SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayat Ekmekleri Topluyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:45
Bayat Ekmekleri Topluyor
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye genelinde bir günde 10 milyon ekmeğin çöpe gitmesine tepki gösteren Malatyalı esnaf, bayat ekmek toplama kutusu oluşturdu. 
 
Malatya'nın Tecde Mahallesi’nde esnaflık yapan, sosyal ve kültürel projeleri ile tanınan Ali Yiğit, bayat ekmek toplama kutusu yaparak ekmeklerin çöpe atılmasını önlemeyi amaçladığını belirtti. "Gönül ister ki, bir ekmek dahi israf edilmesin" diyen Ali Yiğit, "Gönül ister ki herkes yiyebileceği kadar ekmek alsın ve ekmeği bayatlatmasın. Ancak şu bir gerçek ki; bütün uyarılara rağmen maalesef ekmek israfının önüne geçilemiyor. Türkiye genelinde ortalama olarak günlük 10 milyon ekmek çöpe gitmektedir" şeklinde konuştu.
 
Malatya’da da ekmeğin çöpe atıldığını gözlemlediğini, bunun önüne geçmek için bayat ekmek toplama kutusu yaptığını belirten Yiğit, "Tecde Mahallesi’nde bulunan iş merkezi önüne bayat ekmek toplama kutusu yerleştirdim. Vatandaşlar bayat ekmeklerini bu kutuya bırakıyor. Kutuya bırakılan bayat ekmekler ise hayvan sahipleri tarafından bu kutudan alınıyor ve hayvanlara yediriliyor" dedi. 
 
Asıl amacının bu uygulamanın Malatya geneline yayılması olduğunu söyleyen Yiğit, genelde site bölgelerinde ve apartman dairelerinin bulunduğu alanlarda böyle bir uygulama başlatılması halinde çok verim alınacağını kaydetti. Site veya apartman sakinlerinin site önüne konulan bayat ekmek toplama kutularına bayat ekmeklerini bırakmasını ve hayvan sahibi olanların da bu kutulardan bayat ekmekleri alabileceklerini dile getiren Yiğit şöyle konuştu:
 
"Birkaç belediyede bunun gibi örnekler var. Belediye yapmış olduğu hizmetle bayat ekmek toplama kutularını sitelere dağıtıyor. Vatandaş bu kutulara bayat ekmeklerini bırakıyor. Daha sonra bayat ekmekler toplanıyor. Ya hayvan sahibi olan besiciler alıyor veya belediyenin hayvan barınaklarında hayvanlara veriliyor."
 
"Ekmek nimettir israf haramdır" sloganı ile başladığını belirten Ali Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
"Madem ekmek israfının önüne geçilemiyor, öyleyse hiç olmazsa ekmeklerimiz çöpe gitmesin. Vatandaşlar mahallelerinde veya sitelerinde birleşerek, belirledikleri yerlere bayat ekmek toplama kutusu koyabilirler. Bu uygulama genele yayıldığında bayat ekmek toplayan hayvan sahipleri, bayat ekmek toplama kutularındaki ekmek toplama işini periyodik hale getirecek ve bayat ekmekleri toplayacaklardır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız