SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baykal'dan Erdoğan'a Yeni Öneri

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal basın toplantısı düzenleyerek Anayasa değişikliği ile ilgili açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Baykal, "Gelin tartışılan 3 maddeyi askıya alın, seçim sonrasına bırakalım" dedi. İşte Baykal'ın açıklamaları:

"Anayasa tartışmalarının toplumda gerginliği artıracağı görülüyor. Farklı konuları içeren paketin topluca kamuoyuna sunulması büyük bir yanlışlık olacak. Üç maddenin ayrılmasını, geriye kalanlara destek verebileceğimizi ifade ettik. Bu toplumda büyük bir ferahlama yarattı. Sayın Başbakan yurtdışına giderken yaptığı açıklamada yakışmayan bir üslup kullanmıştır. Kurnazlığın şarkı garbı olmaz. Bu dışlayıcı bir üslup üstelik suçlama yanlış. Şark kurnazlığı onun olsun ama yine de şark kurnazlığı demesin. Bizim yaptığımız öneri çok açık, net ve iyi niyetli bir öneridir."

CHP lideri Baykal yeni bir öneri de getirdi: "Yeni bir çağrı daha yapıyorum. Gelin bu tartışmalı üç maddeyi, böyle bir işbirliği şansının ortaya çıktığı bu dönemde askıya alın. Bu maddelerle ilgili önümüzdeki seçim sonrasında iyi niyetli bir değerlendirmeyi, hukuk kamuoyunun içine sindireceği bir biçimde ele alalım. Israrla bunu dayatmanın anlamı yok. Anayasa Mahkemesi'nden geri dönecektir. Bunu bir önceki öneriyle bağlantılı olarak düşünmüyorum. Bir olgunluk sergileme şansımız varsa biz buna da katkı yapmaya hazırız. Bu üç maddeyi bir yıl sonra, seçimlerden sonra iyi niyetle ele alalım. Yargı konusunu telaşla, kavgayla Türkiye'ye dayatmanın doğru olmadığı kanısındayım. Önerinin kabul görmesi halinde Türkiye bir rahatlama içine girecek ve Anayasa doğru çerçevede ele alınacaktır."

TEKLİF RESMİ OLARAK AK PARTİ'YE İLETİLDİ

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve beraberindeki heyet AK Parti Grubu'nu ziyaret ederek Baykal'ın teklifini yazılı ve sözlü olarak AK Parti'ye iletti. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, teklifi Başbakan Erdoğan'ın ABD'den dönmesinin ardından değerlendireceklerini ve hem CHP'ye hem de kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

CHP, MHP VE BDP'DEN RANDEVU İSTEDİ

CHP heyeti Anayasa değişikliği paketiyle ilgili görüşlerini paylaşmak için MHP ve BDP'den de randevu talep etti. MHP'den gelen yanıt ardından görüşmelere geçilirken, BDP ile yarın görüşüleceği açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız