SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'ye 'Müşteri Memnuniyeti' Belgesi

0
Güncellendi - 2016-02-23 22:16:30
Battalgazi'ye 'Müşteri Memnuniyeti' Belgesi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini alarak, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk 10 belediye arasında yerini aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Battalgazi Belediyesi olarak misyonumuz çağdaş anlamda halkın memnuniyetini kazanmaktır” dedi.

TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belge töreni, Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Törene, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Başkan Yardımcıları Muzaffer Karakuş, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, TSE Grup Başkanı Mesut Duru, TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, belediye birim müdürleri ve çalışanlar katıldı. Burada ilk olarak konuşan TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, “Şu anda müşteri memnuniyeti yönetim sistemi ile ilgili daha iyi bir hizmet anlayışının yerleşmesi öngörülüyor. Burada başkanımızın yoğun bir desteği var. Bu olacak dedi ve oldu. Bundan sonraki süreçte bu bitmeyecek. Daha da iyi olacak. Yoğun bir çalışma ortamı geçti. Hem kalite yönetim sistemi yönetiminde, hem de 10002’de. Değerli katkılarından dolayı tüm birim çalışanlarına teşekkür ediyorum. 3 günlük yoğun bir denetim süreci geçti. Denetimde ufak tefek bazı eksiklikler vardı. Zaman içerisinde arkadaşlarımız bunları giderdiler. 10002’yi almaya hak kazandılar. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

TSE Grup Başkanı Mesut Duru ise alınan belgenin önemine dikkat çekti. Duru, “Bu 10002 müşteri memnuniyeti yönetim sisteminde tüm vatandaşlardan gelen talep, istek ve varsa şikayetlerin tek tek ele alınması, bunların değerlendirilmesi, sonuçlandırılması için gerekli çalışmaların yapılması ve tüm bu süreçlerin takibi oldukça önem arz etmektedir. Belediye gibi aslında vatandaşı müşteri yerine koyarsak, belediye gibi bir kuruluşta ilçedeki tüm vatandaşların istekleri, talepleri olabilir. Bu öncelikle ciddi bir cesaret işidir. Tüm bu talep ve isteklerin tek tek kayda alınıp, sonra talep sahibine geri dönüp, sonuç hakkında bilgi verilmesi ve yapılacak iyileştirilmelerin memnuniyet oluşturup oluşturulmadığının sorulması ve tüm bu süreci takip etmek hiç kolay bir şey değil. Ben tekrar öncelikle sayın başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Pano01cBattalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, alının bu belge ile birlikte Battalgazi Belediyesi’nin TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi alan Türkiye’de ilk 10 belediye arasında yer aldığını aktardı. Gürkan, “Biz bu serüvene önceki görevimiz olan İŞKUR İl Müdürlüğü döneminde başladık. Orada Türkiye’de ilk ISO 9001 kalite sistemi belgesini alarak başladık. Şu anda da Türkiye’de ilk 10 belediye arasında yer alıyoruz. Biz bu işe 2004’lerde başladık. 2012’de de TSE standartlarıyla tescillenmiş bir sürecin taçlandırılmasını yaşıyoruz. Burada arkadaşlarımıza büyük yükümlülük düşüyor. Bizler kalite el kitaplarını dağıttık. Kriterlerimizi anlattığımız bu kitapçıkta bunların hepsini ilgili çalışan arkadaşların hepsinin dikkate alması gerekiyor. Zaten buradaki temel espri müşteri memnuniyetidir. Biz belediyeyi hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, çevreye duyarlı belediyecilik ve katılımcı belediyecilik anlayışı olarak 5 temel ayakla yönetiyoruz. Ancak bizim neticede bir hedef kitlemiz vardır. Bu hedef kitlemiz Battalgazi’nin gündüz yaşayan 550 bin kişisidir. Dolayısıyla bu 550 bin kişinin memnuniyetidir. Bunun bilincinde ve bunun gereğini yerine getiren hizmet görevlileri olmak durumundayız. Üzerimize düşen sorumluluk çok büyüktür. Hizmet masamızda bunun takibini yapıyoruz. Başka hizmet masalarında da bunun takiplerini yapıyoruz. Allah’a şükür şu anda Battalgazi Belediyesi’ne günlük en az 50-60 civarında teşekkür mesajı geliyor. Demek ki burada bir disiplin, bir hiyerarşi ve görev anlayışının olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Olumsuzluk ortaya çıkarsa ilgili birimlerin kendilerini bir sorgudan geçirmeleri gerekir. Bizim Battalgazi olarak misyonumuz çağdaş anlamda halkın memnuniyetini kazanmaktır. Onların bugünkü sorunlarını incitmeden, kırıp dökmeden çözebilme olgusuna ve yönetim yapısına ulaşabilmektir. Arkadaşlarımız bu çalışmaları en iyi şekilde yerine getirdikleri için, ülkedeki 900 küsur belediye içerisinde ilk 10’da olan bir belediyenin Belediye Başkanı olmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Sizlerle çalışmaktan mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Neticede bu bir takım oyunudur. Hepimiz gördüğümüz yerdeki eksik ve aksaklıkları düzelttiğimiz andan itibaren daha güzel ve daha çağdaş bir Battalgazi ve daha çağdaş bir Malatya’nın öncülüğünü ve rol modelliğini yapmış oluruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TSE Grup Başkanı Mesut Duru ve TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini ve bayrağını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a takdim etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız