SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayağı Dedikodu Yaptılar..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gezisi öncesi, görüşme fırsatı bulabilmek için geldiği Malatya'da bazı basın mensuplarına geçen sezonu değerlendirdi, gelecek sezon için planlamalarını anlattı ve yaşadıkları bazı olayları değerlendirdi.

Karadağ, kulüp binasında basın mensuplarına şunları söyledi:

“Geçen sene bir taraftan İstanbul’da, bir tarafta Malatya’da çalışmalarımızı başlattık. Geçen sene zaman kısıtlıydı, onları almak zorundaydık. Bir de o heyecanı düşürmemek için biraz da uçtuk. Ama bu sene daha mantıklı, ileriye dönük, özellikle 1 yıllık anlaşma yapmamaya çalışıyoruz. Bir veya iki kişi dışında geriye kalan anlaşmalarımız 4-5 yıldır. Hani daha bundan once dediler ya, bırakıp kaçıp gidecek. Ben bırakıp gidecek olsam bile Malatyaspor’un menfaatine olan şeyleri yapıp da giderim.

O yüzden çalışmaları yapıyoruz. Aldığımız oyuncular, görüştüğümüz, görüşeceğimiz oyuncular var. Malatyaspor’un menfaati için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız.

Biliyorsunuz bu sene daha doğru dürüst futbolcuların kampı yok. Piyasanın aşırı durgun olması.. Önümüzdeki hafta kamp başlıyor, takımların çoğunda hoca, yönetim yok. Ligde bir iki takım dışında futbolcu alan yok. Eskişehir aldı mesela ama bildiğiniz gibi Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan bey aldı. Antalya 1-2 transfer yaptı”

Karadağ, daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Malatyaspor başkanına yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

SORU: Bırakıp kaçacağınız söylentilerinin ana nedeni ne?
KARADAĞ: Dedikoduların önüne geçemezsin.Dedikodu devamlı her ilde, her yerde olan birşeydir. Ama bizim bu sene Malatya’da geçen dönem bunu bayağı yaptılar. Bunun zararını hem ben gördüm şahsım olarak, hem Malatyaspor gördü. Bunun bedelini biz ödedik.

SORU: Yeni sezon öncesinde sıkıntılıyız dediğiniz bir nokta var mı?
KARADAĞ: Yeni sezon öncesinde özellikle milletvekili adaylarımız ziyarette bulunacaklar. Yarın işte MHP, CHP, partiler gelecek. Özellikle birlik ve beraberlik desteği isteyeceğim. Bizim en son Ankara’da oynadığımız play-off maçında 500 kişilik tribünün 450’si Altaylı’ydı. Hani biz bazen kendi kendimize gurur duyarız ya, büyük camiayız!.. Herşey ortadaydı. Bu önümüzdeki yıl herkesin Malatyaspor’a sahip çıkması gerekiyor. Bazı şeyler sadece sahadaki futbolcuyla, koltuğundaki başkanla bitmiyor. Şehrin genelinin destek olması lazım. Altay maçındaki gelen 50 kişiye de yer ayarlama derdindeydim. İnşallah önümüzdeki sene bu sıkıntıları yaşamayız.

SORU: Transferde geleceğe yönelik yapılanmayı düşündü Malatyaspor. Transfer politikası bu şekilde mi gidecek? Yoksa yıldız futbolcu, super lig deneyimli oyuncular takviyesi var mı? Bunlar anlaşabilecekler mi?
KARADAĞ: İskeleti kurarken, bunun yüzde 70’ini gençle, yüzde 30’unu tecrübeliyle kuracaksın. Tecrübeyle genç bir araya geldiğinde Lig A’da başarın daha yüksek olur. Daha once de söyledim, geçen seneki eksilerimiz bu sene artı olacak. Geçen sene biz hata yapmadık değil, yaptık. Hataların en büyük sebebi de kongre yapıldığı zaman, zaman yoktu elimizde. Onları almak zorundaydık. Geçen sene bizim en çok sıkıntı yaşadığımız yer stopper mevkii. Bir hafta once gelmiş olsaydık, Murat Duman’ı almış olsaydık, protokol yapılmıştı, onu almış olsaydık sıkıntımız daha az olurdu. Yani üst üste koyduğumuz zaman çok sıkıntılar oldu ama sonuçta olmadı yani. Bu sene o hatalara düşmemek istiyoruz.

SORU: Yıldız transferler var mı?
KARADAĞ: Yıldız, fiyatlar makul olursa alırız. Önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayan bir takımın en az 10 trilyon bütçesinin olması lazım. Şu an bu kulübün 2 trilyon geliri var.

SORU: Maddi anlamda kulübe getirisi olması için bir çalışmanız var mı?
KARADAĞ: Sportif A.Ş. ile ilgili dün başlattık. Bir yiyecek firması ile burada çıkan ilk etapta 2 şube yapacağız. Onunla ilgili değil 3-4 firmayla da görüşmeler yapacağız. Sponsorluk konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Herşeyin bir sıkıntısı vardır. Hiçbir şey kolay değildir. Mesela bir firmaya gittiğimizde önümüzde ..koydular, işte Bursaspor’a 2 milyon dolar veriyor, sponsor oluyor, destek veriyor Malatyaspor’a niye olmuyor? Öbür firmaya gittik, başka bir arkadaşımız devreye girdi, sıkıntı oldu. Bazı şeyler kolay aşılmıyor. Bu işi yapmak için de destek lazım. Belediyesiyle, valisiyle, milletvekiliyle.. Birliktelik, birlikte hareket olursa o aşamaları geçersin. Kulüp başkanı olarak gidip oturduğun zaman bitecek şeyler varsa zorlayarak bitiriyorsun. Örnek şu an Bursa’da başladı, Kayseri yapıyor. Stad projesi.. Stad projesi sadece kulüp başkanı ile olacak proje değil. Daha once de söyledim. Ben böyle bir projenin altına girmem. Projenin olması için çabalarım, imza atarım ama tek başına olmaz. Çünkü onun vebali var. Orda 20-25-30 milyon dolarlık bir projedir. Bunun içinde Valilik olacak, Belediye olacak ki.. Yarın öbürgün yapmasan bile, en ufak birşey olduğu zaman ‘Ula çaldı gitti, çalmak için mi geldi’ diyecekler. Gerekli görüşmeler, projeler.. Proje aşamasında çabalarım. Ama işin gerçek kısmında ben devamlı belediyenin olmasını isterim. Çünkü kulüp başkanları gelir gider, belediye, valilik devamlı buradadır. Kulüp başkanı bugün var, 6 ay sonra yok. O projelere giren firmalar da böyle bir konsorsiyum istiyor. Anlaşma olmadığı zaman hiçbir firma olmaz. Örneğin .. modelini yaparsak eğer Malatyaspor’un geleceği kurtulur. Bak mesele yıldız alacak mıyız diye soruyorsunuz? Hiçbiriniz bana sormadı, geçen sene ne yaptınız? Esas yaramız orada bizim. Arkadaşların hepsi istatistikleri getirmişler. Mesela bizim alt yapı önceki yıllara gore daha başarılı. Bunu daha ileriye gitmesi için bütçe ayırman lazım. A takıma 10 trilyon bütçe ayırıyorsan, alt yapıya en az 1.5-2 trilyon bütçe ayırman lazım. Malatya’nın en büyük eksiği altta profesyonel takımın olmamasıydı. Çok şükür o giderildi (Belediyespor’un 3. lige çıkmasını kastediyor). Gelecek için diyorsak, alt yapıya önem vermemiz lazım.

SORU: Bu sene Malatyaspor’un hedefi daha kontrollu mücadele mi? Geçen yıl her maça kazanmak için çıkıyordu, bu yıl..
KARADAĞ: Bir takım ligden düştüğü zaman toparlanması çok zor. Onun örneği.. Samsun’u, Diyarbakır’ı gördünüz. Gazete manşetlerinden düşmedi..Gerçi biz de düşmedik! Simitçi poçacıya bizi makara ettiler bizi Malatya’da yani 250 milyar için!.. Ama bazı kulüpler manşetlerden düşmedi.. Para alınmadı, kampa gidilmedi, maç başı verilmedi, maça çıkılmadı. En sonki maçlarda bir rakibimiz paraları verilmedi diye antrenmansız çıktı, bir rakibimiz 100 milyar için kalecisi çıkmadı, şampiyonluğu verdi. Biz üzerimize düşeni yaptık. Ulusal basında bir gün olsun Malatya manşet olmadı. Bizle beraber düşen takımlarla kıyaslarsanız. Çünkü ligden düştüğün zaman toparlanmak çok zordur. Biz bu toparlanmayı yaptık. Ama arada hatalarda yaptık. Hataları da yapmamış olsaydık, lige çıkmış olacaktık. Bu hataların yanı sıra bir de şansızlık yakamızı bırakmadı, son 5-6 maç. İlk yarının bitmesine doğru 5 maçta 13 topumuz direkten döndü, kimse konuşmadı. Bu çok önemli olaydır. 13 top direkten dönmez 5 maçta.. Bu şanssızlıkları kimse saymadı. En son Altay maçı uzatmada yüzde 100 üç tane pozisyon yakalıyorsun. Bir tane arkadaşımız kafasını eğdi, top değmesin!.. O da bugün federasyona başvurmuş gerçi, sevgili Malatyalı arkadaşımız. Bizim bir sezon gösterdiğimiz hassasiyeti kendisi göstermemiştir. (Mehmet Albayrak..) Evet.. Eskişehir maçında bir asist yaptı!.. Biz onu Türk futboluna kazandırmak için ben çok çabaladım. Bunu bütün Malatya’daki yönetici de kulübün içerisindeki herkes biliyor. En son görüştüğümüzde de bizde 90 milyar alacağı var. Bir kulübe verelim, oradan gelecek parayı komple kendisi alsın. Ama arkadaşımız ne yapmış? Biz diyoruz ya Malatyalılığımızla gurur duyuyoruz.. O ne yapmış, gitmiş federasyona vermiş, oradan da Oftaş’la görüşmüş. Yani Malatya’da bazen olmaması gereken şeyler oluyor, o da bizi üzüyor.. Esas olması gereken olduğu zaman.. Örneğin Karşıyaka’yı gördünüz. Geçen sene biz bunu hiç yapamadık. En son Samsun maçında stad kapılarını açtık, bu bir suçtur. Tribünü dolduramadık. Samsun maçında biz şampiyonluğu kaybettik.

SORU: Bu sene şehir takımları daha fazla..
KARADAĞ: Burada mantıklı hareket eden, işi başta sıkı tutanın ipi göğüsleyeceğini umuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız