SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayan Basketbolunun Öncüleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:37:25
Bayan Basketbolunun Öncüleri
A- A+ PAYLAŞ

Konak Akademi Spor Kulübü ile Genç Sancaktar Spor Kulübü, bayan basketbolunda Malatya'ya büyük katkı sağlıyor. 

Malatya basketbolunda erkek liglerinin yanı sıra bayan liglerinde de yükseliş sürüyor. Malatya'da her kategoride liglerin düzenlenmesi dikkatlerden kaçmazken, basketbolda iyi bir potansiyelin olması liglerin daha kaliteli bir hale gelmesini sağlıyor. 

Erkek kategorilerinde ligler juniorlar, minikler, küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinin tamamında düzenleniyor. Bayanlarda ise minik, küçük, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ligler düzenleniyor. 

-Bayanlar liglerinde kalite artıyor-

Malatya basketbol liglerinde bayan kategorilerinde her sezon kalitenin giderek artması dikkatlerden kaçmıyor. 

Bayanların basketbol sporuna olan ilgilerinin artmasıyla birlikte minik, küçük, yıldız ve genç kategorilerinde de büyük bir çekişme yaşanmaya başladı. 

4 kategoride düzenlenen liglerde basketbola yeni başlayan sporcular, hem basketbol öğreniyor hem de ligde mücadele etmenin heyecanını yaşıyor. 

-İki takım ön plana çıkıyor-

Malatya basketbolunda bayan liglerinde Konak Akademi Spor Kulübü ile Genç Sancaktar Spor Kulübü büyük dikkat çekiyor. 

Her sezon olduğu gibi bu sezona da damga vurmayı başaran Konak ve Sancaktar, hem bayan basketbolunun gelişimine katkı sunuyor hem de ligleri renklendiriyor. 

Konak Mahallesi'nde bayan basketbolunu başlatan ve lokomotif görevi üstlenen Konak Akademi Spor Kulübü, bir dönem Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde de mücadele etmişti. 

Malatya'nın en köklü kulüplerinden olan Sancaktarspor ise her branşta olduğu gibi bayan basketbolunda da adından söz ettiriyor. 

-Bayan basketbolunda büyük bir çekişme yaşanıyor-

2014-2015 basketbol sezonu 22 Haziran'da düzenlenen kupa töreniyle birlikte tamamlanırken, liglerde ilk 3 dereceye giren kulüpler kupalarını müzelerine götürdü. 

Bayan basketbolunda söz sahibi olan Konak Akademi Spor Kulübü 4, Genç Sancaktar Spor Kulübü ise 3 kupa kazandı. 

Konak Akademi Spor Kulübü, genç bayanlarda birinci, yıldız bayanlarsa birinci, küçük bayanlarda birinci, minik bayanlarda ise üçüncü oldu.

Genç Sancaktar Spor Kulübü ise, genç bayanlarda ikinci, yıldız bayanlarda üçüncü, minik bayanlarda ise ikinci oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız