SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayrak İndirene Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:19
Bayrak İndirene Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesinde gönderdeki bayrağı indirmekle suçlanan Ömer Mutlu emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Türk bayrağını gönderden indiren zanlının yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir ekip oluşturuldu. Oluşturulan özel ekip içindeki polisler, kimliği tespit edilen zanlının hamile olan eşine kendilerini doktor olarak tanıtıp, test için hastaneye gelmelerini istedi. Doktor olarak kendilerini tanıtıp zanlının eşini kan tahlili için Lice Devlet Hastanesi'ne gelmeleri konusunda telefonla uyaran polislerin bu uyarılarını dikkate alan zanlı eşi ile birlikte hastaneye gidince polisler tarafından yakalandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda suçunu kabul eden Mutlu, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldükten sonra adliyeye çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliye Sarayı’na çıkarılarak nöbetçi savcılık tarafından ifadesi alınan zanlı, tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 7 Haziran 2014 tarihinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın Diyarbakır'daki cenaze töreni sırasında olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylar sırasında bir kişi 2. Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesinde bulunan gönderdeki Türk bayrağını indirmişti. Olayın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü özel ekip kurup önce zanlının kimliğine ulaşmış, ardından yakalanması için operasyona başlamıştı. Yaklaşık 2 ay aranan zanlı dün emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız