SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Bütçesi 140 Milyon

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:58:54
Battalgazi Bütçesi 140 Milyon
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın son birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, Battalgazi Belediyesi 2016 mali yılı bütçesi 140 milyon TL olarak, Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın son birleşimi, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 50-100 yıllık belediyelerde bulunan araç ve gereçlerin Battalgazi Belediyesi’nde de olduğunu belirterek, “Şu anda 50-100 yıllık belediyelerde araç gereç olarak ne varsa hepsi Battalgazi Belediyesi’nde mevcuttur. Plentimizde en kısa sürede üretime geçecek. Konkasör ünitemiz faaliyete geçti. Hizmet binamızın temeli atıldı, hizmet binamızın yerine karşılık Devlet Su İşlerimizin hizmet binasının temeli çok yakın bir zamanda atılacak. Oranında ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Yani Battalgazi Belediyesi çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bu arada 200 kilometre asfalt yapıldı. Halen ihalesi sonradan yapılan yerlerin asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün her mahalleye park çalışması ve park yenileme çalışmaları sürüyor. Tema park çalışmalarımızda sürüyor. Öte taraftan İmar Müdürlüğümüz de önümüzdeki günlerde ihtiyaç duyulan her yerde Muhtar Evi, Mahalle Sosyal Tesisi ve Mahalle Müzeleri’nin temellerini atacak. Şunu da belirteyim; Battalgazi Belediyesi’nin bütçesi Türkiye’de en iyi bütçelerden bir tanesidir. Bu konuda müsterih olmanızı istiyorum. Yaptığımız işlerin hepsi planlı ve program çerçevesinde devam ediyor. Tüm bu çalışmalar bizim kendi öz kaynaklarımızla yapılmaktadır. Her ne kadar kredi kullanma konusunda yetki alsak ta, yapılacak çalışmaların hepsini karşılayacak gücümüz var” dedi.

“2017 yılının sonunda İnşallah Malatya’da Battalgazi’mizde kilit taşsız, asfaltsız, yolsuz, parksız, müzesiz hiçbir sokak ve mahalle kalmayacaktır” diyen Başkan Gürkan, “Kilit taş çalışması yapılan sokakları ben gezmekle bitiremedim. Bunu sanıyorum geçen günkü Meclis üyelerimizin gezisinde görmüşlerdir. 2017 yılının sonunda İnşallah Malatya’da Battalgazi’mizde kilit taşsız, asfaltsız, yolsuz, parksız, müzesiz hiçbir sokak ve mahalle kalmayacaktır. Biz Battalgazi’miz için Medeniyetler Merkezi dedik. Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir dedik. O zaman bizde bu medeniyetler merkezi olan, Anadolu’yu Anayurt yapan bu destan şehrinde mazisine layık hizmetler vermek için destansı hizmetler yapacağız” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından daha önce kalem kalem görüşülerek oylanan ve kabul edilen Battalgazi Belediyesi 2016 mali yılı ücret tarifesinin görüşülmesinin ardın, Battalgazi Belediyesi 2016 mali yılı bütçesi 140 milyon TL olarak,  Battalgazi Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı son oturumunda diğer bir gündem maddesi olan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ nün su depoları bulunan ve mülkiyetleri Battalgazi Belediyesi’ne ait olan parsellerin devir edilmesi talebi de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak, Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı’nın öncülüğünde yapılan 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne Battalgazi Belediyesi’nin katkı ve katılımının sağlanması için 150.000 TL nakdi yardımın yapılması konusu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısını 4 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 13.00’de gerçekleştirecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız