SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayrağı Bayrak Yaptınız..'

A- A+ PAYLAŞ

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 163.Yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Kuruluşun yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çarşamba günü Şehitlik’te tören düzenlenerek emniyet mensupları şehitleri için dua okundu ve şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 163.Yıldönümü nedeniyle Şehitlikte yapılan törene İl Emniyet müdürü Ali Osman Kahya, Polis MYO Müdürü Recep Özmen, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, bazı kurum yetkilileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile şehit emniyet mensubu yakınları ile gaziler ile yakınları ve polis memurları ve Polis MYO öğrencileri katıldı.

Törende ilk olarak İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis MYO Müdürü Recep Özmen, Emniyet Teşkilatı Mensupları Eşleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkan Kahya ile Emniyet Teşkilatı Mensupları Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Terkin tarafından Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylenirken bir polis mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Daha sonra İl Emniyet müdürü Ali Osman Kahya Anıt Şeref Defterini imzaladı. Kahya, Anıt Şeref Defterine şunları yazdı:

“Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın güven ve huzuru için gözünü kırpmadan canını feda eden kahraman şehitlerimiz!

Teşkilatımızın kuruluşunun 163. yılında sizleri rahmet ve şükranla anıyoruz. Hatıralarınızı sonsuza kadar yaşatacağız.

Sizler kanınızı ve canınızı vererek şehitlik mertebesine ulaştınız. Ne mutlu sizlere ki en yüce makamın sahibi oldunuz. Allah katında en büyük rütbeye eriştiniz.

Kanlarınızla bayrağı bayrak,
Canlarınızla toprağımızı vatan yaptınız.

Manevi huzurlarınızda and içiyoruz ki, yüce Türk milletinin mutluluğu, vatanının bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için karşımıza çıkacak tüm güçlere karşı sizin gibi mücadele etmek ve gerektiğinde canımızı seve seve vermek için hazırız.

Aziz şehitlerimiz;
Gök kubbe altındaki türbenize bir çatı yaptık çiçeklerle bezenmiş, üstüne bir köprü kurduk dualarla, cennet bahçelerine uzanan aziz hatıranıza minnet ve şükranlarımızı sunmak için.

Şimdi şan ve şeref dolu tarihimizin onur ve gururuyla huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.

Rahat uyuyun, yattığınız yerde gönlünüz rahat olsun, Sizlerin manevi varlığı, bu bayrağı ebediyen yükseklerde tutacak ve vatanımız sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

Geride bıraktığınız yakınlarınıza devletin şefkat eli uzanıyor, uzanmaya devam edecektir. Gözünüz arkada kalmasın, ruhunuz şad olsun.

Bu duygularla, görevi uğruna seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bizlere emaneti olan ailelerine, teşrif ederek bizleri onurlandıran değerli konuklarımıza şahsım ve teşkilatım adına ayrı ayrı saygılar sunuyorum.”

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe tarafından şehitler için dua okundu.

Tören, emniyet teşkilatı şehitlerinin mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

YILDÖNÜMÜ TÖRENİ PERŞEMBE GÜNÜ
Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 163.Yıldönümü dolayısıyla yarın tören düzenlenecek. Tören saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak.Günün anlamını belirten konuşmanın ardından bomba imha ekiplerinin şüpheli paketleri imha edeceği gösterinin ardından tören geçişi yapılacak.

MESAJLAR..
Bu arada Polis Teşkilatının kuruluşunun yıldönümü dolayısıyla AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık bir mesaj yayınladı. Çalık mesajında şunları belirtti.

“ Türk Emniyet Teşkilatı 10 Nisan 1845'te ilk kez "Polis Teşkilatı" adını almış ve yine aynı tarihte yayımlanan "Polis Nizamnamesi"yle görev ve yetkileri tanımlanarak göreve başlamıştır. O tarihten günümüze kadar olan süreçte Polis Teşkilatımız kendini sürekli geliştirmiş, çağın gereksinimlerine uygun biçimde kendini yenilemiş ve bugün çağdaş, uluslararası alanda saygı duyulan bir teşkilat halini almıştır.

Türk Polisi, başlıca görevi olan kamu düzenini tesis etmek, iç huzur ve barışı temin etmek konusunda, Asya ile Avrupa arasında bir köprü vazifesi gören ülkemizin karşılaştığı yasa dışı pek çok sorunla mücadelede, tecrübeli idarecileri ve teşkilatıyla sayısız başarılara imza atmıştır, atmaktadır. Polisimiz özellikle kentlerimizde toplumu paniğe sevk etmek isteyen terör faaliyetleriyle, çocuklarımızı, gençlerimizi ağına düşürmeye çalışan uyuşturucu örgütleriyle ve çok çeşitli adi suçlarla mücadelede gerek istihbarat ağıyla gerekse operasyonlarıyla ülkemizdeki huzur ve barışın temin edilmesindeki temel direklerden biri olmuştur.

Çağın teknolojilerine uyum sağlayan yenilikçi vizyonuyla daima daha iyi hizmet verebilmenin gayreti içerisinde olan, canımızı, malımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, huzur ve güvenliğimizi sağlayan Türk Polisi'nin kuruluşunun 163'üncü yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle görevi başında şehit olan Polislerimizi minnetle anıyor, gazilerimize de en derin şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle suçluların amansız takipçisi, halkımızın dostu Polislerimize en derin saygılarımı sunuyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Celal Berktaş’ta yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Bireylerin can ve mal güvenliğinin korunması, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesinin temini, modern devlet anlayışının en önemli amaçlarından birini teşkil eder. Demokratik bir toplumda kendisinden çok şey beklenen polisin en temel görevi, bireyleri yasalar çerçevesinde tutarak kamu düzenini korumak, toplumsal barış ve huzuru sağlamaktır.

Polislik vatandaşın 24 saat karşılaştığı ve hizmet almak istediği bir meslektir. Kamu hizmetleri içerisinde en zor ve meşakkatli bir mesleği aileleriyle birlikte yaşıyorlar. Halkın desteği olmadan polislik ve güvenlik hizmetlerini yürütmek mümkün değildir.

Türk Polisi, halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir. Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıldönümünü bu duygu ve düşüncelerle kutlar, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan Polislerimizi rahmetle anıyorum. Görevleri başındaki tüm polislerimize CHP il yönetimi olarak başarı dileklerimi iletiyorum”

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir’de yayınladığı mesajında şunları belirtti :

“Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak; huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri bulunan ve bu görevleri başarıyla yerine getiren Polis teşkilatımızın 163. yıl dönümünü kutluyoruz.

Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir Devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimiz uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. 163 yıllık bir kurum kültürüne sahip olan teşkilatımızın bunu başaracağına inancımız tamdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, Türk polisini "Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan" olarak tanımlamıştır. Bu bilinçle fedakârca görev yapan polisimiz, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır.

Emniyet Teşkilatımız, artık sadece Ülkemiz için değil, iç barış ve huzura muhtaç komşu ve dost Ülkeler için de vazgeçilmez kurumlardan biri haline gelmiştir.

Bu anlamlı günde, İlimizde ve yurdumuzun her köşesinde görev yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakâr ve cefakâr mensuplarını, vatan ve görev uğrunda hayatlarını veren emniyet teşkilatımızın aziz şehitlerini bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor; bu duygu ve düşüncelerimizle Polis Bayramını kutlarken, Polis Teşkilatına, bu anlamlı gün nedeniyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız