SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'nin 2018 Tahmini Bütçesi 165 Milyon TL

0
Güncellendi - 2017-10-25 01:07:15
Battalgazi'nin 2018 Tahmini Bütçesi 165 Milyon TL
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının birleşimlerini tamamladı. Yapılan Ekim ayı olağan toplantısının son birleşiminde, Battalgazi Belediyesi’nin 2018 yılı gelir ve gider bütçesi 165 milyon TL olarak kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı kapsamında Battalgazi Belediyesi’nin 2018 yılı gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesini görüştü. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında Ekim ayı olağan toplantısının son birleşimini gerçekleştiren Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediyesi’nin 2018 yılı gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesini görüşerek, oy birliği ile kabul etti.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin 2018 yılı gelir ve gider bütçesinin 165 milyon TL olduğunu belirterek, bütçenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Gürkan, “Bütçemiz meclisimizden geçmiştir. Bütçemizin Battalgazi'mize, Malatya’mıza ve Battalgazi'de yaşayan değerli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Bütçemizin hazırlanmasında emeği geçen tüm komisyon başkanı ve üyelerini tebrik ediyorum. Battalgazi Belediyesi olarak bütçemizin yüzde 69.8'i yatırıma ayrılan bir bütçe. Resmi rakamlardaki gerçekleşen oranı söylüyoruz. 69,8'i yatırım bütçesine gitmiştir. Bu sadece bütçenin ana temasıdır. Ayrıca bizim hibelerden aldığımız, yardımlar maksadıyla aldığımız bağışlar buraya kayıtlı değildir. Önümüzdeki dönemlerde açacağımız tesisler var. Yaklaşık 600 milyon değerinde bir tesis açılacak. Mesela burası 150 milyon civarında Battalgazi Belediyesi ve arsası ile birlikte.  Mesela buranın arsasını biz tevazu olarak 80 milyon belirledik. Oysaki 10 sene evvel bunun yarısı 20 dönüm yer, 52 milyona satıldığını değerlendirdiğimiz zaman, Battalgazi Belediyesi’nin yatırım harcamaları ve hizmetlerinin hangi seviyede ve hangi safhada olduğunu göstergesidir. Burada bütün arkadaşlarımı kutluyorum ve tebrik ediyorum. Gerçektende belediye çalışanlarımız olsun, meclis çalışanlarımız olsun, teşkilatlarımız olsun ve gruplarımız olsu, CHP ve AK Parti grubu olsun hepsi birlik ve beraberlik içerisindeki bu çalışmanın semeresi olarak, Battalgazi'ye bu hizmetler vermiştir. Bu hizmetleri de ifade ederken, hakikaten Türkiye'de bunun örneği olmayan hizmetler ihdas ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 14 ayda hizmet binası yapan bir belediye yoktur. Biz bırak bir belediye hizmet binasını, iki hizmet binası yaptık, her biri 40'ar bin metre kapalı alanı olan. 7 ayda Atatürk Kız Lisesi’ni yaptık. 5,5 ayda Engelsiz Yaşam Merkezi’ni bitireceğiz. 4,5 ay oldu. İspendere içmeleri bitmek üzere ve İspendere içmelerinin ikinci etabı da var. Tahtalı Hamam bitmek üzere, Kent Müzesi keza başladı devam ediyor çalışmalar. Yeşil Kuşak Projesi işte Atatürk Kız Lisesi ile birlikte neşter vuruldu oda devam etmektedir. Netice itibariyle hem bu dönemde görev almak tarihi bir görev olarak düşünüyorum. Netice itibariyle birlik beraberlik içinde, dayanışma içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerdir. Yapılan her şey Battalgazi içindir ve Malatya içindir. Ortak paydamız Malatya'dır. Ortak paydamız Battalgazi’dir” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyasevdalisi (6 yıl önce)
    sayın selatin başkan nolacak bu Battalgazi devlet hastanesi 5 yıldır yapılacak diye oyalanıyor ne bitmeyen poroje aşaması bunun üstüne istanbul tüp geçit yaptı faliyete soktu biz halen bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla