SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'ye İki Yardımcı Daha

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:25:17
Battalgazi'ye İki Yardımcı Daha
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Meclis İkinci Başkan Vekili Yasemin Sultan Kurt başkanlığında Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.  Bu arada, Battalgazi Belediyesi Meclis Üyeleri Nevzat Aslan (fotoğrafta sağdaki) ve Muzaffer Karakuş (fotoğrafta soldaki) Battalgazi Belediye Başkan Yardımcılıklarına atandı. Abdulvahap Şerefhanlı, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş’ın ardından Nevzat Aslan ve Muzaffer Karakuş’un da başkan yardımcılığına getirilmesiyle birlikte Battalgazi Belediye’ndeki başkan yardımcısı sayısı 5 oldu. 

Toplantının gündeminde yer alan imar maddeleri görüşülerek karara bağlandı.  Buna göre, Çamurlu Mahallesi 4107 ada 2 No’lu parsel,  İzzetiye Mahallesi 375 ada 207, 208 ve 209 No’lu parseller ile 431 ada 308 ve 210 No’lu parseller imar değişikliği kabul edilirken, Niyazi Mahallesi, 165 ada 9 No’lu parselin, mevcutta konut alanı iken zemin +ticaret +konut olmasını içeren imar plan değişiklik talebi reddedildi.  Uçbağlar Mahallesi, 2097 ada 1 No’lu parsel ile 3951 ada 3 No’lu parsellerdeki imar plan değişiklik talepleri ise İmar Komisyonu’nun çalışmaları devam ettiği gerekçesiyle ertelendi. 

Battalgazi Belediye Meclisi, Uçbağlar Mahallesi 3924 Ada 1 No’lu parseldeki kat artışını içeren talebi ise kabul edildi. Mevcut imar planında blok nizam 7 kat, 1.75 yoğunluğu bulunan parselde, yoğunluk sabit kalmak kaydıyla 7 kattan 10 kata çıkartılmış oldu. 

KAYHİB’in kurucu üyesi oldu

Gündem maddeleri arasında yer alan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda, Karakaya Barajı’nın turizme kazandırılması için sosyal ve teknik alt yapı oluşturulması amacıyla kurulacak olan Karakaya Alt Yapı Hizmet Birliği’ne  (KAYHİB) Kurucu Üye olunması da oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Üyeleri Nevzat Aslan ve Muzaffer Karakuş Battalgazi Belediye Başkan Yardımcılıklarına atanmasına ilişkin mecliste yapılan bilgilendirmenin ardından Aralık ayı toplantısının 3 Aralık 2014 tarihinde yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdirildi.

Kadın Başkan Vekili, kusursuz yönetti

Bu arada, Battalgazi Belediyesi’nin kadın üyeleri arasında yer alan ve Selahattin Gürkan’ın il dışında olması nedeniyle ilk kez Belediye Meclisi’ne başkanlık eden ve bir önceki dönem de meclis üyeliği yapan Başkan Vekili Yasemin Sultan Kurt’un, Belediye Meclis Toplantısını baştan sona kadar meclis çalışma usul ve esaslarına uygun olarak kusursuz yönetmesi dikkat çekti.  Yasemin Sultan Kurt,  Büyükşehir Belediye Meclisi’nin her toplantısında olduğu gibi bir sonraki ay yapılacak toplantı gününü belirledikten sonra Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısını oylamayla sona erdirdi. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız