SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi İHL'de Pilav Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:48
Battalgazi İHL'de Pilav Günü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Battalgazi-Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHAMDER) tarafından 9. Geleneksel Pilav Günü-Mezunlar Buluşması etkinliği gerçekleştirildi. 

Battalgazi-Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe okul mezunları, mensupları ile aileleri katıldı. Hatıraların yad edildiği etkinlikte konuşan okul mezunlarından ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, “1994 Battalgazi İmam Hatip Lisesi mezunuyum. İlk başladığımızda 110 ortaokul öğrencisiyle okulumuz başlamıştı. İmam hatipli olmak bir ayrıcalıktır. Bu programı tertip ettikleri için BİHAMDER Başkanı Yücel Tekin’in şahsında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı, okulun tarihçesi hakkında bilgi vererek, “Ulu Camii’nin yanında küçük bir binada başladı, Allah Teala nasip etti burayı; Karahan’daki bu güzel binada eğitime devam ediyor. Şimdi burada 3 okulumuz var. Biri normal imam hatip lisesi biri Anadolu imam hatip lisesi biri de imam hatip ortaokulu. YİBO’nun yanında yaptığımız 8 derslikli yeni bir binamız var. İnşallah önümüzdeki sene ortaokulu bu binaya taşıyacağız. Buraya daha çok öğrenci alma şansımız olacak. Şu kadarını söyleyeyim, insanlar gönül verdiği zaman, samimiyetle, istekle, arzuyla bir şeyler yaptığı zaman Cenab-ı Hakk onlara başarıyı getiriyor” şeklinde konuştu.

Okulun yapımında emeği geçen Ulu Camii İmam-Hatiplerinden merhum İslam Hoca efendi ile hayatını kaybeden mezunların da anıldığı programda; okul mezunlarından İdris Doğan, Enes Akbaba, Süleyman Tuğ ve Reşat Şener tarafından şiir ve ilahiler okundu. Veysi Keskin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptığı programda; İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Çolak, imam-hatiplilik üzerine bir konuşma yaptı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı’nın bir telgraf gönderdiği programda, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a da teşekkür edildi.

Program, Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahnelediği oyunun ardından pilav ikramıyla son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız