SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'de Bisiklet Şenliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:12:04
Battalgazi'de Bisiklet Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Sağlıklı Yaşam ve Temiz Çevre İçin Bisikletini Al Sende Gel adlı bisiklet şenliği düzenlendi. 

Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası nedeniyle Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları ile TEMA Vakfı Malatya Şubesi'nin katılımıyla, Battalgazi Belediyesi tarafından bisiklet şenliği yapıldı. Yabancı turistlerinde yer aldığı bisiklet şenliği öncesi açıklama yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Malatya Temsilcisi Mustafa Ekici, şöyle konuştu: "Malatya'da 7 yıl önce başlattığımız bisiklet sporunda bugüne kadar basın mensuplarımızı hep yanımızda gördük. Malatya'da bisikletin yaygınlaşmasında basınımızın da büyük bir payı var." 

Son yıllarda Malatya'da bisiklet kullanımının arttığına dikkat çeken Ekici, bisiklet kullanıcılarının bütün kurallara uyduklarını ifade etti.

Ekici, bisiklet kullanan yabancı turistlerin Malatya'yı tercih etmelerinin kendileri için büyük bir şans olduğunu belirterek şunları sööyledi: "Malatya Bisiklet Festivali ve Nemrut tırmanışı Avrupa ve Asya ülkelerindeki insanların dikkatini çekti. Bu anlamda özellikle bisiklet kullanan yabancı turistler, güzergah olarak Malatya'yı kullanıyor. En büyük hedefimiz bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak. Bu kapsamda Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile geçen yıllarda birlikte yapmış olduğumuz Kervansaray'da kamp yapmıştık. Bugünden sonra bisiklet yolları için çalışma başlatacaklarını bize ilettiler. Malatya'da dumansız hava, temiz çevre için elbirliğiyle bisikletin yaygınlaşmasını sağlayacağız" 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da 5 yıl önce Kervansaray'da bisiklet şenliğinin startını verdiklerini ifade etti. Bisikletçilerle birlikte insanların bisiklet kullanımına özendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gürkan, "Bisiklet, sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmazdır" dedi.

Malatya ve Battalgazi'de bisiklet yollarının yapılması ve bisiklet kullanımına teşvik noktasında çalışmaların devam ettiğini kaydeden Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen günlerde bisiklet yolu ile ilgili projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza verdik. Ancak o süreç içerisinde Bakanımızın değişmesi nedeniyle proje beklemeye alındı ve en kısa sürede o projeler gündeme gelecek. Bunun yanında kendi imkanlarımızla açacağımız yol güzergahlarda bisiklet yollarının yapılması noktasında gerekli gayreti göstereceğiz. Bisiklet kullanmayı teşvik edeceğiz." 

TEMA Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş da, yaşam veren su ve temiz bir hava için bisiklet şenliğine katıldıklarını dile getirdi.

Berktaş, Battalgazi Belediyesi'ne Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası nedeniyle düzenledikleri Sağlıklı Yaşam ve Temiz Çevre İçin Bisikletini Al Sende Gel bisiklet şenliği için teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından bisiklet şenliği kapsamında katılımcılar pedal çevirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da bisiklet sürdüğü şenlik, Battalgazi Kervansaray'da sona erdi.

Kervansaray'da düzenlenen etkinlikte, TEMA Vakfı Malatya Şubesi'nden etkinliğe katılan çocuklara, Türkiye Bisiklet Federasyonu Malatya Temsilcisi Mustafa Ekici tarafından kask hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız