SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Baykal Başbakan Yaptı'

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Eski Bakanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Dr. Osman Durmuş, yanında MHP İl Başkanı Ömer Ekici, yönetim kurulu üyeleri ve Malatya Belediye Meclis üyesi Dr. Ubeyid Akçin ile birlikte Diş Hekimleri ve Tabipler Odasını ziyaret etti ve İlaçtan, tam gün yasasına, domuz gribinden yeşil kart ve TOKİ uygulamaları konularında iktidara yüklendi.

Hekimhan Çiçekdağı Yaylasında gerçekleştirilecek olan 2. Zurbahan Yayla şenliklerine katılmak için Malatya'ya gelen eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ilk olarak Diş Hekimleri Odasını ziyaret etti. Eski bakan Durmuş, iktidarın uygulamalarının özelliklede Güneydoğu açılımı, Kürt açılımı adı altında yapılan uygulamaları aslında PKK açılımı olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını "Güneydoğu'daki dar gelirlilere toprak vermiyor, istihdam alanları sağlamıyor, onların muhtaç olduğu parayı PKK'ya transfer ediyor. Yeşil kart dağıtarak seçime gittiler, seçimden sonra da iptal ettiler. Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın sağlık giderleri yeşil kart tarafından finanse ediliyor. Onlarla ilgili SSK müfettişlerinin ve Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin yakaladığı bilgiler var. Ben de bu bilgi ve dokümanların örnekleri var. Ve hükümet sosyal yönden ekonomisi zor olan yerlere para transferi yapabilir.

Bu iktidar, küresel kartellerin iktidarıdır. Irak işgali vesilesiyle iktidara getirilmiş bir ara rejim hükümetidir. Bunu ancak ve ancak Türk milleti topyekun isterse sandıkta gönderebilir. Ara rejim ve ihtilal çıkış yolu değildir. Ama ihtilalcilerin ürünüdür.

Rantta anlaşamadılar, şimdi birbirlerine düştüler. Ergenekon diye iddia ettikleri, bunları iktidara getirenlerdir. Kendilerini iktidara getirenlerle kavga ediyorlar. Dünyanın adaleti de budur. Allah selamet versin Deniz Baykal Beyefendi milletvekili seçilme hakkı olmayan Recep Tayyip Erdoğan'ı önce milletvekili sonra başbakan yaptı, ekmek verdi. Şimdi cezasını AKP veriyor" diye sürdürdü.

Durmuş, daha sonra sözü TOKİ ve Doktorlar için getirilen Tam Gün yasasına getirdi. Eski bakan Durmuş bu konularda da “ Eğitim ve sağlık kurumlarının binaları özellikli yapılardır ve ihale ile yükleniciye verilir. AKP iktidarının yandaşları ihale ile eğitim ve hastaneleri alamayınca TOKİ’yi ileri sürdüler ve TOKİ kanalıyla yandaşlarına para akıtmaya başladılar. Malatya’da da böyle oldu. 2 hastaneyi kapatarak bir hastane yapıyorlar. Ne için biliyor musunuz? Yandaşlarına para akıtmak için. Ama TOKİ hastane yapamaz çünkü hastaneler verdiği hizmet itibarı ile hor kollanılan, kötü kullanılan mekânlardır. TOKİ’nin bu birikimi yoktur.” diye konuştu.

Eski bakan Dr. Durmuş tam gün yasası için ise “AKP iktidarı tam gün yasasında hem halkı hem de vatandaşları kandırırken doktorlara yönelik yaptıkları ‘para canlısı-halk düşmanı’ gibi propagandalarla doktorlarla halkı karşı karşıya getiriyorlar."dedi.

Eski Bakan Dr. Durmuş’un konuşmasından sonra Diş Hekimleri Odası başkanı Gökmen Kenan Özdal ise “ Hekimlere yönelik olarak söylediklerinizin tümüne katılıyoruz. ADSM başta olmak üzere bir çok sıkıntı yaşıyoruz. Ama yetkililerden çözümü konusunda olumlu bir yaklaşım göremiyoruz” dedi.

Eski Bakan Dr. Durmuş’un ikinci durağı ise Tabipler Odası oldu. Tabipler Odası başkanı Dr. Mustafa Eroğlu, eski Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, yönetim kurulu üyeleri ve doktorlar katıldı. Eski Bakan Dr. Durmuş burada yaptığı konuşmada “ AKP iktidarı uygulamaya geçmeyi düşündüğü tam gün yasa bir aldatmacadır. Doktorlar zaten saat 16’ya kadar çalışıyorlar. Bu yasa ile 17.00’ye kadar çalışacaklar yani arada bir saat var. AKP iktidarı bu uygulaması ile hem halkı hem de doktorları kandırıyor. Biz bunları dile getirdiğimizde bize ‘Tam gün düşmanı’ etiketini vuruyorlar. Tam Gün Yasasının ortaya atanlardan biriyim ama böylesi bir uygulama değil.

İlaçta büyük oyunlar oynanıyor. Domuz gribi, kuş gribi olaylarında olduğu gibi. Bunlar ilaç kartellerinin oyunlarıdır. İktidar da bu oyunlara alet olmuştur. İlaç zehirdir. Doktorlar bu zehiri panzehire çevirenlerdir ama AKP iktidarı doktorlara yönelik yaptığı olumsuz propagandalarla doktorları ‘para canlısı’, ‘halk düşmanı’ gibi gösteriyorlar.” diye konuştu.

Tabipler Odası başkanı Dr. Eroğlu da “Özlük hakları başta olmak üzere büyük sıkıntılarımız var. Hükümet bunları görmezlikten geliyor. Bizler yüzbin kişilik büyük bir orduyuz. Hükümetin bu gücü görmezden gelmemelidir” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı konuşma ve sohbetten sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız