SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayrağımızın Ebediyen Dalgalanabilmesi İçin.."

0
Güncellendi - 2017-04-13 00:13:46
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile 4 AKP milletvekili, referandumda 'Evet' oyu kullanılmasına yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

BAKAN TÜFENKCİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akçadağ'da vatandaşlarla buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Akçadağ'da ilk olarak  esnafı ziyaret eden Bakan Tüfenkci, 16 Nisan Halk Oylaması'nın önemini anlatarak destek istedi. Bakan Tüfenkci daha sonra çarşı meydanında Akçadağlılara hitap etti.

Akçadağ'da cezaevi binasının yükselmeye başladığını belirten Bakan Tüfenkci, doğalgazla ilgili de müjde verdi. Bakan Tüfenkci, "Yerel seçimlerde sizlerle buluştuğumuzda en büyük taleplerinizden biri doğalgazdı. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, birlikte konuyu takip ettik ve Allah'a hamdolsun ihale sürecini tamamladık. Bu sözümüzü de yerine getirdik ve inşallah bu ay için de çalışmalara başlanacak" diye konuştu. Akçadağlıların en büyük isteklerinden bir diğeri olan sulama sorunuyla ilgili de büyük aşama kaydettiklerini aktaran Bakan Tüfenkci, "Arkadaşlarımız sulama suyu projesi üzerinde çalışıyorlar. İnşallah bu dönemde ihalesini bitirip projeyi hayata geçirmiş olacağız. Ankara'ya gittiğimde projenin bizzat takipçisi olacağım" dedi. Akçadağ'a kazandırılacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'yle de ilgili konuşan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar oldukça yavaş ilerliyordu. Bu konuda da gerçekten çok büyük yol kat ettik. Nasıl ki Malatya OSB için kamulaştırma bedelini gönderdiysek, burası için de en kısa zamanda kamulaştırma bedelini göndereceğiz ve inşallah Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni sorunsuz bir şekilde Akçadağlılarımıza teslim edeceğiz."

Konuşmasını 16 Nisan Halk Oylaması'na dikkati çekerek sürdüren Bakan Tüfenkci, "16 Nisan Türkiye için bir dönüm noktasıdır. 16 Nisan'da Türkiye'nin istikametini, gidişatını belirleyeceğiz. Biz istiyoruz ki AK Parti'nin 15 yılda yapmış olduğu hizmetleri 5 yılda yapalım. Daha çok hızlanalım, dünya ile rekabet edelim ve daha çok işsizimize iş bulalım. Bakınız, Türkiye her yıl 1 milyon gencine iş bulmak zorunda. 1 milyon işsize iş bulmak için bu sistemle yatırımlar yapmak, fabrikalar kurmak kolay değil. Bu araba ancak 90 kilometre gidiyor. Daha fazla üzerine çıkamıyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu. "Türkiye'nin bölgede lider olması, bayrağımızın ebediyen dalgalanabilmesi için bizim Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yolumuza devam etmemiz gerekir" diyen Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle noktaladı:

"Biz artık Türkiye'de enflasyonlar, devalüasyonlar, koalisyonlar, provokasyonlar ve manipülasyonlar yaşanmasını istemiyoruz. Onun için yeni sisteme 'evet' diyoruz. Elbette ki artık söz de karar da sizin. Siz ne karar verirseniz eyvallah. Ama ben inanıyorum ki sizler nasıl 15 Temmuz'da hain darbeye 'hayır' dediyseniz inşallah 16 Nisan'da da milli iradeye 'evet' diyeceksiniz."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci daha sonra Kolköy Mahallesi’nde Ali Kaya Camisi’nin açılış programına katıldı. Bakan Tüfenkci Malatya merkeze hareket etmeden önce Akçadağ Ziraat Odası Başkanlığı'nı da ziyarete ederek, istişarede bulundu.

Tüfenkci, akşam da Konaklılarla (Banazı) buluştu. Bakan Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya Konak'ta büyük bir coşku ile karşılanırken, burada ilk konuşmayı Yalçınkaya yaptı. Başkan Yalçınkaya,"17 Nisan'da bu ülkede çok şey değişmiş olacak ve inşallah çok daha güzel bir Türkiye'ye uyanacağız. 16 Nisan'la birlikte bu ülkede koalisyonlar devri tamamen kapanmış olacak ve ekonomik-siyasi istikrarla birlikte Türkiye şahlanışına devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra kürsüye çıkarak Konaklılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise parlamenter sistemin sürekli olarak krizler ürettiğine dikkati çekti. Başkan Çakır, "Türkiye, darbeler ve krizlerle onlarca yılını kaybetti. Düşünün, AK Parti'den önce kurulan hükümetlerin ömrü bir buçuk yıl olmuş. Allah için böyle hükümetler ne yapabilir? Halkı mı düşünür, ekonomiyi mi düşünür yoksa kendi koltuğumu nasıl koruyabilirim diye mi düşünür? İşte bir buçuk yıllık hükümetler gücümü nereden alırım diye düşünerek zaman geçirdiler ve ülkeyi krizden krize soktular" diye konuştu.

Konaklılara hitap eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz insanımıza iş bulmakta aş bulmakta hızımıza yetişemeyen bir sistemle, dünya ile rekabet edemediğimizi görüyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye dünya ile rekabet edebilsin, gençlerimize iş bulalım aş bulalım. 23 cazibe merkezinden birini de Malatya yaptık. Bu ne demektir? Bu, Malatya'nın işi büyüyecek, aşı büyüyecek, Malatya büyüyecek demektir. Baktığımızda 336 firma Malatya'ya yatırım yapmak için başvurmuş. Bu firmaların tamamı yatırımını tamamlandığında tam 43 bin 500 işsiz insanımıza iş bulmuş olacağız demektir. Şu anda işsiz sayısı Malatya'da bu kadar yok. Siz bu yatırımların yarısının hayata geçtiğini düşünün, 22 bin 500 işsizime biz Malatya'da iş bulmuşuz, aş bulmuşuz demektir. Dolayısıyla yatırımların hayata geçmesi ve fabrikaların hizmete girmesiyle birlikte küçük esnaf da büyüyecek, Malatya ticareti de büyüyecek. Biz küçük sanayiyi Malatya'da büyütmek istiyoruz. Oradaki esnaf kardeşlerimizin iş yerlerini büyütmek istiyor, esnaflarımızı sanayici yapmak istiyoruz. Sanayicimizi büyüterek ihracatçı yapmak istiyoruz, bunun için de yeni sisteme geçmek istiyoruz. Artık esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin önü bürokratik engellerle kesilmesin. Onların önünü açan bir hükümet olsun, bu hükümetin adı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olsun diyoruz."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 11 Nisan Salı günü programları kapsamında Yeşilyurt Belediyesi Sabri Akdağ Kültür ve Sanat Merkezi'nin de açılışını gerçekleştirdi. Bakan Tüfenkci ayrıca Battalgazi ilçesine bağlı Hatunsuyu Mahallesi'nde cami temel atma törenine de iştirak etti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ilk olarak, Yeşilyurt Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Çalık, Türkiye’nin önünü açacak çok önemli bir tarihi kırılma noktasına geçiş yapacaklarını ifade ederek, “94 yıllık parlamenter sistemi sonlandıracağımız, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracak, yeniden dirilişe ve yükselişe vesile olacak çok önemli bir anayasa değişiklik paketini milletimizin kararına sunacağız. Milletimizin kararı inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin lehine olacak. 16 Nisan’da ‘evet’ yükselecek” diye konuştu.

Terör örgütlerinin karşısında milli ve yerli bir duruş sergileyeceklerini ifade eden Çalık, “Çırmıktı’nın güçlü bir ‘evet’ diyeceğine, muhtarlarımızın güçlü bir ‘evet’ diyeceğine olan inancımız tam” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 16 Nisan’da sistem değişikliğiyle ilgili Türkiye’nin kaderinin oylanacağını belirterek, “17 Nisan sabahı bu ülkede artık tamamı milli ve yerli olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle bu ülke idare olacak” ifadesini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 16 Nisan’da sandıkların gür bir sedayla ‘evet’lerle dolacağını kaydetti.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ise 16 Nisan’da davaya sahip çıkarak, ülke üzerinde oynanan oyunları ‘evet’ ile bozacaklarını söyledi.

Öznur Çalık, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Yazıhan İlçesi’nde de ziyaretlerde bulundu. Çalık, Yazıhan’ın her zaman davasına sahip çıktığını kaydederek, “Yazıhan merttir, yiğittir, sözünün eridir. Yazıhan gereğini yerine getirir. 2007’de yüzde 78 ile ‘evet cumhurbaşkanını millet seçsin’ diye Yazıhanlı hemşerilerimiz şimdi 16 Nisan’a gidiyor. 16 Nisan’da tekrar milletin bir karar vermesini istiyoruz. Parlamenter sistemde bir sürü aksaklıklar var. Bir sürü eksik var. İstikrarsızlığın bir sürü örnekleri var. 94 yılda 65 tane hükümet kurmuşuz. Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit’in anayasa hikayesi kitapçığı bile yeter. İstikrarsızlığa son vermek için, çift başlılığı ortadan kaldırmak için, parlamenter sistemin aksayan yanlarını tamamen ortadan kaldırmak için, ‘hükümet sistemi değişikliği yapalım’ diyen milletimize kulak verdik. Milletimiz, ‘hükmet sistemini değiştirelim’ diyor. Bu değişim içinde 16 Nisan’da sandığa gidiyor. Milletimiz ilk kez hangi sistemle hükümet edilsin kararını 16 Nisan’da verecek” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 16 Nisan’da milletin duası ve desteğiyle yeni bir tarihin yazılacağını kaydetti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve partililer, Orduzu’da Kireçocağı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle toplantısında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Orduzu’nun inanmış insanlarının 16 Nisan’a kadar gece gündüz çalışacağını ve 16 Nisan’da Malatya’da yüzde 80’i yakalamak istediklerini kaydetti. 16 Nisan’da Orduzu için, Malatya için, Türkiye için güçlü bir şekilde ‘evet’ diyeceklerini ifade eden Çalık, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu ‘tek adam rejimi gelecek’ diyor. Tek adam rejimini sen tarihine bakarsan görürsün. Bizde çok adam var, Allah’a hamdolsun adam gibi adamlar var. Adam gibi adamın da adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. 15 yıldır bu ülkeyi idare ediyor ve başkomutanlık yapıyor. Nerede mazlum varsa, nerede mağdur varsa, nerede muhtaç varsa hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda Recep Tayyip Erdoğan var. Mağdurun, mazlumun yanında, zalimin karşısında alan gibi duruyor. Orduzu için, Malatya için, Türkiye için, bütün mazlumlar ve ümmetimiz için 16 Nisan’da ‘evet’ diyeceğiz.”

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise “Bu necip milletimiz neye dertlenmişse, bizde bugün Recep Tayyip Erdoğan’dan en alt kademesindeki kardeşlerimize kadar aynı derdin yolcularıyız” dedi.

Milletvekili Şahin, muhalefeti sert bir dille eleştirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi, tek parti dönemi dahil olmak üzere bu ülkeye eser ne bıraktı? Yaptıkları bir şey varsa çıksın söylesinler onlardan dinleyelim. Ama yok, zulümden başka, ötekileştirmeden başkan, dışlamadan başka hiçbir şey yapmadılar” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında Doğanşehir İlçesi’nde temaslarda bulundu. Milletvekili Şahin, Altıntop, Savaklı, Reşadiye, Güzelköy, Yolkoru ve Fındık Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun önemine dikkat çeken Şahin, “16 Nisan’da bu ülkenin kaderini yeni baştan şekilleneceği, çizileceği ve bundan sonraki süreci ne şekilde yönetmemiz konusunda kararın verileceği bir dönemeçteyiz. 16 Nisan günü inşallah sandıklar önümüze konulacak. Bugüne kadar önümüze konulan sandıklardan farkı, milletin geleceğinin belirleneceği bir seçim olmasıdır” dedi.

Milletvekili Şahin, 15 yılda 11 seçimi geride bıraktığını anımsatarak, şunları söyledi: “Milletin tercihlerine saygı duyan bir partinin mensuplarıyız. Bugüne kadar ülkeyi karıştırmaya çalışan, ülkenin önüne engeller koymaya çalışan, insanlarımızın arasına nifak sokarak, birbirine düşürmeye çalışan, kendilerinin de kenara oturup kahvelerini yudumlayacağı dönemi geride bırakacağımız bir seçime geldik. Bundan önceki dönemlerde maalesef her seçim bir kaosla mutlaka bizi karşı karşıya getiriyordu. 15 yıldır AK Parti olarak biz başımızda Recep Tayyip Erdoğan, bizler ve sizler bu ülkenin ali menfaatleri için elimizden gelen gayreti gösterdik. A kalite hizmet verdik.”

16 Nisan’da ülkenin geleceğinin oylanacağını dile getiren Şahin, “Bu bir parti seçimi değil. Bu kesinlikle nesillerimizin, çocuklarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi için yapacağımız bir referandum. Bu referandum da CHP’lisi de, MHP’lisi de, diğerleri de ülkemizin geleceği adına sandığa gidecek. Yüzde 60’tan fazla bir ‘evet’ oyunun çıkmasını istiyoruz. Hayır cephesinde yer alan CHP’si, HDP’si, Almanya’sı, İngiltere’si, Fransa’sı, Rusya’sı, Amerika’sı, İsrail’i hep birden bir olmuşlar. Diğer taraftan FETÖ denilen bir alçak, DHKP-C’si, PKK’sı hepsi yekvücut olmuşlar ama milletimizin sağduyusunu öne çıkartmak isteyenlerde diğer tarafta gerçekten bütün milleti kucaklamaya çalışıyorlar. Biz bu ülkenin asli unsurlarıyız. Kesinlikle ve kesinlikle bu ülkenin bölünmesini istemiyoruz. Kimseyi denize dökme gibi bir zillete girmedik, girmeyiz” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ ÖZHAN

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan da, Hekimhan ve Kuluncak’ı ziyaret etti. Özhan ziyaretleri esnasında yaptığı açıklamada ise, “Bu anayasa milletle devlet arasında, milletin inandığı değerlerle devlet arasında, milletin kimliğiyle devlet arasında çok ciddi bir sıkıntıdır” ifadesine yer verdi.

Özhan, 16 Nisan Halk Oylaması kapsamında Hekimhan ve Kuluncaklılarla bir araya geldi. Taha Özhan’ın ilk durağı ise Hekimhan oldu. Özhan burada yaptığı konuşmada, “Bizim ümidimiz bu berbat anayasadan, darbe anayasasının oluşturduğu krizlerden Türkiye’nin bir an evvel kurtulmasıdır” ifadesine yer verdi.

Özhan, “Bu anayasa milletle devlet arasında, milletin inandığı değerlerle devlet arasında, milletin kimliğiyle devlet arasında çok ciddi bir sıkıntıdır. Milletin kimliğini, dilini, dinini tayin eden darbeci bir anayasa var. Bu anayasa için binlerce insan katledildi, yüz binlercesi cezaevlerinde ömürlerini geçirdiler, binlercesi de ağır işkencelerden geçirildi. Şimdi büyük bir fırsatla karşı karşıyayız. İnşallah bu anayasanın içine oturtulmuş olan yargı ve asker ilişkilerini devrimci bir şekilde ortadan kaldırmış olacak bir düzenlemeye doğru ilerlemekteyiz” şeklinde konuştu.

TÖzhan, Hekimhan’dan sonra Kuluncaklı vatandaşlarla buluştu. Burada da halk oylamasının öneminden bahseden ve cumhurbaşkanını halkın seçmesi için yapılan referandumu anımsatan Özhan, “Biz bu anayasanın baştan aşağı her şeyiyle değişmesini savunuyorduk. Darbeci Kemalist zihniyet, ‘Cumhurbaşkanını size seçtirmem’ dedi. Neticesinde bütün milletin desteğiyle onların ‘seçtirmeyiz’ dediği cumhurbaşkanını sandıklardan seçtik. Onların bu şer müdahalesi hayra vesile oldu, onların eliyle bu iyilik ortaya çıktı. Millet cumhurbaşkanını kendi seçmeye başladı. Eldeki darbe anayasasının değişmesi gerektiğini söylüyoruz, onu da kabul etmiyorlar. Her şey olduğu gibi devam etsin, ağır vesayet düzeni olsun istiyorlar2002'den beri bu yaklaşıma yok diyen çok güçlü bir irade var. Vatandaş atanmışlar eliyle kararlarının alınmasını, yönetilmeyi istemiyor. Dolayısıyla bu anayasayı sırtımızdan söküp atmadığımız sürece bizim uzun vadede huzur, refah, barış ve kalkınma perspektifimizin hayata geçmesi mümkün değildir” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Milletvekili Yaşar, 16 Nisan’ın Türkiye için önemli bir kavşak noktası olduğunu ifade ederek, “Bunu aşarsak, önümüzde daha fazla bir alan ve daha fazla yapacağımız işler olacak. Yapacağımız işler bitmeyecek. Daha büyük bir aşkla ve şevkle başkanımız Pütürge’yi, bizde hep beraber Türkiye’yi dizayn edeceğiz” diye konuştu.

Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun parti değil, ülke meselesi olduğunu kaydederek, “Ülkemizin ufkunu, geleceğini hep birlikte açacağız. Ondan sonra partilerimize dönebiliriz, ülkenin gelişimi için farklı siyasette takip edebiliriz. Bunların hepsi saygındır, saygı değerdir. Önemli olan ülkeye karşı samimiyetimizi ve sorumluluğumuzu yerine getirmektir. 17 Nisan’da yeni bir Türkiye’ye uyanmayı temenni ediyorum” dedi.

Yaşar, halkın ortak noktasının darbeci, faşist 12 Eylül anayasanın değişmesi olduğunu belirterek, “Bu ülkenin sahibi de halkımızdır. Şimdiye kadar sahibi olduğu ülke hakkında karar verme hakkı elinden alınmış, sınırlandırılmış olan bu halkın, kendi iradesiyle karar verip bu ülkeyi yönetme gücünü eline almasını önemsiyoruz. Halkın kendi kendisini yönetmesini istiyoruz ki demokrasi diye de buna diyoruz. Bundan sonra daha kalıcı bir sistemle Türkiye’nin önünün açılacağı, geleceğe doğru hızla yürüyeceğimiz sistemle yolumuza devam etmek istiyoruz. Çünkü Türkiye, güçlü ve istikrarlı bir hükümeti olmadığı zaman hiçbir şeyi çözemedi, hiçbir yere varamadı. Gördük ki bu sistem değişmedikçe Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı bir hükümeti olmasına rağmen Türkiye’nin sisteminden kaynaklanan engellemeler, çelme takmalar son bulmayacak. Vatandaşlarımızı hangi partiden olurlarsa olsunlar, Türkiye’nin önünü tıkayan anayasanın özellikle belirtilen maddelerinin değişmesi noktasında bu halk oylamasında ‘evet’ demeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mustafa, (6 yıl önce)
    Chp,terorle,sucluyorsunuz,hic,bir,zaman,chp.terorle,ilgisi,olmamistir,olmazda,ama,sizler,Hukumeti Yonetiyorsunuz,ama,barzaninin,bayragini,asdiniz Bu,ulkede,turk,bayraginin,disindan,baska,bayragi in,asilmasini,kabul,etmiyoruz,onun,icin,hayir,diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    ıyı gezın.kaybedeceksınız
    0
    0
    Yanıtla