SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baykal'a Suikast İddiası..!

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Deniz Baykal'a suikast yapılacağı yönündeki ihbarla ilgili bilgi verdi. Sav, ihbarla ilgili olarak devletin yeterli hassasiyeti göstermediğini söyledi.

Baykal'a ait olduğu internetteki görüntülerle ilgili olarak açıklama yapmayan Sav şunları söyledi:

"Bu ihbar 15 Nisan'da geliyor. İstanbul Emniyeti üç gün sonra haberdar ediyor. Emniyet içindeki bu işlemler böyle sürürken bizim de bir haberimiz oluyor. Emniyet bizim bir yetkilimize böyle bir olayın gerçekleşmekte olduğu bilgisini veriyor. Ben Emniyet Genel Müdürlüğü'yle temasa geçtim. Ama yeterli bir bilgilerden uzak olduğunu saptadık bize aktarılanların. Alınan bilgiler ilginç. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu ihbar geldikten sonra İstanbul'a bilgi vermekle yetinmemiş. İhbarı yapılan yei incelemiş. Sonra Şişli savcılığı buna el koyuyor. Şişli Savcılığı onlara bu evrakı havale ediyor. Onlar da bizim işimizi değil diyerek tekrar Şişli Savcılığı'na geri gönderiyorlar. Şişli Savcılığı'nda soruşturma sürüyor.

Bu zamana kadar biz göre yeterli bir incelemenini yapılmış olduğunu gözlediğimizi söyleyemem. Bu kadar yaşamsal bir olayda daha değişik bir ilgi beklenebilirdi. Böyle bir ihbar geldi. Devletin istihbarat örgütleri ne için var? Anamuhalefet partisinin liderinin koruma ve kollama görevi vardır.

Siyasi partileri liderleri arasında CHP lideri özel korumayı tercih eden bir lider değildir. Türkiye hassas günlerden geçiyor. Maalesef bunlar Türkiye'de gibi demokratik hukuk kurallarının işlediği öne sürülen bir ülkede gelişiyor. Bizim sonradan haberimiz oluyor. Böyle bir olay gerçekleşmedi. Bu günlerde başka bir olay gerçekleşti.

İnternet görüntüleriyle ilgili konunun detayına girmeyeceğim. Yargıyla CHP arasında o konu işletiliyor."

CHP Lideri Baykal'a suikast yapılacağı şeklinde e-posta ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar üzerine araştırma başlatan polis, yaptığı teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda ihbarcının kimliğini tespit etmişti. Araştırmalarını sürdüren polis, ihbar mektubunda Baykal'a yönelik suikast yapacağı öne sürülen şahsın 20'ye yakın suçtan sabıkası olduğunu belirlemişti. Polis, silahla yaralama ve çek senet tahsilatçığı suçlarından sabıkalı şahsı yakalamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne daha önce de benzer bir ihbar geldiği, suikast yapacağı iddia edilen aynı şahsın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız