SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayan Rektör Açtı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:50:19
Bayan Rektör Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçesinde deprem istasyonu yapılan açılışla hizmete girdi.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi yetkilileri tarafından önceden yapılan incelemeler sonucu Eğnir Köyü’ne yapılması planlanan deprem istasyonu inşaatı tamamlandı. Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Meral Özel ile bazı daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen açılışla faaliyete giren deprem istasyonu hakkında bilgi veren Ulusal Deprem İzleme Komitesi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, bu istasyonun amacının bölgedeki deprem aktivitelerinin izlenmesi ve bu verilerin kullanılarak bölgeyle alakalı simolojik çalışmaların yapılması olduğunu ifade etti.

Yapılan istasyon ile Malatya fayı ile Ovacık faylarının kesişim noktası olan bölgede ölçümlerin yapılıp, bölgedeki hareketlerin izlenmesinin sağlanacağı bildiren Kalafat, bölgede kesişen faylar üzerinde çalışma imkanının elde edilebileceğini vurguladı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir'de deprem istasyonu kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Deprem ile ilgili önemli bir binanın ilçemize kurulması bizler için mutluluk verici bir durum. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile olan irtibatımızı bu vesile ile daha güçlü hale getirerek, ilçemize kurulan deprem istasyonu hususunda belediye olarak üzerimize düşeni gerektiği gibi yapmaktan onur duyacağımızı belirtmek isterim. Ben bu vesile ile ilçemize gelen gerekli incelemelerde bulunan ve bu istasyonun kurulmasını sağlayan heyetimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız