SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Belediyesi'nin İhalesi 40 Günlük Firmaya

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi’nin Tandoğan Mahallesi’ndeki Trafik Parkı içine yaptıracağı kafe binası için düzenlediği ihaleyi, ihalenin yapıldığı tarihten 40 gün önce kurulan bir firmanın kazandığı açıklandı. Firma, ihale kapsamında kafe yapımı için 647 bin TL’lik teklif verdi; Battalgazi Belediyesi bu teklifi en uygun teklif olarak kabul ederek sözleşme imzaladı.

İhale süreci

Battalgazi Belediyesi, 6 Nisan 2020 tarihinde yayınladığı ihale ilanı ile Tandoğan Mahallesi’ndeki Battalgazi Belediyesi Trafik Parkı içinde kafe yapım işini ihaleye çıkardığını duyurdu.

Söz konusu ihale 22 Nisan 2020 tarihinde yapıldı.

Teklifler değerlendirildikten sonra, 8 Haziran 2020 tarihinde ihale sonucuna ilişkin bilgi verildi. Bu bilgiye göre ihaleyi, 647 bin TL teklifle Parla Grup Yapı Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi’nin kazandığı ve bu firma ile 22 Mayıs 2020 tarihinde sözleşme imzalandığı açıklandı.

Martta kuruldu, Nisan’da ihale kazandı

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, Battalgazi Belediyesi’nin 647 bin TL bedelli ihalesini kazanan firmanın kuruluş tescili 10 Mart 2020 tarihinde yapıldı ve bu tescil 17 Mart 2020 tarihinde Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

Kuruluş tescili 10 Mart 2020 tarihinde yapılan firma, kuruluşundan 26 gün sonra Battalgazi Belediyesi’nin yayınladığı ihale ilanı kapsamında, 22 Nisan 2020 tarihindeki kafe yapım ihalesine katıldı ve ihalede 647 bin TL teklif verdi.

Battalgazi Belediyesi’nin ihale sonuç bilgilendirmesine göre, ihaleye 11 firma teklif verdi, bu tekliflerden 7’si geçerli sayıldı.

Böylelikle, 22 Nisan’da yapılan ihaleyi, ihaleden 40 gün önce kurulan ve sermayesi 100 bin TL olarak açıklanan firma kazandı ve bu firma ile 22 Mayıs 2020’de sözleşme imzalandı.

FİRMANIN AÇIKLAMASI..

Bu arada, ihaleyi kazanan firmadan da, bu haberle firmanın marka değerine zarar verildiği iddiasıyla bir açıklama geldi.

Parla Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ahmet Toprak imzasıyla gönderilen açıklama şöyle:

"Haberiniz de bahsi geçen konunun aslı-astarı araştırılmadan tarafımızı zan altında bırakma gibi bir olumsuz haberle şirketimin marka değerinin yıpratılması ve konu ile alakalı olarak uygunsuz bir şekilde sanki ihaleyi almamızın bir sakıncası varmış gibi şirketimizin konumu ve itibarını bilmeden insanlara lanse etmeniz hoş bir durum değil öncelikle;

1-İhale EKAP üzerinden e-imza ile dosya indirilip ve yeterlilik sağlandıktan sonra teklif verdiğiniz açık bir ihaledir,

2-Firmanın kurucusu ve tek hissedarı olarak 5 yıllık İnşaat Mühendisliği diplomamın devletçe (kanunen) verilen ve  hakkım olan iş bitirmesini sunarak(ki ekap üzerinde inşaat mühendisi ve mimarların iş bitirmesini kullanarak girebildiği açıktır.) ihaleyi aldığım ve bu konu da belgelerimi ibraz ettiğim sabittir.

3-Herhangi bir şekilde birisinin ne akrabasıyım ne herhangi bir parti mensubu ne de STK üyeliğim var,

TSO ve İMO üyeliğinden başka herhangi bir kimse ve ya kurum ile bağlantısı olmayan bir kişinin mesleğini icra ederken bu şekilde mesnetsiz bir ima ile tanıtılması tarafımı ziyadesi ile rahatsız etmiştir.

4-Firmamın yeni kurulmuş olması, bir sürü liyakatsiz ve iş bilmezin arasından bu ihaleyi alıp tamamlamam için engel değildir.Mesleğim İnşaat Mühendisliğidir.

bu haberin ne amaçla yapıldığı ve neye hizmet ettiği belli olmamak ile birlikte bu konu ile ilgili açıklamamın yayınlanması ve haber ile ilgili gereğinin yapılmasını tarafınıza arz ederim.

Bu haber ile alakalı olarak marka değerim ve bunca zaman kendi başına kazıya kazıya gelmiş biri olarak şahsım açısından ve genel ahlaki değerler ile alakalı olarak ,benim açımdan mesnetsiz bu ima ile alakalı olarak maddi ve manevi haklarımın saklı olduğunu bilmenizi isterim.  saygılarımla iyi çalışmalar ."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • yunus emre fidanel (3 yıl önce)
    Tüm yorumları sabırla okudum. Ne yazıkki okumadan araştırmadan karalamak, suçlamak, iftira atmak ve saldırmak bizim milletimizin ahlakı olmuştur. Sonumuzu getirecek şey de budur. Çok üzücü gerçekten. İhaleyi alan kişi inşaat mühendisi ve uzun zamandır yapı işleriyle uğraşıyor. Kendisinin adamı değilim, olmamda. Ama şahsını iyi tanıyorum. Değil 40 günlük, 4 günlük olsa ne olacak? Bu arkadaş inşaat mühendisi ve iş bitirmesi var. BU İŞİ EL ALTINDAN 10-20 YILLIK YANDAŞLARA 2 MİLYON LİRAYA VERSELERDİ MUTLU MU OLACAKTINIZ? Gerçekten okumadan, araştırmadan insanları karalayanlara yazıklar olsun. Tabi sizler alıştınız kim olduğu belli olmayan ilkokul mezunu şahısların ihaleleri el altından almasına. Şimdide bir inşaat mühendisinin sözüm ona "40 günlük" firmasına dil uzatıyorsunuz. Arkadaşlar aklınızı başınıza devşirin ve uyanın artık.!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mektupvar (3 yıl önce)
    11 yıllık firmam var bu kadar hızlı olamadık?? tebrik ederim arkadaşlarA başarılılar?? o kadar tünel kamu binası yaptım ama ilk ayda değil köle gibi 4/5 yıl çalıştım kurumsal firmalarda. Firma cv o kadar iyi olmasına rağmen arkadaşlar kadar hızlı olamadık? İnşallah zarar etmezler. Bir firma sahibi olarak tavsiyem herşeyin en iyisini kullanın zarar etmezsiniz aksine çok kazanırsınız çünkü geriye dönük iş yapmazsınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • cemal toprak (3 yıl önce)
    bazı birilerinin kumandasıyla çalışan kalemşör kimin adına hizmet ücreti mlt.haberden almıyormusun
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Eğer 40 günlük firma kazandıysa bu işi vermek için kurulmuştur bu şirket
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    İşini hakkıyla yapacak liyakatlı bir kişiyse sıkıntı yok. İsterse 3 günlük olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatya (3 yıl önce)
    bir insanın geçmiş iş deneyimi olur ama yeni firma kurar dersin ki 40 günlük ama deneyimim var. rahatsız etti diye açıklama yazacağına şu deneyimlerim var şu iş bitirmelerim var. deneyimliyim ama firmayı yeni kurdum de. diy ebiliyorsan tabi. bunları anlatamıyorsan da kimin akrabası tanıdığı olduğunu anlat
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    madem hakkıyla ihaleyi aldınız belediye tüm teklifleri açıklasın, kim ne kadar teklif verdi. birde o nasıl bir kafeymiş ki inşaatı 647 bin lira. o kafe de çay kaç lira olacak? 20 lira falan olması lazım ki yatırılan parayı kurtarsın da kar etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ekapkik.gov.tr ihale Ekap üzerinde açık verilen teklifler de mevcut bilgilerinize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (3 yıl önce)
    Arkadaşlar, Dananın altında Buzağı aramak sözü tam burada geçerli bir söz olmuş. Allah aşkına bu insan inş. mühendisi iş yeri açmış emek vermiş 40 gün olsa ne olur 4 yıl olsa ne olur adam bilgisine ve Ekonomik gücüne güvenmiş işe girişmiş bunun Belediye ile yada birileri ile bu işi yapıyor gibi laf etmek yerine Bence İhale yasasını okuyup Şartları sağlayan herkes ihaleye katılma hakkına sahip olduğunu bilmek yeterlidir.. Bu Haber başlığını nasıl bir Haber anlayışıyla atmış arkadaş......
    0
    0
    Yanıtla
  • Said (3 yıl önce)
    Bence haber gayet tarafsız :) hiç sağa sola çamur atmayın.Üstelik kötü birşey yok ki haberde ! İftira mi atmışlar. Yukarıda bu şirketi ve sahibini övenler sanırım yine kendileri :) yapılan açıklama basın açıklaması değil , sanki arkadaşlar arasında muhabbet ediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Arkadaşlar burada övgü ile yapılan yorumların birçoğu Osman Güder'in ve firma yetkilisinin adamları bilginize. Yapacağınız tek şey twitter'a ve CİMER'e durumu paylaşmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (3 yıl önce)
    40 günlük firmanın sahibi Ahmet beyin keşke geçmiş iş hayatına da baksaydı bu haberi yapan arkadaşımız.Bi emek var geçmiş var çalışkanlık var dürüstlük var iş bitirebilmek kabiliyeti var ben iki adet iş verdim arkadaşımıza günü saatinde ve eksiksiz teslim etti.Yolu açık olsun başarıları daim olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Ben 40 günlük bir firma olsam önume çıkan bu fırsat sayesinde tecrübe ve deneyimlerimi artırmak için piyasada yer ve isim yapmak için kardan fedakarlık edip en uygun rakamı yazarım
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kürşat (3 yıl önce)
    Öncelikle firma yetkilisini tebrik ederim. Keşke sizinde 40 günlük firma kadar bir duruşunuz olsa. Yazık iyice tarafsızlığını yitirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyi tebrik ediyorsun? 40 gün nce firma kurmuş belediyeden ihale almış iş deneyimi daha önce bitirdiği iş şu bu nerede? Başkası olsa 40 tane şart ararlar. Ayrıca haerde ne var ki? Bir suçlama göremedim 40 gün önce krulmuş firma diyor. Yalanmı? Müteahid kıllanmış cevap vermiş. Mesnetsiz bir ima ile tanıtılması diyor. 40 gnlük firma olması mı mesnetsizmiş? Birde bu yancı yazmış 40 günlük firma kadar duruşmuş. Buda karın ağrından kaynaklanıyor galiba. Ne yaptı bu internet sitesi canını mı acıttı?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kürşat (3 yıl önce)cumali isimli kullanıcı yorumuna
    Cumali kardeşim Allaha şükür canımı yakacak bir durum olmadı ama sende bu sitenin editörü gibi bir duruş koyuyorsun ortaya hayırdır? yoksa haberi sen mi yaptın? Tebrik ettiğim konuyu anlayamadıysan uzun uzun anlatmayayım, yeni kurulmuş bir şirket diye ihale almasına engelmi bu durum. o zaman yeni kurulan şirketlere diyelim ki bu haber sitesi sizi haber yapacak ortada adamcılık iddiasıyla sizi bel altı vuracak ve cumali kardeşimde tecrübesiz olmanızdan dolayı yorum yapacak o yüzden şirketlerini kapatın ki böyle TALİHSİZ durumlar yaşanmasın. Cumali kardeşim saygılarımı sunuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhendis (3 yıl önce)cumali isimli kullanıcı yorumuna
    Cumali bey, şahıs inşaat mühendisi. Ihalelerde kullanabilecegi, Diplomanın ve çalışma yılının verdiği bir is bitirme deneyim hakki var. Bununla puaninin yeterli oldugu miktarda ihalelere girebilir. Isterse 3 günlük firma olsun, diploma bu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan Kardes (3 yıl önce)
    Tebrik ederim kardesim.. Ama demekki sirketi dedenizin adina acsaydiniz hic dikkat cekmezdi.. Yeni girisimlere,genc ve uretken bir topluma ihtiyacimiz var..ayrica bu projeyi kim almis olursa olsun bircok insan istihtam edilecek.. Batalgazi belediyimize ve halkimiza hayirli olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (3 yıl önce)
    Mustakil evimi ona yaptırmıştım.çok memnun kaldım. Terazisi hassas bir müteahhit. Darendeden gittigini ögrenince üzüldük. Basarilar diliyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Parla çabuk parlamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Genç girişimciler hiç iş yapamadan iflas mı edecekler Şirketi süs olsun diye kurmuyor bu gençler... Keşke malatya haber olarak aynı haberi genç girişimcilerin büyük başarısı diye verseydiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah bilir bu yorumuda ihaleyi alan firma sahibi yapmıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Hayirli isler
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Açık olacaksınız, Şeffaf olacaksınız. Dürüst olacaksınız. Kul hakkı yemeyeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Macit (3 yıl önce)
    Hayirli işler.... daha böyle kac firma kac ihale vardir ALLAH bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPER (3 yıl önce)
    40 günlük firma kazanamaz mı ihaleyi? şartları sağlayan tüm şirketler ihaleye girip teklif atabilir. senin yolunu vermemişler sayın editör bu haber başlığının başka açıklaması olamaz. tarafsız ol.
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (3 yıl önce)ALPER isimli kullanıcı yorumuna
    Hiçbir tecrübesi olmayan bir firmaya ihale verilmez. İhaleye şart konmalı. En az 10 yıl tecrübeli diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Firmanın tecrübesi olmasa da mühendisin diploması vardır gerekli şartlar sağlanmıştır 11 firma katılmış açık ihale eksik evrak eksik belge varsa geriye kalan 10 firma itiraz ederdi. Sen Malatyahaber de çalışıyorsun galiba ben ihaleyi alan firmayı tanımam o yüzden rahat olun soda için
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (3 yıl önce)ALPER isimli kullanıcı yorumuna
    Her diplomalı mühendis işini biliyor mu? Bu işlerde tecrübe lazım kardeşim. Tecrübedeb ötesi yok. Öyle kitapta defterde yazıldıgı gibi olmuyor hayatta malesef. Tanımıyorsunda mühendisin diplomasını nerden biliyorsun!!!!! Hadi diplomayı bildin 40 günlük ögretmenler gibi 40 günlük mühendis ise ne iş yapacak. Bırakın bu işleri
    0
    0
    Yanıtla
  • senin branşın nedir
    0
    0
    Yanıtla
  • öncelik konuya yorum getirebilmen için yeknik ehliyet ve liyakat kimliğini açıkla
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecrübesiz olduğunu nereden anladınız. Lütfen Bırakın artık herşeye muhalefet olmayı, gerçi siz bıraksanız, malatyanınhabercisi bırakmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (3 yıl önce)ALPER isimli kullanıcı yorumuna
    Sanırım bu arkadaşta ihaleyi alan
    0
    0
    Yanıtla