SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayan Üyenin Durumu Karışık!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı Çarşamba günü yapılacak. Adaylık için istifa eden 2 MHP'linin yerine yeni üyeler çağrıldı. Ancak, MHP'nin listesinden meclise çağrılan 2 üyeden, bayan üye Ayşe Vanlı'nın halen ANAP'ta İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu öğrenildi. Bu karışıklığın nasıl halledileceği de merak konusu oldu.

BİR BAYAN DAHA AMA..
27'si AKP'li, 9'u MHP'li, 1'i de CHP'li toplam 37 üyesi bulunan Malatya Belediye Meclisi'nde, 22 Temmuz seçim sürecinde, milletvekili aday adaylığı için istifa eden MHP'li üyeler Mehmet Torun ve Cumali Demirel'in yerine biri bayan iki yedek üye meclise çağrıldı.

Torun ve Demirel'in aday gösterilmemelerine rağmen yasa gereği meclise geri dönemeyecek olmaları nedeniyle, boşalan MHP üyelikleri için İlçe Seçim Kurulu'ndan isim istendi ve kurul; 2004 Mart ayındaki seçimlerinde MHP'nin Belediye Meclis listesinde yeralan Ayşe Vanlı ve Hasan Hüseyin Çağlar'ın isimlerini bildirdi.

Ancak, burada ilginç bir durum ortaya çıktı. 2004 yılı Mart ayında MHP listesinde yeralan Ayşe Vanlı, daha sonra ANAP'ta siyaset yapmaya devam etti ve halen ANAP'ta il başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. MHP listesinde yer aldığı için meclise davet edilen ANAP'lı Vanlı'nın durumunun yarattığı kargaşanın nasıl çözüleceği merak konusu oldu.

Vanlı'nın Belediye Meclisi üyeliğine getirilmesiyle birlikte, meclisteki bayan üye sayısı 2'ye yükseldi. Bilindiği gibi AKP'den de Mehin Aydın adlı bayan üye görev yapıyor.

TOPLANTI 1 AĞUSTOS'TA..
Öte yandan Belediye Meclisi'nin 1 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00'de toplanacağı bildirildi.

Meclisin açıklanan gündeminde Fatih Mahallesi'nde bir binanın Sağlık Ocağı yapılması için Sağlık Müdürlüğü'ne, Uçbağlar Mahallesi'ndeki bir arsanın belediye hissesinin Milli Eğitim'e satışı, Karakavak Mahallesi'ndeki bir alanın trafo yerleştirilmesi için TEDAŞ'a devri, Cirikpınar Mahallesi'ndeki çocuk parkına izin verilmesi, Belediye hizmet binası ile ilgili davanın sulhu hakkındaki teklifin görüşülmesi, İsmetpaşa (Hürriyet Parkı) müsteciri ile Belediye arasındaki uyuşmazlığın sulhu konusundaki teklifin görüşülmesi, aynı zamanda İmar Komisyonu üyesi olan MHP'li Mehmet Torun'un Belediye Meclisi üyeliğinden istifası nedeniyle bu komisyonun 1 üyesi için seçim yapılması da bulunuyor.

ARŞİV FOTO: Belediye Meclisinin üyeleri bir toplantıda..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız