SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'de Babalar Günü Etkinliği

0
Güncellendi - 2017-06-19 21:17:42
Battalgazi'de Babalar Günü Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Babalar Günü dolayısıyla ‘Hayatımın Anlamı İki Hece Ba-bam’ adlı etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şehit babalarının katıldığı etkinlikte, yer yer duygusal anlarda yaşandı.

Battalgazi Belediyesi tarafından Babalar Günü dolayısıyla ‘Hayatımın Anlamı İki Hece Ba-bam’ adlı etkinlik, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda yapıldı. Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Zafer Kırçuval, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, birim müdürleri, şehit babaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Babalar gününe özel hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptı. Başkan Gürkan, babaların bu özel gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Babalar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Babalar Günü’nü bir güne sığdırmak doğru değildir. Günlerin hepsi babalar günüdür. Günlerin hepsi Anneler Günü’dür. Anneler daha duygusaldır. Duygularını ifade ederler. Ancak babalar duygularını hep içlerine atarlar. Peygamber efendimiz hadisi şerifinde şöyle buyuruyor; Bir adam Peygamberimize gelerek “Ey Allah’ın Rasulü, insanlar arasında iyi davranmama en çok layık olan kimdir?” dedi. Peygamberimiz “Annendir.” buyurdu. Adam “Sonra kim?” dedi. Peygamberimiz “Annendir.” buyurdu. Adam “Sonra kimdir?” dedi. Peygamberimiz yine “Annendir.” buyurdu. Adam “Sonra kimdir?” diye sordu. Peygamberimiz “Sonra babandır.” ''Sonrası ise akrabandır diye buyurdu. Babaların katı gibi görünmelerinin espirisi, evin erkeği, evi koruyup kollayan, evin geçimini temin eden olgusu, ondaki yürek yapısını daha katılaşması sürecine sokuyor. Geçtiğimiz günlerde bir film izlemiştim. Babam ve oğlum diye. O filmi izleyip de gözlerinden yaş dökmeyen bir insan olamaz. Baba çınar gibidir gölgesi yeter. Babalar sıkıntıları içerisine atar. Duygularını gizlerler. Sözlerini ifade etmekte anne gibi olmayıp zorluk çekerler. Sevgilerini kızarak, bağırarak ifade ederler. Ama esasında babaların yüreklerinde kocaman bir sevgi dolu bir yürek vardır. Bunu da ifade etmekte zaman zaman güçlük çekerler. O anlamda babalarımız hakikaten fedakardır, muhteremdir. Tüm babalarımızın babalar gününü en içten dileklerimle kutluyorum, babalarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum. Burada Şehit ailelerimiz var. Gazilerimiz var. Gazi ailelerimiz var. Yetim ailelerimiz var. Şehit babalarımızdan bir tanesi de benim çok yakın dostumdur. Kadim dostumdur. Geçtiğimiz günlerde bu toprağın bekası için, bağımsızlığı için, birlik ve beraberliği için canını bu toprak için seve seve feda etti. Vatanımız sağ olsun” diyerek, şehit babalarına toplumun ayrı bir saygı, ayrı bir hürmet gösterdiğini söyledi.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fuat Gözeneli’nin asker oğlu Ahmet Gözeneli’den babasına yazdığı mektup okunurken, Milli Sporcu Fatih Batı’nın kızı Esma Batı ise ‘Benim Özel Babama’ isimli şiirini okudu.  Yetimler Kervanı Derneği bünyesindeki çocukların sunumu, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Programda daha sonra İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Şentürk, ‘Günümüz Baba Profili’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Babalar Günü’ne özel teşekkür plaketi ve hediye takdiminin ardından ‘Hayatımın Anlamı İki Hece Ba-bam’ adlı resim sergisi açılarak gezildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız