SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Standına Yabancı İlgisi

0
Güncellendi - 2016-04-23 22:36:20
Battalgazi Standına Yabancı İlgisi
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi güzellikleri ve değerleriyle 520 metrekarelik alanda hem Malatya hem de Battalgazi’nin tanıtımını üstlenen Battalgazi Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da yerini aldı. Battalgazi standını, Güney Kore Büyükelçisi,  İtalyan Büyükelçisi, Almanya ve Rusya konsolosunun yanı sıra yabancı ve yerli turistler ziyaret etti.

Turizm ve Otelcilik Bölümünde eğitim gören üniversite öğrencileri de Battalgazi standına büyük bir ilgi gösterdi. Standı ziyaret edenlere kayısının yanı sıra Battalgazi’nin tarihini ve doğal güzelliklerini anlatan tanıtım broşürleri ile CD’leri de verildi. Yabancı turistler, Battalgazi standında yapılan ebru sanatına ise yoğun bir ilgi gösterdi. Turistler, Anadolu’da laik sistemin başladığı Aslantepe hakkında da bilgiler aldılar.

“BU STANT, MALATYA VE MALATYA İNSANI İLE MALATYA KÜLTÜRÜNÜ TANITIYOR”

ea671284-6769-4341-94fa-935fe6db5632Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu standın temel amacı EXPO 2016 Antalya fuarına katılmak ve bununla birlikte EXPO’nun getirmiş olduğu getirileri hem Malatya hem de Battalgazi toplumuyla paylaşmak; uluslararası bir konsepte Malatya ve Battalgazi’nin tanıtımı noktasında burada bu standı açtık. Stant, kısa sürede çok geniş bir alan içerisinde, güzel bir organizasyon ve güzel bir yapılaşma ve aynı zamanda Battalgazi’nin Ulu Cami, Kervansaray, Namazgah, Emir Ömer Mescidi ve oradaki tarihi eserler tek bir mekan üzerinde toplandı. EXPO 2016 Antalya fuarı içerisinde bu anlamda en prestijli stant olması Battalgazi açısından önemli bir kazanım. Bütün stantlar iki gündür açık ve bu stantlar içerisinde e yoğun ilginin Battalgazi’ye ait bu stantta olduğunu görüyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük ziyaretçi akını olan bir stant hüviyetindeyiz. Buradaki amacımız Malatya’nın, Battalgazi’nin tarihini, kültürünü, kimliğini bütün Türkiye’ye ve dünya ülkelerine tanıtılması ayrıca Antalya’da bulunan 30 bine yakın Malatyalı insanımızın burada bir nefes alabileceği, ‘bizimde burada bir yerimiz, mekanımız var’ olgusunu ve onları zihnindeki hasret duygusunu giderecek güzel bir mekan oldu” dedi.

Antalya, Alanya ve Manavgat Malatyalılar derneklerinin ‘hasretimizi giderdiniz’ dediklerini dile getiren Gürkan, dernek yetkililerinin ev sahibi olarak stantta yer aldıklarını kaydetti.

Gürkan, Battalgazi Belediyesi Standı’nın 6 ay süreyle EXPO 2016 Antalya fuarında kalacağını ifade ederek, “Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilerek, aynı hüviyetini ve tanıtım noktasındaki görevini devam ettirecek. Dolayısıyla burada Malatya’nın ve Battalgazi’nin bir evi var. Bu ev her zaman Malatya ve Malatya insanını ayrıca kültürünü tanıtma noktasında işlevini yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

d6

d5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız