SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayanlar Satranç İl Birinciliği Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-02-29 17:17:21
Bayanlar Satranç İl Birinciliği Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 2016 Kadınlar Satranç İl Birinciliği turnuvası yapıldı. İki gün süren turnuva sonunda dereceye giren sporculara, madalya ve katılım belgesi verildi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Malatya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 2016 Kadınlar Satranç İl Birinciliği turnuvası, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nun üzerinde bulunan Satranç Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İl derecelerinin belirlendiği turnuvaya 29 bayan satranç sporcusu katıldı. İki gün süren turnuva sonunda Betül Büyükaşık birinci oldu. Şerife Yılmaz ikinciliği elde ederken, Esra Fırat ise üçüncü oldu. Dereceye giren sporcular, 6-12 Mart tarihlerinde İzmir Çeşme'de yapılacak olan Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, 2016 Kadınlar Satranç İl Birinciliği turnuvasının büyük bir çekişmeye sahne olduğunu kaydetti.

Toy, turnuvanın iki gün sürdüğünü ve 29 bayan sporcunun yarıştığını ifade ederek, "Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 2016 yılı faaliyet programında yer alan 2016 Kadınlar Satranç İl Birinciliği turnuvamızı gerçekleştirdik. Turnuva oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. Dereceye giren sporcularımız, 6-12 Mart tarihlerinde İzmir Çeşme'de yapılacak olan Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasına katılma hakkını elde etti" dedi.

Satranç sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Toy, "Satranç 7'den 70'e herkesin rahatlıkla yapabileceği bir spor. Biz herkesin satranç sporuna ilgi duyması adına önemli faaliyetler yapıyoruz. Görüyoruz ki, satranca olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu noktada bize her zaman büyük destek veren ve imkan sağlayan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız