SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayan Geske'ye Red!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde öldürülen, cenazesi de Malatya'da, Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verilen Alman Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske'nin Türk vatandaşlığı başvurusunun İçişleri Bakanlığı'nca kabul edilmediği bildirildi.

Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilmann Geske'nin Malatya'da 3 çocuğuyla birlikte yaşayan eşi Suzanna Geske'nin geçtiğimiz yıl 2008 yılında Türk vatandaşı olmak için Malatya Valiliği Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurduğu ve başvuru dosyasının da İçişleri Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın ise, Suzanna Geske'nin Türk vatandaşlığı başvurusunu kabul etmediği öğrenildi. Cevabın Suzanna Geske'nin Malatya'daki adresine gönderilmesi için postaya verildiği belirtildi.

Televizyon ekranlarına çıkmama kararı aldığı için kamera karşısında konuşmayacağını belirterek İHA muhabirinin sorularının telefonda yanıtlayan Suzanna Geske, "12 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz. Küçük kızım Türkiye'de dünyaya geldi. Diğer 2 çocuğum Türkiye'de büyüdü. Çocuklarım şuanda Türkiye'de okula gidiyorlar, üniversiteyi de Türkiye'de okuyacaklar. Bir kredi kartı bile alamıyorum. Çünkü tüm resmi işlemlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası isteniyor. Evime internet ağı bile çekmekte zorlandık. Çünkü vatandaşlık numaramız yoktur. Biz Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Küçük kızım yüzme sporu yapıyor. Bireysel olarak yarışmalara katılıyor. Ancak, vatandaşlık numarası olmadığı için milli takıma katılamıyor. Lisansı sınırlı. Çocuklarımın geleceği için Türk vatandaşı olmak istiyorum" dedi.

Geske, kararın kendisine ulaşmadığını, ancak böyle bir karardan dolayı üzüldüğünü ifade etti.

Bu arada, yaşamını Malatya'daki evinde sürdüren Suzanna Geske, oğlu Lukas (13), kızları Michel (15) ve Miriam'ı (8) okula gönderip eğitimlerini takip ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız