SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2016-05-04 17:51:12
Battalgazi Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi Mayıs toplantıları başladı.  Kernek Meydanı'ndaki arsaya 17 katlı apartman yapılması talebinin görüşülmesi bir kez daha ertelendi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 1’inci Birleşimini Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yaptı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yurt dışında olması dolayısıyla Battalgazi Belediye Meclisi’ne Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval başkanlık etti. Kırçuval, toplantı öncesi Hakkari’nin Çukurca ilçesinin Irak sınırında arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda Malatyalı Uzman Çavuş Gökhan Arslan’ın şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hain terör saldırısını kınadı. Kırçuval, Şehit Malatyalı Uzman Çavuş Gökhan Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağılığı diledi.

Battalgazi Belediye Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile başladı. Toplantıda, imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşüldü. İmar ile ilgili gündem maddeleri, İmar Komisyonu görüşü doğrultusu bazıları oy birliği ile kabul edilirken, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda, Battalgazi ilçesine bağlı Erenli Mahallesi’nin ismi, Bahri (eski ismini aldı) olarak değiştirilmesi yönündeki gündem maddesi ise, oy birliği ile kabul edildi.

Mevcut planda 5 katlı konut alanında olan Çamurlu Mahallesi 4120 ada 7 nolu parsele emsal sabit kalma koşulu ile 30.50 metreye (10 kata) çıkarılması talebi ile Erenli Mahallesi isminin eskisi gibi Bahri’ye dönüştürülmesi talepleri oldu.

Mevcut planda konut alanı olan Eskimalatya Kapıönü mevkii 6340 nolu parselin konut+ticaret alanına dönüşmesi, mevcut planda 4 ve 7 (12.50 ve 21.50 metre yükseklik) katlı alanda olan Dernek Mahallesi (Kernek Meydanı)193 ada 35 nolu parsel için istenen 50 metreye (17 kat) çıkarılması talebi ile mevcut planda konut alanında olan 3’ü Sancaktar ve 1’ide Hidayet mahallelerinde olan parseller için istenen kat artış talepleri ertelenen maddeler arasında yer aldı.

İmarla ilgili 3 madde komisyona havale edilip, Battalgazi Belediyesi 2015 yılı kesin hesabının bir sonraki oturumda görüşülmesi kararından sonra Mayıs Ayı 1'inci oturumu sona erdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci Oturumunu, 5 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 11.00’da gerçekleştirecek.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız