SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Tek Oturumda Bitirdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:16:39
Battalgazi Tek Oturumda Bitirdi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi Haziran ayı çalışmasını tek oturumla tamamladı.  Gündemdeki maddelerden sadece iki tanesi görüşülüp karara bağlanırken, diğerleri ya ilgili komisyonlara havale edildi veya görüşülmesi ertelendi.  Toplantının en önemli gündem maddesi, MORMAŞ’ın sermaye oldu.  İlgili madde gereği MORMAŞ’ın geçmişte kalan borcunun ödenmesi ve sermaye artırımının kabul edilmesi kararlaştırılırken, Çöşnük Mahallesi’nde imar planında 5 katlı alanda olan bir parselin 9 kata çıkarılması kabul edildi. 

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında, gerçekleştirilen toplantı, gündem dışı verilen 2 maddenin gündeme alınması için yapılan oylamayla başladı. 

Toplam 16 maddenin görüşüldüğü toplantıda kabul edilen, ertelenen ve ilgili komisyonlara havale edilen maddeler ise şöyle;

Kabul edilen maddeler

Mevcut imar planında Blok nizam 5 kat olan Çöşnük Mahallesi 4159 Ada 3 no’lu parsel için istenen plan değişikliği, yoğunluk sabit kalma koşulu ile blok nizam 27.5 metreye (9 kat) çıkarılması kabul edildi. 

Yeni hazırlanan Pazar Yeri Yönetmeliği ve kapanan İl Özel İdaresinin bünyesinde iken Battalgazi Belediyesine geçen MORMAŞ”ın, geçmişten kalan ve ödenmemiş olan yaklaşık 50 bin liranın belediye tarafından ödenmesi ile 1 milyon 200 bin lira olan sermayenin geçmiş yıllarda elde edilen karların eklenerek 8 milyon 400 bin liraya çıkarılması maddeleri kabul edildi.

Tamamı imar konularından oluşan ve aralarında kat artış talebi, cins değişikliği gibi konuların yer aldığı maddelerin bir kısmı ertelenirken bir kısmı da ilgili komisyonlara havale edildi. 

Temmuz ayı olağan toplantısı, 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Haziran Ayı toplantısı sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız