SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayat' Bir Bülten Daha!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:17
'Bayat' Bir Bülten Daha!.
A- A+ PAYLAŞ

Seçimle güvenliği ile ilgili toplantının bilgisi, tam 13 gün sonra basına verildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamalarının, "oldukça gecikmeli" olarak kamuoyuna duyurulmak üzere basın kuruluşlarına iletilmesinin son örneği, 12-13 Şubat'ta seçim güvenliği ile ilgili toplantı oldu.

Bir önceki gün, polisin yaptığı ve çok sayıda uyarıcı hap ile bir miktar esrarın ele geçirildiği operasyonun, yapıldığı tarihten bir hafta sonra basına bir bültenle iletilmesinin ardından, bugün de seçim güvenliği toplantısı hakkındaki bilgi tam 13 gün sonra basına ulaştırıldı.

12- 13 Şubat'ta yapılan toplantılarla ilgili olarak 25 Şubat'ta basın kuruluşlarına iletilen bülten şöyle:

"Malatya Valimiz Sayın Vasip ŞAHİN 12.02.2014 tarihinde Öğretmen Evinde seçim güvenliği toplantısı düzenleyerek seçimlerin güvenli bir ortam içerisinde geçmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını, seçim sürecinde güvenlik noktasında yeterli personel ve araca sahip olunduğunu vurgulamıştır.

13.02.2014 Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Ahi Evran Toplantı Salonunda Malatya İl Emniyet Müdürü Sayın Nuri ULUAYAK ve Emniyet Müdür Yardımcılarının katılımıyla Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerinde görev yapan Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı ve Başpolis Memurları rütbelerindeki 170 emniyet personeline 30 Mart 2014 yerel seçimlerle alakalı olarak seminer verilmiştir.

İl Emniyet Müdürü Nuri ULUAYAK Güvenlik Şube Müdürlüğü uhdesinde organize edilen bu seminerde anlatılan konuların, önümüzdeki günlerde tüm emniyet personeline yol gösterici birer rehber olacağını belirterek, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü olarak her zaman olduğu gibi seçim sürecinin de Malatya’da huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması için her türlü güvenlik önleminin alınacağını ifade etmiştir. 

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan seçimlerin İlimizde huzur, adalet ve güvenlik içerisinde yapılması, vatandaşlarımızın özgür iradesinin hür bir şekilde sandığa yansıması için Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmamız gerektiğini vurgulamıştır.                                      

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Emniyet Müdürlüğü'nün,  bu konuda daha duyarlı olması gerektiği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız