SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battalgazi 90 Km. Hız Yaptı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:41:43
A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde, güneş ve hidrojen enerjili araçlar kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen 2013 Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na “Battalgazi” isimli güneş arabası ile katılan İnönü Üniversitesi’nin, güneş enerjili araçlar kategorisinde 10. olduğu açıklandı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla 2005 yılından bu yana Alternatif Enerjili Araç Yarışları düzenliyor. Güneş ve hidrojen gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların piste çıktığı yarışlara 40 üniversiteden 62 araç başvurdu. Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları’na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışları’na 22 takım ve 23 araç katıldı. 800 öğrencinin yer aldığı organizasyonda ilk olarak araçlar teknik ve güvenlik kontrolünden geçti. 13 araç gerekli kriterleri tamamlayamadığı için sıralama turlarına katılamadı. Sıralama turlarında yarışan araçlardan 37’si isimlerini finale yazdırdı” denildi.

Açıklamada ayrıca, “İnönü Üniversitesinin finalde temsil eden “Battalgazi”, 15 tur atma başarısı gösterdiği gibi, zaman zaman 90 km/h hız seviyesini de yakaladı. Proje yürütücülüğünü İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Onat’ın, ekip liderliğini Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musap Karaca’nın yaptığı ve Makine Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 20 kişilik öğrenci tarafından tasarlanıp hazırlanan “Battalgazi” isimli güneş arabası, 1.950 metrelik Kocaeli Körfez Yarış Pisti'ndeki Formula-G Final Yarışında İnönü Üniversitesinin adını 10. sıraya yazdırdı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bundan sonraki hedefin ilk 5 üniversite arasına girmek olduğu belirtilerek, sponsor desteği için teşekkür edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız