SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bay Hoop..' Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

BKM tarafından senaryosu yazılıp sahnelenen "Bay Hoop Evde Şamata" adlı çocuk oyunu, 15 Ocak Cumartesi günü Malatya'da sahnelenecek.

Konuya ilişkin basın kuruluşlarına gönderilen basın bülteni şöyle:

"Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin ülkemizde sigorta bilinci oluşturma çalışmaları 2008 yılından bu yana gittikçe artan bir ivme ile devam ediyor.

TSRŞB tarafından talep edilen ve BKM tarafından senaryosu özel olarak yazılıp sahnelenen “Bay Hooop Evde Şamata” oyunu, yola çıktığı Anadolu turnesinde hem çocuklar hem de veliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Şimdiye kadar 33.700 km yol kat eden oyun, 67 günde 85.000 izleyiciye ulaştı.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin talebi ile BKM tarafından senaryosunun oluşturulup sahneye konduğu oyun genç beyinlerde sigorta olgusunu yaratmayı ve sigortanın faydaları hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.

Daha önce benzer bir uygulamanın yapılmadığı bu proje ile TSRŞB bir taraftan çocuklarda sigorta bilinci yaratırken diğer taraftan sosyal sorumluluk örneği tiyatroyu sevdiriyor ve aynı zamanda oyunu izleyen çocukların genel kültür ve bilgi dağarcığına katkıda bulunuyor. Kısaca “Bay Hoop Evde Şamata “ oyuncu kadrosu, dansları ve özgün müzikleri ile her yaştan seyirciden tam not alıyor.

Evde yalnız kalan 2 kardeşin başından geçen maceraları konu eden “Bay Hoop Evde Şamata” 15 Ocak Cumartesi günü Malatya Halk Eğitim Merkezi’nde saat 11.00 ve 13.00 seanslarıyla, minik izleyicileriyle buluşacak. 2010 – 2011 yılı gerçekleştirilen turnenin ikinci etabında ikinci kez Malatayalı minik seyircilere gösterimi gerçekleştirilecek oyunun biletleri Salon Gişelerinden ücretsiz olarak elde edebilecek.

2009 yılında başlayan turnenin ilk etabı 26 haftalık bir sürede gerçekleşti. Hafta sonları oynanan oyun başta İstanbul’un birçok ilçesinde sahnelendi. Daha sonra batıdan doğuya doğru bir rota izleyerek Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, İzmit, Bursa, Denizli, Antalya, İzmir, Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep, Malatya, Elazığ, Trabzon, Samsun, Erzurum, Erzincan, Kütahya, Eskişehir, Yalova, Kars, Urfa, Mardin, Hatay, İskenderun, Ankara ’da seyredilen oyun 46 günde, 49.000 çocuk ve veliye ulaşmayı başardı. Çocuk oyunu seyreldiği her ilde çocukların yanı sıra velilerden de büyük beğeni topladı. Sigortanın gündelik yaşamda oynadığı role dikkat çekmek isteyen bu oyun aracılığı büyük küçük sigorta konuştu.

2. Etap olarak 20 ili dolaşacak oyun finalini Trabzon’da Sömestr döneminde gerçekleştirecek. 2010 – 2011 Turnesinde oyun; İstanbul, Yalova, Kocaeli, Adapazarı, Bolu, Karabük, Karadeniz Ereğli, Çankırı Çorum, Ankara, İzmir, Niğde, Nevşehir, Adana, G.Antep, Malatya, K. Maraş, Sivas, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon illerinde seyircisi ile buluşacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız