SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayan Zanlıya Tahliye

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayıncılık irtibat bürosunda 3 kişinin katledilmesiyle ilgili olayın ardından tutuklanan 5 zanlıdan, halen hastanede tedavisi devam eden Emre G.'nin kız arkadaşı olduğu öne sürülen T.I.'nın tahliye edildiği, ayrıca daha önce serbest bırakılan 6 zanlı ile ilgili olarak savcılığın itirazının mahkemece reddedildiği, bu arada bir avukat hakkında "gizlilik ihlali" iddiasıyla inceleme başlatıldığı açıklandı.

Konuya ilişkin olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şu açıklama yapıldı:

"18.04.2007 günü Malatya il merkezindeki Zirve Yayıncılık isimli işyerinde meydana gelen ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan olay nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmadaki gelişmelerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliğince serbest bırakılan altı şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına yaptığı itiraz reddedilmiş, 22.04.2007 tarihinde tutuklanan şüpheli (T.I.)'nın tahliye talebi yerinde görülerek adı geçen şüphelinin tahliyesine karar verilmiştir.

Yürütülen tahkikatla ilgili soruşturmanın gizliliğini ihlal eder nitelikte açıklamalarda bulunduğu iddia olunan bir Avukat hakkında da inceleme başlatılmıştır.

Soruşturma halen devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Hakkında inceleme başlatılan avukatın, zanlılardan birine baro tarafından görevlendirilen "zorunlu" avukat olduğu, 11 zanlının mahkemeye çıkarılmaları, 5'inin tutuklanması, 6'sının salıverilmesinden sonra bazı sorulara verdiği yanıtlar nedeniyle hakkında işlem yapıldığı değerlendiriliyor.

SAVCILIĞIN "YAZILI AÇIKLAMA" KARARI..
Öte yandan, olayın başından itibaren "bilgi kirliliği" olarak nitelendirilen haberler ve basının bilgi talebi karşısında, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, gelen "sözlü" bilgi talebini yanıtlamama, eğer açıklanması uygun bulunan bir konu olduğu takdirde, 16.30- 17.00 saatleri arasından savcılıktan yazılı açıklama yapılması kararı aldığı bildirildi.

Bu karara ilişkin ilk uygulama da bugün yapıldı, itirazlar ve tahliye edilen bir zanlı hakkında bilgi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız