SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'ye İki Park

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesinde Eminönü Eski Belediye Başkanı Nevzat Er'in katkılarıyla yaptırılan Nevzat Er Parkı ve Dolamantepe Mahallesi'nde hayırsever işadamı Mehmet Karaman tarafından annesi Beyaz Karaman adına yaptırılan iki park düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

Battalgazi Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene Merkez Valisi Kasım Esen, Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Eminönü Belediyesi Eski Başkanı Nevzat Er, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş, Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Battalgazili hayırseve iş adamı Mehmet Karaman, güçlerinin yettiği oranda Malatya'ya ve Battalgazi'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Malatya dışında yaşayan Malatyalı iş adamlarının memleketlerine hizmet sevdası ile dolu olduğunu ifade eden Karaman, "İster Malatya, ister Battalgazi, isterse diğer belde ve ilçelerde eksik olan hizmetlerin tamamlanmasında bize düşen ne ise yapmaya hazırız" dedi.

Eminönü eski Belediye Başkanı hemşerimiz Nevzat Er ise, Eminönü'nün son belediye başkanı olma ünvanının kendisine nasip olduğunu ifade ederek' Her ne kadar İstanbul'da görev yaptıysak da Malatya'ya borçlu olduğumuzu biliyoruz. Bugüne kadar elimizden geldiği kadar borcumuzu ödemeye çalıştık. İnsan hayatı oldukça kısa. Bu kısa hayat içinde İnsanların doğdukları topraklarda iz bırakması çok önemli. Bugüne kadar Malatya'nın birçok ilçe ve beldesine, köyüne gıda, giyim yardımı yaptık. Hala borcumuzu da ödeyemedik. Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Ancak bu yükümüzü el birliği yaparak, sorumluluk alarak hafifleteceğiz. Hep birlikte Malatya'yı geleceğe taşıyacağız" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da göreve aday oldukları zaman Battalgazi'nin ayağa kalkıp koşacağını söylediklerini hatırlatarak "Biz her zaman tarihimize ve ecdadımıza borçlu olduğumuzu hatırlayarak hizmet verdik. Bugün Vakıflar tarafından tescil edilmiş 33 eserden 31'i restore edilerek, Battalgazi'nin tarihi zenginliği ayağa kaldırılmıştır. Bu sabah itibari ile değişik illerden 20 otobüs bu tarihi eserleri gezmek üzere Battalgazi'ye geldi. Bu da Battalgazi'nin tarih turizmi açısından geleceğinin ne kadar parlak olacağının bir göstergesidir. Battalgazi, yeşili, suyu ve tarihi eserleri ile yenişehir olacak, Malatya ise eski şehir olarak kalacaktır. Battalgazi'nin geleceği parlaktır" ifadelerini kaydetti.

Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Demir ise insanların toplanıp konuştuğu ve nefes aldığı parkların bu açıdan önem taşıyan yerler olduğunu belirterek "Bu özellikleri nedeniyle parklar birçok güzellikleri bünyesinde barındırmak zorundadır ve bunlar da yatırımla olacak şeylerdir. Günümüzde kamu kurumlarına verilen görev ve bütçeler göz önünde bulundurulduğunda bütçenin yeterli olmayacağı bilinen bir gerçektir. Buna karşın bu yatırımlar toplunun ihtiyacı olduğu için de kısa zamanda bitirilmesi gereken yatırımlardır. Bu açıdan hayırseverlerin katkısı büyük önem arzediyor. Bu çalışmada emeği gecen başta hayırseverler olmak üzere belediye başkanlarına ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Nevzat Er ve Mehmet Karaman'a Battalgazi Belediyesi tarafından teşekkür plaketi verildi.

Nevzat Er Parki ve Beyaz Karaman parkı törene katılanlar tarafından hizmete açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız