SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baykal'ın İstifası Dünyaya "Flaş"

A- A+ PAYLAŞ

CHP lideri Deniz Baykal'ın istifası dünya basınında da yer buldu. Ajanslar Baykal'ın istifasını acil koduyla duyurdu.

REUTERS: Muhalefet lideri video skandalının ardından istifa etti

Türkiye’nin ana muhalefet partisinin lideri Deniz Baykal, geçtiğimiz hafta internette yayılan bir video kasetin ardından, bir komplo kurbanı olduğunu söyleyerek istifa etti.

Laik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin lideri Baykal, iktidardaki İslami kökenli Ak Parti’nin kaset hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi.

Televizyonda yayınlanan basın toplantısında, “İstifam kaçmak ya da pes etmek anlamına gelmiyor” diyen Baykal’ın ayrılık kararı, hükümetin anayasa reform paketini ulusal referanduma açmaya hazırlandığı sırada geldi.

CHP reform sürecini, Anayasa Mahkemesi yoluyla engellemeyi planlıyordu.

THE ASSOCIATED PRESS: Türkiye’nin ana muhalefet lideri seks skandalı sonrası istifa etti

Türkiye’nin laik ana muhalefet partisinin lideri, gizli kamerayla çekilmiş bir videonun internette yayılmasının ardından başkanlıktan istifa etti. Videodaki görüntülerin parti liderinin bir milletvekiliyle ilişkisi olduğunu gösterdiği iddia edildi..

İslami yönelimli hükümetin politikalarını en sert dille eleştiren isimlerden biri olan Deniz Baykal, televizyonda yayınlanan bir basın toplantısıyla istifa etti ve hükümetin düzenlediği bir siyasi komplonun kurbanı olduğunu söyledi.

Baykal bu tip özel görüntülerin hükümetin bilgisi olmadan kaydedilemeyeceğini ifade etti. Görüntülerde yer aldığı iddia edilen kadın, Baykal'ın CHP'den parlamentoya seçilen eski bir yardımcısı.

Hükümet şu ana kadar bir tepki vermedi.

İstifa kararı Baykal'ın 40 yıllık siyasi kariyerinin sonunu ilan ederken, partisi CHP'ye de ağır bir darbe vurdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız