SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayanlar İlk Maçı Malatya'da Oynayacak

A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig 9. Grup ekiplerinden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, yeni sezona sahasında ‘merhaba’ diyecek. Sarı siyahlılar, ligin ilk haftasında sahasında Diyarbekirspor’u konuk edecek.

  3.Lig’de dördüncü sezonunu geçirecek olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, ilk iki sezonunda Play-Off’a kalmış ancak 2.Lig’e yükselme başarını gösterememişti. Geçtiğimiz sezon kadrosundaki önemli sporcuları kaybeden ve altyapıdan yetişen sporcularla mücadele eden Malatya ekibi, sezona yine sıkıntılarla başladı.

ÜÇ SEZONDA İKİ PLAY-OFF, BİR HAYAL KIRIKLIĞI

  2014-2015 sezonunda 3.Lig’de ilk kez mücadele eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, yer aldığı 7.Grubu, lider Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un ardında 24 puanla ikinci sırada tamamlayarak, Play-Off’a kalmıştı. Play-Off ilk maçında Kavak Meydanspor’u 2-1 yenerek, eleme ikinci turuna yükselen sarı siyahlılar, Van Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilerek, elenmişti.

  2015-2016 sezonunda 7.Grubu 48 puanla zirvede tamamlayan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, adını bir kez daha Play-Off’a yazdırdı. Sarı siyahlılar, eleme birinci turunda, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucu Denizli Hanbat Bayan Futbol Kulübü’ne 7-5 yenildi ve bir kez daha 2.Lig hayalini gerçekleştiremedi.

  2016-2017 sezonunda 6.Grup’ta yer alan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, ilk iki sezondaki başarısını tekrarlayamadı. Sarı siyahlılar, yaşadıkları sıkıntılarla birlikte grubu 39 puanla 6.sırada tamamladı.

“SEZONA İYİ HAZIRLANDIK”

  Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün en golcü oyuncusu Burcu Çakır, yeni sezona takım olarak en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, yeni sezonun kendileri açısından daha farklı olacağını söyledi.

  Çakır, verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve sezona hazır olduklarını belirterek, “Takım olarak iki sezon üst üste Play-Off oynayan bir ekibiz. Geçen sezon bizim adımıza istediğimiz gibi geçmese de bir anlamda bu sezona hazırlık niteliği taşıyordu. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı. Bu süreyi de en verimli şekilde geçirip, sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

  Golcü futbolcu, grupta güçlü ekiplerin olduğunu kaydederek, “Her sezon grupta iyi ve güçlü takımlar var. Bizde iyi bir ekibiz. Tabi diğer takımlar ne yaptıklarından çok bizim ne yapacağımız daha önemli. Üst üste Play-Off oynadığımız dönemleri yeniden yaşamak istiyoruz. Takım olarak buna hazırız” ifadelerini kullandı.

LİG 2 ARALIK’TA BAŞLIYOR

  2017-2018 sezonu Kadınlar 3. Ligi, 2 Aralık 2017 Cumartesi günü oynanacak müsabakalar ile başlayacak.  Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig takımlarından Malatya Bayanlar Spor Kulübü, yeni sezonda 9.Grup’ta mücadele edecek.

  Adıyaman Beden Eğitimi Öğretmenler Spor, Diyarbekirspor, Elazığ Bordo Atletik Spor, MAKAM Spor ile Şanlıurfa Gençlik ve Spor takımlarıyla aynı grupta yer alan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, gruptaki ilk maçını 2 Aralık’ta Diyarbekirspor ile sahasında oynayacak.

  Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) organize ettiği Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig’inde 16 grupta, toplamda 98 takım mücadele edecek. Sezon sonunda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar play-off turuna çıkmaya hak kazanacak. Play-off'lar bölgesel olarak 1-4, 5-8, 9-12, 13-16. grupların eşleşmeleri çerçevesinde belirlenecek. Play-off'ların birinci turunda grup birincileri grup ikincileri ile eşleşecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız