SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Heykeli Gitti!

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçe belediyesi tarafından Kayseri'de yaptırılan ve maketi "Bu nasıl Battalgazi?" diye eleştirilince bazı değişiklikler yapıldıktan sonra ilçe girişindeki kaideye yerleştirilen Battalgazi Heykeli, tepkilerin sürmesi üzerine söküldü.

Belediye başkanı Selahattin Gürkan; "Heykelin Battalgazi'yi temsil etmediği yönünde eleştirilerin sürmesi ve kaide ile heykel arasında bariz uyumsuzluk üzerine kaldırdık. En yakın zamanda Battalgazi'ye yaraşır bir heykel yaparak kaidesine oturtacağız. "dedi.

Kayserili ressam Engin Ünal tarafından yapılan 4 metre 30 santim boyundaki, 600 kilo ağırlığındaki "Battalgazi Heykeli", ilçe girişi Meydanbaşı Mahallesi MORMAŞ önünde hazırlanan kaideye geçtiğimiz Aralık ayında monte edilmişti. Heykelin maketinde Battalgazi olduğu ifade edilen insan figürü ile at figüründeki boyut orantısızlıkları eleştiri konusu olmuş, malatyahaber.com'da da bu durum "Bu nasıl Battalgazi?" başlıklı habere konu olmuştu. Maket üzerinde yapılan bu eleştirilerin ardından, boyutlarda bazı küçük düzeltmeler yapıldığı gözlenmiş, heykel bu şekliyle kaidesine yerleştirilmişti.

ARŞİV FOTO: (Soldaki) Eleştirilen Battalgazi Heykeli Maketi ve (sağdaki) İlçe girişine dikilen Battalgazi Heykeli..

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız