SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayrak İndirme Gerginliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:12:49
Bayrak İndirme Gerginliği
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da askeri üste gönderdeki Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki gösteren ülkücü grupların, iki kez BDP'ye yönelik protesto ve baskın girişimi polis tarafından engellendi. Polis, ikinci eylem sırasında biber gazı kullanırken, bazı eylemciler bundan etkilendi, müdahale sırasında bir polis de yaralandı.

İLK EYLEM

Malatya’da, saat 18.00 sıralarında yaklaşık 40-50 kişilik bir grup genç, Halep Caddesi’nde bulunan BDP il binasını basmak için Soykan Parkı’ndan caddeye doğru inmeye çalışırken sivil polislerce engellenirlerken, çevik kuvvet ekipleri ise caddede set kurdular. PKK aleyhine çeşitli sloganlar atan grubun tüm girişimlerine rağmen polis tarafından izin verilmedi. Geri dönüşe geçen grup, daha sonra Yeni Camii’nin ön kısmından BDP il binasını doğru harekete geçti. Ancak grup burada da sivil polis ekipleri tarafından engellenirken, çevik kuvvet ekipleri ise BDP’nin çevresinde set kurarak geçişlere izin vermedi. Çeşitli sloganlar atan grup, polislerin ikna etmesi sonucunda olay yerinden ayrıldı.

MHP'NİN AÇIKLAMASI VE PROTESTO..

Malatya’da MHP ve Ülkü Ocaklarının Diyarbakır’daki bayrak olayına tepki amacı ile saat 19.00 sıralarında düzenlediği eyleme katılan bir grup BDP il binasını basmak isteyince kısa süreli olaylar yaşandı. 

MHP ve Ülkü Ocaklarına bağlı bir grup, parti ve ocağın bulunduğu Atatürk Kışla Caddesi'nden MHP'nin basın açıklaması yapacağı PTT önüne bayraklarla yürürken, Diyarbakır’daki bayrak indirme olayına tepki gösterdi. Yürüyüş PTT binasının önünde son buldu ve “Ölürüm Türkiyem” türküsünü söyleyen grup toplu halde İstiklal Marşı’nı okudu. 

Burada konuşan MHP İl Başkanı Arif Yıldız, “Uzun zamandır hükümetin açılım adı altında başlattığı projenin küresel güçlerin kendilerinin yapamadığını, hükümet eliyle yapmaya çalıştığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmesi, Türk Milletinin ayrıştırılması projesi olduğu ve sonuçları konusundaki endişelerimizi anlatmaya çalıştık.

Yaşanan yeni olaylar maalesef endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Şanlı Bayrağımızın,  pkk lı teröristler tarafından indirilmesi sabrımız taşma aşamasına getirmiştir.

Devletin hakimiyetini gösteren en önemli gösterge Bayrağın dalgalanmasıdır.

Bayrağın indirilmesi ise; Devletin hakimiyetinin artık tanınmaması demektir.

Bayrak Türk Milleti için o kadar önemlidir ki; uğrunda ölünecek değerlerden biridir. Bu nedenle Şair; Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, uğrunda ölen varsa toprak vatandır demiştir.

Şimdi sayın askeri yetkililere sesleniyorum. Şehitlerimizin kanları ile rengini bulan al bayrağımızı kendi komutanlığınızın içinde bile dalgalanmasını sağlayamıyorsanız, neden sizin adınız silahlı kuvvetler. Bu görüntüden sonra devletimizin ve vatanımızın üzerinde emelleri olan güçlere karşı nasıl caydırıcı güç olduğunuzu düşündüreceksiniz. Düşmana korku, dosta güven nasıl vereceksiniz.

Ya bayrağı ve vatanın her karış toprağını herkese ve herşeye rağmen koruyacaksınız, ya da  Şanlı Bayrağımızı ve Kutsal Vatanımızı koruyacak birilerinin görev yapması için istifa edeceksiniz.

Biz sizlerin görev yaptığınız kurumu Peygamber Ocağı olduğunu düşünüyoruz. Sizlerinde kutsal bir görev yaptığınızı düşünüyoruz. Siz öyle düşünmüyorsanız, kendinizi sadece devletin herhangi bir memuru olarak düşünüyorsanız dahi, o halde bile hiç olmazsa maaşınız hatırına devletin Şanlı Bayrağının indirilmesine engel olmanızı beklerdik.

Hiçbir ferdin Türk Milletinin Askere olan güvenini yıpratmaya ve yok etmeye hakkı yoktur. Silkelenin ve özünüze dönün.

Şimdi sayın Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Yapmış olduğunuz açılım zırvası Vatanın bölünmesine, devletin hakimiyetinin yok olmasına kadar ilerlemiştir. Artık yönettiğiniz devlet kışlasının içindeki Şanlı Bayrağının indirilmesine dahi engel olamayacak kadar basiretsizleşmiştir. 

Şimdi de sayın Başbakana sesleniyorum. Bayrak sevgisi sadece reklamlarda bayrağı dalgalandırmak oy avcılığı yapmak değil, zamanı geldiğinde gerçekten Şanlı Bayrağımızın dalgalanması için yapılması gerekeni yapmaktır. Sayın Başbakan bayrağın indirilmesine engel olamıyorsunuz, indirene gereğini yapamıyorsunuz, sesiniz dahi çıkmıyor.

Fakat Soma'da yüreği yandığı için tepki gösteren vatandaşı tokatlamaya kalkıyorsunuz, müsteşarınıza tekmeletiyorsunuz. 

Sayın Başbakan size soruyorum; Allah aşkına siz kimin Başbakanısınız, Soma'daki vatandaşımızın mı yoksa Bayramığımızı indirme cüreti gösteren teröristin mi? 

Siz bu halinizle birde devletin birinci adamlığına, Cumhurbaşkanlığına aday olmaya kalkıyorsunuz. Sayın Başbakan şunu bilin ki; Bayrağına sahip çıkamayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Siz bu işi unutun.

Son olarak Aziz Milletimize sesleniyorum. Artık olanların sabrınızı zorladığını biliyorum. Ancak bu hükümeti ve bu zihniyeti iyi niyetle demokratik yollarla iş başına getirdiniz. Artık demokratik yollarla, yani seçimle bu hükümeti işten el çektirmenin zamanı gelmiştir.

İlk tepkiniz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde olsun. Akp nin adayı kim olursa olsun dersini verin, Bayrağını koruyacak Milliyetçi, maneviyatçı bir adayı Cumhurbaşkanı seçin.

Kendinizi yalnız hissetmeyin, umutsuzluğa kapılmayın, Ülkücüler, Bayrak ve Vatan Sevdalıları Bayrağını ve Vatanını korumak ve Devleti yönetmek için göreve hazırdır. Milletimizden yetki vermesini beklemektedir.

Ne Mutlu Türküm Diyene,

Bayrak yürüyüşümüze ve basın açıklamamıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun ve yardımcısı olsun.

Hukuk sınırları içerisinde tepkimizi gösterdik, şimdi güvenlik güçlerimizi sıkıntıya sokmadan, Ülkücü vakarına yakışır bir şekilde dağılıyoruz.."dedi.

POLİS BİBER GAZI KULLANDI..

Eyleme katılan bir grup, konuşma bitmeden, aniden yakın mesafede bulunan Halep caddesindeki BDP il binasına doğru koşmaya başladı. Gruptan bazıları BDP il binasına, bir diğer grup ise aynı binanın karşısındaki Özgür Öğrenci Derneği’nin bulunduğu binaya girmek istedi. Bu esnada polis ile ülkücüler arasında arbede yaşandı. Arbede esnasında bir polis memuru başından yaralandı. 

Polis ekipleri grubu engellemeye çalıştı.  Polis, taş atan gruba “Şu anda karşınızda Türk polisi var” diyerek uyarıda bulundu. 

Polis ekipleri grup dağılmayınca biber gazı kullandı.

Biber gazından etkilenen 3-4 ülkücü ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, “Geri dönüyoruz, Ezan okunuyor, Ezana saygınızı gösterin (O esnada akşam namazı ezanı okunuyordu). İmanlı Türk genci olarak görevinizi yaptınız, şimdi kışlanıza, ocağınıza dönüyorsunuz” dedi.  Yıldız’ın uyarısı üzerine grup, olay yerinden olaysız bir şekilde dağıldı.

Malatya Emniyeti tarafından şehir merkezinde güvenlik önlemleri arttırılırken, BDP il binasını çevresinde de çok sayıda ekip görevlendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız