SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayan Kaymakam Çok Şaşırdı

A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan'daki festivalde oynanan "Tura" adlı oyunu şaşkınlıkla izleyen bayan kaymakam Nilüfer Canat Sürekli, oyunculara "Hala dost olduğunuzu umut ediyorum.." demekten kendini alamadı.

ACIMASIZCA VURDULAR!..
Yöresel "tura" oyunu oynayan aşiret mensupları, birbirlerine acımasızca vurduktan sonra sıraya girip bayan kaymakamdan hediye gömlek aldı.

Yazıhan Kaymakamlığı ile Yazıhan Belediyesi tarafından organize edilen 3. Yazıhan Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, yörede Drijan aşireti mensuplarınca "tura" oyunu gösterisi yapıldı. İlçe meydanındaki gösteride aşiret mensupları birbirlerine kalın iplerle vurdu.

Gösteriyi izleyen ilçenin bayan kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli, şaşkınlığını gizleyemeyerek oyunculara, "Karşılıklı bu kadar sert darbeden sonra hala dost olduğunuzu umut ediyorum" dedi. Kaymakam Sürekli, daha sonra tura gösterisine katılan oyunculara gömlek hediye etti.

Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ise, tura oyununun bölgede Drijan aşiretinde etkin olduğunu söyleyerek, "Oynayanların kısmen canı yansa da herkes bunu hoşgörü ile karşılıyor" diye konuştu.

VE CİRİTTEKİ KAZA..
3. Yazıhan Kültür ve Sanat Festivali'nde ilçedeki toprak sahada cirit gösterisi de yapıldı. Yazıhan Cirit Takımı tarafından yapılan gösteri sırasında, genç bir oyuncunun sürdüğü at, dengesini kaybederek yere düştü. Atıyla birlikte kendisini yerde bulan genç, daha sonra tekrar ayağa kalkarak atıyla ilgilendi.

Cirit severlerin ilgi gösterdiği organizasyon, başka bir kaza olmadan sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız