SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayırbucak Türkmenlerine Gıda Yardımı

0
Güncellendi - 2016-02-07 17:55:08
Bayırbucak Türkmenlerine Gıda Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde Esad rejimine karşı büyük bir savaş veren Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası devam ediyor. Yardımlar kapsamında Malatya’dan Bayırbucak Türkmenlerine 23 ton un gönderildi.

Malatya’dan Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlar devam ediyor. Son olarak Beşir Derneği Malatya Şubesi, Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzattı. Yardım hakkında bilgi veren Beşir Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Yiğit, Bayırbucak Türkmenlerine ve Suriyelilere bir TIR un ile yanında battaniye ve giyecek yardımı yaptıklarını söyledi.

Yiğit, “Semerkant Vakfı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Malatya halkı ve Malatyalı iş adamlarının destekleri ile bu yardımları yolluyoruz. Biz bir aracı kuruluşuz, veren elle alan el arasında aracılık yapıyoruz. Bir hayra vesile olmak için bu yola çıktık. Malatya halkı ve sivil toplum örgütleri de daha önce Suriyelilere, Türkmenlere ve Bayırbucak Türkmenlerine birçok yardım yolladılar. Biz de bugün bir TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Yardım TIR’ı Kilis’te bulunan ekmek fabrikasına gidecek. Kilis’te bulunan ekmek fabrikasında 30 bin adet ekmek çıkıyor ve zor durumda olan insanlara veriliyor. Bizler de Malatya’dan Kilis’e 23 ton un gönderiyoruz. Ayrıca yardım TIR’ının içinde battaniye, ayakkabı, çocuk giysisi gibi ürünler de var” diye konuştu.

SURİYELİ AİLELERE YARDIM..

SURİYELİ AİLELERE YARDIM YAPILIYOR (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

Bu arada, İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi ile Memur- Sen Malatya Şubesi tarafından Yazıhan ilçesine bağlı Durucasu Mahallesindeki çadırlarda yaşam mücadelesi veren 8 Suriyeli aileye gıda ve barınma yardımı yapıldı.

Soğuk kış günlerinde derme çatma çadırlarda yaşam savaşı veren mültecileri ziyaret eden İHH Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, Malatya’ya sığınan aileleri yalnız bırakmadıklarını belirterek “Zorlu kış koşulları soğuk hava, kriz bölgelerinde hayata tutunmaya çalışan insanları çok zor koşullar altında bırakıyor. Milyonlarca çocuk yetim, milyonlarca kadın eşsiz kaldı. Bu durum geride telafisi mümkün olmayan tahribatlar acılar bırakıyor ve bırakmaya da devam ediyor” dedi.

Savaş nedeniyle yurtları terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın soğuk kış şartlarında zorlu yaşam mücadelesi verdiğini belirten Derin, “Birçok sorunla mücadele veren bu mazlum insanlar, şimdi de kış soğukları ile mücadele ediyor. Biz İHH olarak onların yanında yer alacağız. Onları yalnız bırakmayacağız. Bu kardeşlerimizi ensar görüp muhacir gibi yardım yapanlar inşallah mükafatlarını Allah'ın huzurunda alacaklar” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • SELÇUK (8 yıl önce)
    Önce Afganlar,sonra Bulgar göçmenler devamında Iraklı göçmenler ve akabinde Suriyeliler. Türkiye de her türlü yasadışına girmeye hazırlar.Örneklerini yaşıyoruz da. Ayrıca biz Almanya, Hollanda,İngiltere değiliz.Kendi açımız parklar da bahçelerde sürünürken bu nasıl bir bolluktur.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (8 yıl önce)SELÇUK isimli kullanıcı yorumuna
    Muhacir ve ensar kavramlarının ne olduğunu biliyormusunuz?. Keşke, insanlığımızı ve müslümanlığımızı hakkıyla yaşıyor olsaydık.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemil (8 yıl önce)
    gerçekten türkiye gitti elden bunu yazın bir yere bizler doyduk onlar kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim biz veren el olalım her zaman korkmayın paylaşmakla hiç bir madde azalmaz
    0
    0
    Yanıtla