SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir 'Sosyal Villa (!)' Olayı Daha..

0
Güncellendi - 2020-11-05 04:02:36
Bir 'Sosyal Villa (!)' Olayı Daha..
A- A+ PAYLAŞ

BATTALGAZİ BELEDİYESİ DE VİLLA YAPMAYA SOYUNDU!.  Yeşilyurt Belediyesi'nin, Hacı Uğur Polat'ın başkanlığı döneminde yaptığı ve vatandaşların 'Sosyal Villa (!)' diye adlandırarak dalga geçtiği, tepki gösterip eleştirdiği villa projesinden yıllar sonra, ülkenin Cumhurbaşkanı ve iktidar partisinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya gezisinde önüne 'Eve ekmek götüremiyoruz' diye çıkıldığı bu günlerde Battalgazi Belediyesi de, benzer bir projeyi gündeme getirdi.

Malatya'nın 24 Ocak depreminden en fazla etkilenen ilçelerinden biri olan Battalgazi Belediyesi'nin, her ihtiyaç sahibi vatandaşın sağlam yapı talebini karşılayamayacak sayıdaki deprem konutlarının neredeyse tek gündem olduğu bir dönemde, Beydağı eteklerine 150- 200 villadan oluşan 'Villa Kent' yapılacağı, bu bölgeye 200 milyon TL'lik bir yatırım yapılacağı, belediye tarafından açıklandı.

Battalgazi Belediyesi'nin, üst gelir grubuna hitap eden villa projesiyle ilgili "Battalgazi Belediyesi'nden Beydağı Eteklerinde Villa Kent Projesi" başlığıyla basın kuruluşlarına gönderdiği bültende şu bilgiler yer aldı:

"Battalgazi ilçesinde vizyon projelere imza atmaya devam eden Battalgazi Belediyesi, Çöşnük Mahallesi Memur-Sen TOKİ konutların üstündeki Beydağı eteklerine yapmayı planladığı ‘Villa Kent’ projesini, hayata geçirmek için gün sayıyor.

Proje hakkında bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Villa kent projesiyle bölgeye 200 milyon lira civarında bir yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Hayata geçirdiği vizyon projelerle ile Battalgazi’yi hak ettiği tarihi mazisine kavuşturmayı başaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 200 milyonluk bir yatırımı daha ilçe ile buluşturuyor. Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile 3 bin metrelik yeni imar yolu açma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Çöşnük Mahallesi Memur-Sen TOKİ konutlarının üst kısmındaki bölgeye, 150-200 konutun yer alacağı bir Villa Kent inşa edilecek. Bölgenin kaderini değiştirecek Villa Kent projesi ile inşa edilecek villalar ve ticari alanlarla ilçenin çehresini değiştirmeyi hedefleyen Başkan Güder, “200 milyon civarındaki bir yatırımı ilçemize kazandıracağız” dedi.

Battalgazi Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekiplerin, Çöşnük Mahallesi Memur-Sen TOKİ önünden Çamurlu Mahallesi Venk Caddesi’nde Eylül ayında başladığı 3 bin metre uzunluğundaki yeni imar yolu açma çalışmalarını aralıksız sürüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmaların biran önce tamamlanması talimatını verdi.

“BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Battalgazi’de Villa Kent oluşturacaklarının müjdesini veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malumunuz üzere daha önce burada hiçbir çalışma olmamıştı. Burası coğrafi olarak zor bir bölge. Burada çok sert kayalar bulunuyor. Bizde Eylül ayında Battalgazi Belediyesi olarak burada 3 kilometrelik yeni bir imar yolu açma çalışmalarına başlamıştık. Zor olsa da ekiplerimizin yoğun mesaisi harcayarak yolu açıyor. Özellikle Battalgazi’de, Beydağı’nın eteklerinde vatandaşlarımızın yerleşke yeri olarak talep ettiği yerler, daha önce imara açılmıştı. Bizde Battalgazi Belediyesi olarak açılması gereken diğer imar yollarında çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak yeni imar yolunu açarak bu bölgenin konutlaşmasına ve diğer vatandaşlarımızın konut yapmasına katkı sağlamış olacağız. Bölgenin kaderini etkileyen çalışmalara imza atıyoruz. Manzarası ve hava şartlarıyla burası Battalgazi’mizin en güzel yerlerinden birisi. Bildiğiniz üzere Battalgazi’de ev gereksinimi ve ev ihtiyacı talepleri çok fazla. Biz bu bölgeye villalarımızı inşa edeceğiz. Burayı Villa Kent yapacağız. Topluma ve inşaat sektörüne yön verme noktasında ve insanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında Battalgazi Belediyesi olarak bu projemiz ile karşılamış olacağız. Coğrafi ve fiziki şartlarına uyum sağlayacak yapıları burada inşa edeceğiz. Villa kentimizle ilçemizi sıkışmışlıktan kurtaracağız. Arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mesai kavramı gözetmeden çalışmalarını sürdürüyorlar. Amacımız Battalgazi’nin mazisine layık bir ilçe haline getirmek. Buradaki çalışmalar sonrasında 200 milyon civarındaki bir yatırımı buraya kazandıracağız. Yatırımın devamı geldiğinde milyarları geçen yatırımlar burada hayat bulacak. Beydağı’nın eteklerini değerlendireceğiz. Alt yapı ve üst yapıları oluşturarak ilk ‘Villa Kenti’ Battalgazi Belediyesi olarak biz inşa edeceğiz. Özellikle belirli bir gelire sahip insanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında 150-200 villamızı buraya inşa edeceğiz” dedi."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

76 yorum yapılmış

  • sinan (3 yıl önce)
    Ya bende diyorum Battalgazi belediyesi çalışıyor. Adamlar Kuzey Çevreyolunu yıllardır bitiremedi, Karayolları devraldı. Bir baktık Çöşnük eteklerinde kepçeler , Kamyonlar harıl harıl çalışıyor. Meğer se! yeni bir yeni seçkinci sosyal Müteahhit belediyeciliği anlayışının, klasik yansıması. Sayın Hacı Uğur Polat beyefendinin belediyecilik anlayışının köküne dinamit koyan, meslek anlayışının yansıması olan bu durum çok zavallı bir yaklaşım bence. Ya kardeşim onca çözülecek sorun varken neden villa, kimin ihtiyacı, hangi kanayan yaraya merhem, toplumsal hangi gelişmeyi amaçlar bu tür yaklaşımlar. Neden belediye başkanları villa yapar anlayamıyorum. O kadar müteahhit biride çıkıp itiraz etmiyor. Demiyor ki biz neciyiz. Çıkmış hanımefendi diyor ki başkanımız halkın talebini dinliyor ve villa yapıyor. Etmeyin Allah aşkına hangi halk bu, bu nasıl bir talep, villa ne! millet gelecek kaygısı içinde villa ne ya gözünüzü seveyim. Yeşilyurt belediyesi yaptı hangi sosyal yada kültürel ilerleme sağlandı. Bu nasıl bir akıl tutulması, bir de Sn. Başkan basına resim vermiş, Malatya'nın bütün sorunları çözülmüş, emekliye ayrılmış ve eserlerine yüksek bir tepeden bakıp kendisiyle gurur duyuyor. !!!!! Bu başkanları seçilir seçilmez bir eğitim verilmesi ve belediyecilik anlayışını algılamaları için Kayseri Konya Eskişehir mesleki eğitime tabi tutmak gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (3 yıl önce)
    Sayın başkan ,her kes konuşur,yazar ancak ben sizi tebrik ederim.Deprem bölgesi içerisindeyiz,siz hizmetlerinizi yapın bazı kişilerin ,sizi anlamaları için 30 yıl lazım..Ben belki görmem fakat çocuklarım 4 dağın arasındaki çukurdan kurtulur.Artık bey dağlarını geliştirme yenileme,yol kaldırım neler yapılması gerekiyorsa yapılsın.Verimsiz ve çorak alanları imara açıp insanları güvenli alanların oluşmasını sağlayınız.Toki ordaki alanları çok katlı yaparak zehirledi,artık yatay mimariye geçme zamanı.Sizi tekrar tekrar tebrik ederim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Geç bakalım yatay mimariye de göreyim. Adam zenginler için yapıyor. Yapsın bakalım 100 m2 müstakil mahalle tarzı fakirler için proje. Kendi aralarında toplanıp kendileri için güvenli lüks alanlar planlıyor bu adamlar. Kendi ihtiyaçları bu. Fakirler ve orta sınıf ilet aynı standartta apartman hayatı yaşamak koyuyor artık bu insanlara. Tek başına müstakil yaşam güvenli olmadığı için böyle projelere ihtiyaç duyuyorlar. İşin özeti bu. Yeşilyurt Belediyesi de seneye bitiriyor böyle bir projeyi. Garibanında evini yıkıp m2'ye 1000 lira teklif ediyorlar şehit Fevzi de. Devam böyle, İyi oluyor. Ben de yeşilyurytakinden aldım. Kendime değil de size üzülüyorum. Benimki de saflık. Ne haliniz varsa görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Mehmet Acun Osman güder yapar İnş belediye batmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Denizhan (3 yıl önce)
    Bir yandan ekmek alamayanlar için 'Askıda ekmek' kampanyaları devam ederken, kendi deyimiyle imzası ' FORMALİTE' olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, vatandaşlarının büyük bölümü dar gelirli olan bölgeye zenginlere rant yaratmak adına villa yapıyor. Oturup konuştuklarında da fakir/fukara edebiyatı yapıyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Yeşilyurt villa yaparda Battalgazi yapmazmi o da yapar... yav arkadaş şu belediyeler villa işinden vazgeçsin villada zengin oturur ve zengin isterse 1 ayda kendide istediği yere diker villayi garibana fakir fukaraya garip gurebaya sizleri o koltuğa oturtanlara çalışın biraz illede inşaata gireceksiniz sosyal konut yapın deprem bolgesindeyiz eski konutları yıkıp yenileyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Şanlıkaya li 44 (3 yıl önce)
    Orduzu şanlikaya diye bir yer var kaderine terkedilmis sanki selattin baskandan sonra hizmet gelmiyor dogru yollarımız darendenin en uzak köyünün yolundan daha kötü üstelik biz merkeze 7 km yiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Koray Çalışkan (3 yıl önce)Şanlıkaya li 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Orduzunun neresinde yol varmı sanlikayada olsun kardeşim merkeze bu kadar yakın olupta hizmet görmeyen başka hiçbir yer yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şanlıkaya (3 yıl önce)
    Şanlikayaya belediye hizmeti nezamn ugrayacak baskan yollar kostebek yuvası gibi imar yok doğalgaz yok mağduriyet bölgesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzu (3 yıl önce)
    Orduzu mahallesi yolları köstebek yuvası gibi özellikle şanlıkaya. Sayın selahattin gurkandan sonra hizmet uğramadı oraya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı Malatya’ya geliyor ve sundukları projeye bak :) belediyenin hazırladığı proje,Malatya’da yaşayan halka pozitif bir katlı sağlamalı.Örnek vereyim ; Beylerderesinden başka geçiş köprüsü yok ve kaza olunca trafi kilitleniyor.Acaba sayın cumhurbaşkanına bu köprüden bahsetseniz olmaz mıydı? Hangisi daha öncelikli?
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (3 yıl önce)
    Keşke 300 -500 milyonluk yapsa da paralar çöpe gitse,hatta başkan başka hizmet yapmasin tüm kaynakları bu isé harcasin.Durma başkan israfın dibine vur
    0
    0
    Yanıtla
  • YILMAZ (3 yıl önce)
    Belediyede yeni istihdam edilenlerinde kaç Malatyalı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)
    Belediyenin görevi zengine villa yapmakmı? O bölgede yaşayan 100binlerce vatandaşa hizmet varken neden 150 yada 200 zengine hizmet anlaşılır gibi değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)
    Belediyenin görevi zengine villa yapmamı? O bölgede yaşayan 100binlerce vatandaşa hizmet varken neden 150 yada 200 zengine hizmet anlaşılır gibi değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Soner (3 yıl önce)
    Gerçekten Uyumaya Devam... Battalgazi de depremden sonra Konteynerlarda yaşayanlara hiçbir yardım yapmayalım ama villa yapalım. Hatta onların ellerinden herşeyi alalım onların yaşayamacağı villalar dikelim. Teşekkürler Malatya Teşekkürler bunlara izin veren Hükümet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Omer (3 yıl önce)
    Oyum da vergimde zıkkım olsun baskanda vekillerde hiç bir zaman garibanın yanında olmadı zenginin gözü doysa garibanın kardı doyacak ağam ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal gündüz (3 yıl önce)
    temiz hava,bol güneş,bol oksijen,ihtiyaç var böyle müstakil evlere,malum deprem bizi korkuttuğu için doğru bir karar vermişler aparmanda oturacağıma müstakil ev tercih ederim,teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • arguvanlı (3 yıl önce)
    neden tarafsız bir haber yapmıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne oldu, yalan haber mi bu? Yoksa kimse duymasın diye haber yapılmasını istemiyormusunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Halktan villa talebi geldiği için villa yapılıyormuş.Bende niçin özellikle villa yapmaya karar vermişler diye kendi kendime soruyordum.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    belediyeler kendi işleri dışında her işi yapar oldu.resmen milletin parası ile ticaret yapılıyor.yıl sonu net zararları ne kadar artacak.belediye sen imar yap,alt yapı ile uğraş,temizlik yap,inşaat,market ,gıda herşey var .sene sonu görev zararı diye borçlan.ülkenin geldiği durum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş gezenin boş semeri (3 yıl önce)
    Yatırım, bireysel olarak bir tasarruf aracı olabilir ancak belediye yatırım yapıyor denildiğinde, bunun istihdam sağlayıcı bir üretim aracı olduğu düşünülür, bunların yaptığı işler yatırım değil, olsa olsa yatırmaktır, yani 200 milyonluk yatırım yapacak denilmez, 200 milyonu buraya yatıracak denir. Açıklamada yine "bölgenin kaderini değiştirecek " demiş yani "de get" demekten başka bişe düşünülmez heralde. "Ticaret alanları kurup cazibe merkezi haline getirecek" denmiş, kardeş o cazibe bina ile olmuyor yada ticaret merkeziyle, o ticaret yapmak için insanların cebinde para olmasıyla alakalı bir durum, onu da zaten servisçi arkadaşlar cumhurbaşkanına söylemişlerdi. Bizim bu Malatya'daki marabacı, ağacı düzen değişmedikçe, sadece 5 10 zenginin gösterdikleri insanlar vekil ve belediye başkanı olmaktan çıkmadıkça , heralde bize rahat yok. Neyse yav kime ne anlatıyım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferdi (3 yıl önce)
    Bugün üç otobüs dolusu özel harekat polisleri malatyadan suriyeye gitti neden haber olmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (3 yıl önce)
    15 yıldır beydağı mahallesindeki insanları yalanlarınızla kandırdınız . Oradaki insanları mağdur ettiniz ve hala yalan söylemeye devam ediyorsunuz. 15 yıldır sizden ev bekliyoruz siz kalkmış villa projesi başlatıyorsunuz. Bu villaları kim alacak tabi ki AKP li zenginler. Beydağı mahallesinde 2 katlı ev ve 1 dönüm bahçemiz var kentsel proje yalanıyla insanları ve bizi kandırdınız. Hala evimizi bekliyoruz üstelik bizleri borçlandırdınız. Yazıklar olsun size... 2023 te görüşürüz...
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Sayın Malatya Haberciliğiniz için teşekkürle,her şeyi halının altına süpürüpte her şeyi temiz görenler,veya temiz göstermeye çalışanlar, konteynir de yaşayan Memet Özcan Amcaya söyleyin, AÇ MI , AÇIKTA mı öyle poz vermesin acelede etmesin,VİLLA PROJEMİZ biterse kendine en iyi evi YAPCEZ.........................................
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Yeşil Malatya mız oldu beton Malatya önce deprem yaralarını bisarın mahallelerdeki imar sorunlarını kentsel dönüşüm projesi ni bı çözün kimin bedduası nı aldık bilmiyorum bunları başımıza getirdiler bunların hepsini toplasanız bı Fatma Şahin kadar olamaz biz hak ediyoruz kendimiz seçiyoruz sızlanmanın anlamı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    aman zenginlere birşey olmasın mantığı depremden sonra malatya geneli kat sayısı düşeceğine dört beş kat artırıldı mütahitler daha çok para kazansın diye
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (3 yıl önce)
    Villa yapmak belediyenin görevi değil, Malatya da ortalama villa fiyatları 1.500.000 TL (Bir buçuk trilyon ) altında değil. Normal bir çalışan insan bunu alamaz, tamamen zenginlere yönelik bir iş. Başkana bu fikri kimler aşılıyor? kendi fikri ise hemen vazgeçmelidir. Zengine villa lazımsa parayı basar hemen yaptırır. Başkan ne yapayım diye arayış içinde ise, proje veya fikir bulamıyorsa, halka sorsun , Size ne yapsak bir işinizi kolaylaştırırız ? nasıl faydamız olur? * Özürlüler için bir şeyler yap * Bölgendeki fakir insanlar için bir şeyler yap * Öğrenciler için bir şeyler yap * Kış geliyor, evsiz, sokakta yaşayanlar için bir barınma alanı , yemek yiyecekleri bir yuva yap * Sokak hayvanları için bir şeyler yap * Doğa ve çevre için bir şeyler yap * Villa dikeceğine ağaç dik * Esnaflar için bir şeyler yap * Eğitim için bir şeyler yap * İllaki inşaat ile uğraşmak istiyorsan, çürük binaların yenilenmesi ile uğraş, deprem bölgesindeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    inşaat işinde iyi par a var yollarda gördüğünüz lüks araçlar inşaat işiyle uğraşanların.. türkiye inşaat ülkesi.. yap yık yap yık.. inşaat yüklü paraları bir kaç kişiye meşru yoldan aktarma
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap güezgin (3 yıl önce)
    UYUMAYA DEVAM MALATYA! Yerelde seçilmişler ile atanmışların tüm icraatlarında bu başlığı koymak zorunda kalıyorum. ALLAH gerçekten Malatya için çalışacak Malatya aşı ve suyu ile yetişmiş insanların Malatya ile ilgili kararlar almasını nasip etsin. evet birileri için değil Malatya için çalışılsın artık başka Malatya yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Neden şikayet ediyorsunuz. Bu yöneticileri sizler oylarınızla seçtiniz. Tam da istediğiniz gibi yönetiliyorsunuz. Keyfini sürün. İnsanlar hak ettiği şekilde yönetilir boşuna dememişler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söze ne denir insanlarin nefes alacak alanları kalmadı trafik berbat insanlar zıvanadan çıkmış yıl olacak 2021 hala betonlaşma hevesi var yöneticilerde yazık malatyama
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (3 yıl önce)
    Allah sizi ıslah etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Allahtan korkun artık sayın başkan hadi depremde yıkılan veya hasar alan evleri gorumuyorsunuz peki belediyenin tam karşısında malatyanin ortasında öylece yıkık birahane halde depremde yıkılan apartmanları da mi görmüyorsunuz hergün belediye binasına geliyorsunuz artık zenginlere değil depremzedeler için bir yatırım yapın evlerimizi yapın artık sesimizi duyun kış geldi mağduruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Depremden evleri zarar gören Battalgazili vatandaşlar kış gelirken hala konteynırda barınırken Battalgazi Belediyesi villa kent projesi açıklıyor he mi? Vah memleketim. Buraya villacılığı savunan yorum yapan yalaka tipler size de yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (3 yıl önce)
    Önceliğimiz villaydi. Gerçekten harika!!
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Vayyy arkadaş. Bunlar kadar insanı yoran adam görmedim. Alooo işsizlik %35 Alooooo...??
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye (3 yıl önce)
    Tamam da bu 200 villayı hangi kıstasa göre kime kaça satacaksınız! Dağa villa yapcan yol yapacan altyapı üst yapı işin astarı yüzünü geçecek. Bu nasıl bir israf batakligina düşmüş bir akıldır ki buna bu zamanda müsade ediyor. Amacınız ne kime neye hizmet ediyorsunuz siz?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Burada zenginler için villa yapmaya soyunan Battalgazi Belediyesi'ni savunan haramzadeleri görünce, belediye yöneticilerinin etrafındakilerin kimler olduğunu, onları kimlerin motive ettiğini buradaki bazı yorumlardan anlıyoruz. Etraflarındaki zenginlerin kalabalığından akıllarına villa projesi gelmiş. İşsizliğin yüzde 30 lara dayandığı, hergün işsiz sayısına yenilerinin katıldığı, milyonlarca insanın geçim sıkıntısıyla boğuştuğu, esnafın tüccarın battığı, üretimin durduğu, hazinesindeki kefen parasını bile tüketmiş ülkede villa yapmaya soyunmak halkın durumunun ne kadar farkında olduklarının göstergesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Babası da Villada Doğan Adam (3 yıl önce)
    Malatya haber sitesi algı yapmayın istediğiniz olmadı galiba ya da akp gideceğini zannediyorsunuz ama büyük bi yanılgıya düşüyorsunuz düşmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Babası villada doğan adam, korkunun ecele faydası yok.Akp gümbür gümbür gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (3 yıl önce)
    Bir buçuk senedirli bir yere çivi çakılmamış ama villa ile mega proje hııı. Helal olsun böyle devam bunlar hep iş olmadığından?
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Malatya Haberin belediyelere zenginlerin müteahhidi olmadıklarını, asıl amaçlarının sosyal hizmet olduğunu, eğer konut üretecekse vatandaşa sosyal konut üretmesi gerektiğini aksi takdirde villa yapmanın belediyenin işi olmadığını, böyle bir projenin sadece yerel yöneticilerin çevresinde oluşan zenginlere, yeni zenginlere hizmet edeceğini, muhtemelen bu projenin de onların talebi üzerine yapılacağını hatırlatan bir haber yapmış. Ama yorumlara bakıyorum bazıları rahatsız olmuş. Belediyenin ne demek olduğunu, kurumsal ve kamusal görevini bilmeyen yine muhtemelen burada yapılacak villalardan belkide şimdiden söz almışlar gibi yorum döktürmeye başlamışlar. Haydi bakalım işiniz gücünüz rast gelsin. Yeşilyurt yaptı da hesabını kim sordu diyerek buna ceseret ettikleri için bu tür yorum yapanlarda, bu ekonomik sıkıntı döneminde cesaretle böyle yorumlar yapabiliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arzu (3 yıl önce)
    Sayın Başkanımız, bu kararı size danışarak alacak değil. Gerekli ön araştırmalar, talepler ve halkın istekleri doğrultusunda yapılmakta. Fakir, zengin, orta gelirli olmak üzere Belediye herkese hizmet verir. Önce bu zihniyetten kurtulun derim. Battalgazi Belediyesi her gelir düzeyi için hizmet veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar zavallı, ne kadar halktan kopuk ve uzak olduklarını anlatmış bu hanım her kimse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiltepeli (3 yıl önce)Arzu isimli kullanıcı yorumuna
    Sizin gibilerin yüzünden bu şehir yıllarca kaybetti troller
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)Arzu isimli kullanıcı yorumuna
    Kureyşli kuru ekmek yiyen kişinin yeri siniflandirmanizda nerede acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • abla anlasılan senin tuzun kuru ya da orada menfaatlenen birisin..zenginlere sorar ona göre villa yaparsın araştırma dediğn bu..hangi garibana ne sormuşsunuz ..ama orada rant var sende haklısınn
    0
    0
    Yanıtla
  • En iyi yerden ve beleşe villa sözü almış gibi konuştun. Bu yazdıklarının başka izahı olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklisin abla belediye işi halktan kopuk kafasına göre herşeyi yapması lazım seçim afişlerinde de keşke senin dediğin gibi yazılıp cizilse demi danismamalari lazım halka haklısın belediye sadece yandaşlarına zengine hizmet verir belediye işi uzman adamın işidir biraz kayseri eskişehir ankara antalya belediyelerine bakın araştırın derim işin ehli ile bide olmayan arasında ki uçurumu görürsünüz bigun umarım doğru biz kimiz ki bize danışsın belediye
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)Arzu isimli kullanıcı yorumuna
    Allahtan kork ! Şehit Fevzi mahallesinde niye garibanlar düşünülmedi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)Arzu isimli kullanıcı yorumuna
    Troller basmış burayı, yazık düşüncelerini satmış hanımefendi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ela (3 yıl önce)
    Oldu. Bundan sonra da size danışmadan çalışmayalım??
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)Ela isimli kullanıcı yorumuna
    Tabiki de soracaksınız. Seçim zamanı yetkiyi kimden aldığınızı zannediyorsunuz? Seçimde, sizin için varız demesini bilirsiniz. Hadi bakalım, milletin oyuyla milletin belediyesinde ekmek yiyen Ela.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ela (3 yıl önce)
    Battalgazi belediyesi ve Osman Güder başkanımız. Çok güzel hizmetler yapıyor. Ve görevlerini layıkıyla yerine getiriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yapmış battalgazideki işte buda osman güderin eseri denilecek ne bırakmış.ben söyleyeyim derme deresi ıslah projesi mi.sulama birliği başkanı mı yoksa belediye başkanımı anlamak mümkün değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Troller niye hep bayan adı altında yazıyor. Az üstte de Arzu var. Bana da bir villa ayarlayalım, valla lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    herkes başvurabilir mi.yesiliyurt belediyesinin yaptığı sosyal villalardaki gibi. Yerseniz. Belediyenin asli vazifesi villami yapmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • TANER (3 yıl önce)
    Bu tarafın o tarafı da var
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Milletin parasıyla millete hizmet etmenizi bekliyor bu insanlar. Bir kaç zenginin menfaati uğrunda harcamayın güzelim memleketi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bazı belediyeciler işlerine geldiği gibi düzenleme yapıyor, imara açacağı yerleri önceden kendi tanış ve yakınlarına satın aldırıyor tabi bu arada kendileride kazanç elde ediyor ama vatandaşın mağdur etmekten vazgeçmiyor kendi kafasına göre kanun çıkartıp onu uyguluyor yazık yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (3 yıl önce)
    yakında oto alım satım işinede girmenizi bekliyoruz,lüks araç segmentinde..olmadı bi kaç otomobil bayiliğide alın bünyenize..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bu bölgeye 3km imar yolu açılıp 200 konut yapılacaksa bunun sadece bina kısmını gören gözlere yazıklar olsun. Yeşil alanları sosyal donatıları ile düşünmek lazım. Sadece bardağın boş tarafına bakanlar biraz iyimser olun lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehit fevzi diye bir mahalle vardı biraz araştir.gör bak nasıl insanlar mağdur olacak.bunca dert varken villada neyin nesi.ayrıca inşaat en güzel kaymak yeme işidir.bilirsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif Kaya (3 yıl önce)
    Size danışmadıkları için özür dilemeleri gerek. Bence size sormadan iş yapmaması lazım belediyelerin. Biz şu işi yapacağız yüksek müsadenizle diye danışmaları lazım. Belediyeleri de siz yönetin süper fikir malatyahaber belediyesi olsun ismini de değiştirin. Kendinizi de eleştirecek bir konu bulursunuz sırf okunmak için
    0
    0
    Yanıtla
  • Lafı uzatma senin villan hangi ada parselde onu söyle?.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkay Evren (3 yıl önce)
    Yani yapmasalar yapmadı diyorsunuz, yapıncada zengin için diyorsunuz. Gerçekten kendi söyledikleriyle çelişen başka haber sitesi var mı ? Hem çalışın hem çalışmayın bunu beceren belediye yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    200 milyon yatırım ile 200 villa. Kâr payını da eklersen 1.3-1.5milyon arası satış fiyatı. Kim alacak. Farklı gelir zümreleri icin yeni yaşam alanları mı oluşturuluyor. Yazık, bir belediyenin görevi bu olmamalı. Hala akılları şatafatta, gösterişte ve ayrımcılıkta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Helal be, bu iki belediyeye! Fakir fukaralara, afetzedelere villa yapıyor! Daha ne olsun? Bu örnek davranışın aynısını büyükşehirden de bekliyoruz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Millete hizmet adı altında ev yapıp satmanın adı sosyal belediyecilik mi oluyor? Bölgeyi geliştirmek için illa inşaat mı yapmak lazım. Özellikle belirli bir gelire sahip insanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında 150-200 villamızı buraya inşa edeceğiz demek yani parası çok olanlar mı oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyyüp (3 yıl önce)
    Villayla ugraşmayin arsa yi satin daha iyi para kazani belediye
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıldane (3 yıl önce)
    Belediyede zengini sewiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (3 yıl önce)
    Bir kaç tanesinde kendinize eşinize dostunuza yaparsınız bu kargaşada. .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Ya bırakın şu zenginlere hizmet etmeyi şu Kuzey çevre yolunun bitmesine yardımcı olun kuşak yolları açın villada kim oturur zengin kim alır zengin alır zaten zengin istediği yerde villa yapacak ve alacak güçte siz vatandaşın tümünü ilgilendiren yatırımlar yapın.yillardir trafik sıkıntısı yaşanıyor Malatya'da üç Belediyesi'nin ulaştırma bakanlığına yardımcı olun şu çevre yolunu bitirin şu milleti çilede kurtulsun proje böyle olur yok efendim efendilere villa yapalım bunlar i geçin zamanında Yeşilyurt belediyesi böyle bir hataya düştü halkta çok eleştiri almıştı niye aynı hataya düşüyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye baskanları maşallah beldiyecilik oynuyorlar başkanlar vatandaşa hizmet yerine zenginlere mutahitlik yapiyorlar mutahitlik belediyenin işimi biri fasulye ekiyor biride villa yapiyor garibanlaramı satacanız etrafinizdaki zenginleremi......?
    0
    0
    Yanıtla