SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Baykal'a Yapılan Yanlış''

A- A+ PAYLAŞ

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmesi, CHP'lileri olduğu gibi AKP milletvekillerini de üzdü.

Deniz Baykal, perşembe gecesi internette yayınlanan görüntülerin ardından bugün düzenlediği basın toplantısıyla partisinin genel başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Baykal'ın istifası CHP'de büyük şaşkınlığa neden olurken, AKP'li vekiller de Baykal'ın istifasını üzüntüyle karşıladı. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan AKP Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Baykal ile ilgili böyle bir iddianın ortaya atılmasına sadece üzüldüğünü söyledi. Yapılanları, yaşananları kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren Fatsa, "Temennimiz odur ki kısa bir süre içerisinde sürecin sorumluları her kimse ortaya çıkartılır" dedi. Baykal'ın iktidara yönelik suçlamalarının ise kabul edilebilir olmadığını belirten Fatsa, hiçbir siyasi iktidarın böyle ahlak dışı bir duruma tevessül etmeyeceğini vurguladı.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz ise, Türk siyasi hayatında 40 yıla aşkın siyaset yapmış bir insanın böyle bir şekilde istifa etmesinden üzüntü duyduğunu dile getirdi. Baykal'a yapılan hareketin doğru bir hareket olmadığını, hiç kimsenin özel hayatına bu kadar girilemeyeceğini belirten Öz, Baykal'ın açıklamalarında iktidarı suçlamasının ise talihsizlik olduğunu söyledi. Öz, "Uzun yıllar kendisi ile beraber siyaset yapmış sayın Zülfü Livaneli'nin yazısını okuduğumda bu işin kesinlikle AK Parti ile bir ilgisinin bulunmadığını, bunun büyük bir ihtimalle parti içi hesaplaşmanın bir sonucu olduğunu düşündüm. Herkes biliyor ki AK Parti böyle bir iddianın içinde olmaz. Ne genel başkanımız, ne partimiz böyle bir siyasi strateji izlemez" diye konuştu.

AKP Ağrı Milletvekili Abdülkerim Aydemir, Baykal'ın istifasını, "Son derece üzüntü verici bir olay" şeklinde değerlendirdi. Türk demokrasisinde böyle şeylerin yaşanmamasını istediklerini belirten Aydemir, "Biz siyaset arenasında temiz siyaseti hedef almış bir partiyiz ama maalesef sayın Baykal'ın içinde olduğu konu bizi fazlasıyla üzmüştür. İnşallah buna sebep olanlar bir gün aydınlanacaktır" dedi. Aydemir, hükümetle ilgili komplo iddiasını reddettiklerini ifade ederek, "Biz yargıya güveniyoruz. Keşke yaşanmasaydı. Kendisine geçmiş olsun" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, hem CHP, hem Deniz Baykal'ın kişiliğinin düzenli bir komployla karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Deniz Baykal'ın çok büyük bir erdemlilik gösterdiğini dile getiren Ağyüz, "Tüm siyasetçilere örnek olacak bir davranış göstermiştir. Üzerinden karşı siyaset yapma olanağını, partisine zarar verilmemesi için göğüslemiştir. Bu siyasi erdemlilik her siyasetçiye örnek olmalıdır. Ben istifasından üzüntü duydum ama büyük bir olgunluk, büyük bir erdemlilik gösterdiği için ayrıca eski genel başkanım, yüreğimde yaşayan genel başkanım olarak kutluyorum. Bir komployla karşı karşıya olduğumuz kesin. Anayasa görüşmeleri çok sert geçti. Buna karşı tavır koymak isteyen çevreler Türkiye'de vardır. Bu dönemde hükümet yandaşı olan sermaye kesimleri rahat durmuyorlar. Bunu bilmenizi isterim" şeklinde konuştu.

Ağyüz, Baykal'ın ifadelerinin arasında bu kurultayda dönmeyeceğini anladığını belirterek, "Dönmemesi de gerekir. Bu erdemlilikte bir insandır" dedi. Ağyüz, 'Yeni bir isim kim olabilir?' sorusuna ise, "Parti içinde bunu değerlendirecek kurullarımız var. Ben bu süreçte dengeli, toplayıcı bir aday üzerinde uzlaşmadan yanayım. Sanıyorum bir iki gün içinde sonuçlanır" karşılığını verdi.

AKP İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür ise, Baykal'ın kararına çok üzüldüğünü söyledi. Deniz Baykal'ın özellikle son yıllarda Türk demokrasisinin yetiştirdiği en iyi liderlerden biri olduğunu kaydeden Hasgür, "Dolayısıyla onun istifası Türk siyaseti için çok önemli bir kayıptır. Ben bir takım güç odaklarının Deniz Baykal'ın istifasında, belden aşağı metotları kullanarak etkili olduğunu düşünüyorum. Biz AK Parti olarak çok üzüldük. Biz isterdik ki karşımızda mücadele edecek olan liderleri demokratik
yollardan halk sandığa gömsün ve öylelikle karşımızdan çekilsinler. Böyle bir şeyden dolayı sayın Baykal'ın siyasetten çekilmesi bizi üzmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Hasgür, Baykal'ın AKP iktidarına 'komplo' suçlaması yaptığının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"O belki de kendisine söylettirilmiştir. Son zamanlarda sayın Baykal'ın kendisine, geçmişine yakışmayacak sözleri oluyordu. Özellikle Ergenekon avukatlığına soyunmasını bir türlü onun geçmişiyle, sözleriyle, bugüne kadarki siyaset anlayışıyla bağdaştıramıyordum. Çok dürüst bir siyasetçi. Bu kadar Ergenekon'la ilgili gerçekleri görmezden gelmesi Baykal'a yakışmayan bir davranıştı. Ben bu işin arkasında Ergenekon olduğunu düşünüyorum. Bu kaset gerçekse, onların elindeydi, şantaj yaptılar. Gereken desteği Baykal ancak bu kadar verebildi onlara. Herhalde yetmedi ki bunu piyasaya sürerek kendilerine daha çok destek verecek bir lider gelmesini istediler CHP'nin başına."

AKP Amasya Milletvekili Akif Gülle de, Baykal'ın verdiği her karara sonsuz saygı duyduklarını ifade etti. Gülle, Baykal'ın hükümetle ilgili sözlerinin ise ilk defa söylediği sözler olmadığını, doğru olmamasına rağmen her zaman bu tür cümleler kullandığını ifade etti. Gülle, "Demek ki bu alışkanlık bugün de devam etmiş olabilir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız