SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Belediyesi Aşure Dağıttı

0
Güncellendi - 2016-10-17 01:49:39
Battalgazi Belediyesi Aşure Dağıttı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Ataköy Mahallesi Hacı Kalender Parkı’nda düzenlenen aşure etkinliğine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkan Vekili Nadir Çalık, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, “Hepinizin Muharrem ayı kutlu olsun. Bu ayda Kerbela şehitleri için edilen Yas-ı matemlerin, tutulan oruçların, yapılan duaların yüce Allah katında kabul olmasını diliyorum. Bu güzel günde bizleri bir araya getiren sayın Battalgazi Belediye Başkanımıza ayriyeten teşekkür ediyorum. Lokması Hak katında kabul olsun. Biliyorsunuz Muharrem ayı barış ayı, oruç ayı, matem ayı. Barış ayı çünkü bu ayda savaş olmaz. Kan dökülmez. Can incitilmez. Çünkü bu ay en kutsal aylardan bir tanesi. Ayrıca oruç ayı tüm peygamberler bu ayda oruç tutmuşlardır” diyerek, Muharrem ayının ibadet açısından önemine vurgu yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eyleye. Rabbim birliğimize beraberliğimize kast etmek isteyenlerin bu amaç ve isteklerini kursaklarında koysun inşallah. Biz bin yıldır bu topraklarda bir olarak, beraber olarak yaşadık. Eğer birliğimiz olmasaydı, bu topraklarda kök salma imkanına asla sahip olamazdık. Biz Malazgirt’ten Anadolu’nun ilk kapısını açarken, orada Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ile birlikte o kapıyı açtık ve Anadolu topraklarını vatan haline getirdik. Ama bu topraklarda birlimize kast etmek isteyenler, içimizde fitne çıkarmak için her daim mücadele etmekten ve birliğimizi yok etmek, bizi zayıflatmak, güçsüz bırakmak ve devirmek için fitne çıkarmak isteyeceklerdir. Şimdiye kadar da istemişlerdir, bundan sonrada isteyeceklerdir. Ama biz bir olursak ki; Allah’u Teala Kur’an-ı Kerim’de tüm Müslümanlara, bizlere hitap ederek “Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, dağılmayın, tefrikaya düşmeyin” diyor. İşte bu yönüyle bu aşure bizim birliğimizin temsilidir” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Muharrem ayında yapılan ibadetlerin Allah katında kabul olması temennisinde bulunarak, “Muharrem ayımız mübarek olsun. Yaptığımız ibadetler Cenab-ı Allah nezdinde kabul olsun. Tutmuş olduğumuz oruçlar kabul olsun. Muharrem ayı hem insanlık tarihi itibariyle, hem İslam tarihi itibariyle önemli bir aydır. İnsanlık tarihindeki önemli gün ve olayların zuhur ettiği günler Muharrem ayına tekamül etmektedir. İslam tarihinde de Muharrem ayı önemlidir. 10 Peygambere, 10 mucizenin tekamül ettiği günler Muharrem ayına denk gelmektedir. Adem Aleyhisselam’ın yeryüzüne inmesi, Havva anamızla buluşması, İbrahim aleyhisselamın ateşten kurtulması, Yusuf aleyhisselamın kuyudan kurtulması, Yakup aleyhisselamın gözünün açılması, Musa aleyhisselamın Kızıldeniz’den geçmesi, İsa aleyhisselamın gökyüzüne çıkması, Yunus aleyhisselamın balığın karnından çıkması, Eyyüp aleyhisselamın şifa bulması hep bu ayda tekamül etmiştir. İslam tarihi açısından da baktığımız zaman Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde, Medine’ye geldiğinde orada bir kısım kabilelerin oruç tuttuğunu görür. ‘Bu ne orucu’ dediğinde, ‘Bunlar Musa aleyhisselamın ümmetindendir, oruç tutarlar’ der. Peygamberimiz de, ‘Musa aleyhisselamın sünneti bizim de sünnetimizdir’ der ve Ramazan orucu ümmeti İslam’a farz kılınmadan önce Muharrem orucu da Peygamber efendimizin sünneti olarak tutulmuştur. Kerbela’da Peygamberimizin nesline el uzatan Yezit ve onun gibi düşünen insanların Peygamberimizin güzel torunu Cennet ile müjdelenmiş Hz. Hüseyin’in Kerbela’da susuz olarak şehit edilmesi ve 72 arkadaşı ile birlikte Kerbela çölünde şehit edilmesi İslam tarihi açısından önemlidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, birlik, beraberlik mesajı vererek, “Aşure değişik gıdaların birleşerek yeni bir tat olmasıdır. Bir memlekette ne kadar farklı düşünce, görüş ve anlayış olursa o memleket o kadar zengindir. Bir meyve bahçesinde ne kadar farklı meyve ağacı bulunuyorsa, o bahçe o kadar anlamlıdır, zengindir. Toplumlarda böyledir. Toplumlarda değişik düşüncelerin, değişik fikirlerin olması, o toplumun niteliğindendir, kültür seviyesinin yüksekliğinin göstergesidir.  Önemli olan gönül yıkmak değildir, gönülleri kazanabilmek, bütünleştirebilmek, gönüllerde duygu cenneti oluşturabilmektir” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, bu toprakta yetişen insanların yine bu topraklara sevgi ve kardeşlik ektiğini belirterek, “Birliğe, beraberliğe, hoşgörüye katkısı olan başta Belediye Başkanlarımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bu mahalle de olduğu gibi birçok mahallede kazanlar kaynıyor. Malatya’da, Türkiye’de birçok yerde kazanlar kaynıyor. İnsanlar aşure yapıyor. Başkanlarım aşure ile ilgili bilgiler verdiler. O bilgilere bende bir şeyler ekleyeyim. Aslında kaynatılan şey hoşgörü, barış, kardeşliktir. Bu gelenekten gelen insanlar her zaman lokmalarında, aşevlerinde, her zaman barışı, kardeşliği, hoşgörüyü savundular. Yüzyıllardan beri hem Malatya’da, hem Türkiye’de, hem Anadolu’da, belki dünyada örneği yokken, bu topraklarda yetişen insanlar, bu topraklara barışı, kardeşliği ektiler. Dünyanın hiçbir yerinde Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli diye birisi yoktur. Ahmet Yesevi yoktur. Onun için hem onların kıymetini bilmeliyiz, hem de öğretilerinin kıymetini bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi’nin yaptığı dua ile birlikte aşure ikramı yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkan Vekili Nadir Çalık, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, aşure etkinliğine katılan vatandaşlara aşure dağıttı.

Bülten

aşure2

aşure3

aşure1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız