SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayan Gül Ayrı Gezdi

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Malatya gezisine katılan eşi Hayrünnisa Gül, havaalanındaki karşılamanın ardından kendisi için hazırlanan özel programı izledi.

Hayrünnisa Gül’ün kurum ziyaretlerinde yaptığı görüşmeler ve incelemelerde basın mensupları içeri alınmadı. Cumhurbaşkanı eşi ilk olarak, önce kimsesiz çocukların barındığı Sevgi Evleri’ni ziyaret etti. Gül, Sevgi Evleri’nde bulunan çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Gül’e bu ziyaretlerinde Vali Halil İbrahim Daşöz’ün eşi Nilgün Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın’ın eşi Nurten Akın’da eşlik etti.

Bayan Gül daha sonra Kız Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi’ne gitti. Huzurevinde yaşlılarla görüşen Gül'e yaşlı bir kadın kendi yaptığı tabloyu hediye etti. Hayrünisa Gül'ün kurum yetkilileri ile yaptığı görüşmelere basın mensupları içeri alınmadı. Bayan Gül'ün Sosyal Hizmetler yöneticileri ile görüşme yaptığı sırada çok sayıda kadın Cumhurbaşkanı eşini görebilmek için uzun süre yağmur altında bekledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün eşi Nilgün Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın eşi Nurten Akın'la birlikte Malatya Sarı Kurdela Cafe-Resturant'ta gelen Hayrünnisa Gül'e, "Kulak Çorbası, Analı kızlı köfte, Fasulye yaprağında sarma köfte, Ispanaklı içli köfte, Gereli kebap, Süzme yoğurttan cacık, Göbek salata, Kayısılı Baklava Dondurmalı" ikram ettiklerini söyleyen Sarı Kurdela İşletmecisi Şevket Salik, "Cumhurbaşkanımızın eşini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Cumhurbaşkanımızın eşi, Malatya'nın mahalli yemeklerini beğendi. Umarız memnun ayrılmışlardır" dedi.

Yemek çıkışında vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Gül, sevgi gösterisine halkı selamlayarak karşılık verdi.

Hayrünnisa Gül, Beylerbaşı mahallesinde ikamet eden yardıma muhtaç dul bir bayanın evini ziyaret etti. 48 yaşında dul kalan Fadime Arpacı’nın gönüllü bir doktor tarafından verilen evde oturduğu belirtildi. Arpacı’nın eşini bundan 3 yıl önce kanserden kaybettiği ve iki küçük çocuğunun olduğu öğrenildi.

Gül'ün son durağı ise 2007 yılında Hakari Dağlıca'da şehit düşen Astsubay Çavuş Ahmet İbrahim Sarıoğlu'nun Cevherizade Mahallesi'nde yaşayan ailesi oldu. Şehit ailesiyle görüşen Gül, burada yaklaşık 20 dakika kaldıktan sonra ayrıldı.

FOTO: Duygu GÜLAL (Yorum Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız