SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Gitti, Kartal Geldi

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu'nun Türkleştirilmesi ve Müslümanlaştırılması döneminde Bizanslılarla yapılan mücadelelerde önemli katkılar sağlayan Battal Gazi'nin heykeli (üstteki), kendi adını taşıyan Battalgazi ilçesinin girişine geçen yıl dikilen heykeli sökülerek, yerine Selçuklu devlet sembolü olan çift başlıklı kartal (alttaki) dikildi.

Battalgazi Kültür Anıtı, her köşesi kültür kalıntılarıyla dolu Battalgazi İlçesi’nin(Eski Malatya’nın) 1101 tarihinden itibaren Anadolu Selçuklularıyla Türk hakimiyetine girişi ve bugüne kadar gelen süreçte ortaya konulmuş olan kültür birikimini sembolize etmesi adına Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan anıtla ilgili olarak; “Battalgazi İlçemizde kültürel değer birikimleri ortaya koymuş olan geçmişteki tüm insanlık tarihine şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Anıtın tasarımı ,UNESCO Plastik Sanatlar Komitesi Türkiye Üyesi olan Akademisyen–Sanatçı Fazıl Ercan ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Anıt üst motifin; Selçuklu devlet sembolü olan kartal motifinin kökeninin Uygur Türkleri'ne kadar dayandığı, çift başlı kartalın güç ve kudretin sembolü olduğu, doğunun ve batının hakimiyetini temsil ettiği belirtildi.

Anıt Kaide de bulunan düzenlemede ise; Battalgazi İlçesinde bulunan tarihi mimari yapılardaki süsleme motiflerinden tasarlamalar, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve Anadolu Selçukluları’nın mimari yapı olarak Anadolu’daki tek örneği olan Ulu Cami kabartmasının yer aldığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız