SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayrak ve İstiklal Marşı' Yürüyüşü

0
Güncellendi - 2016-03-12 17:26:54
'Bayrak ve İstiklal Marşı' Yürüyüşü
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ve AKP Battalgazi Gençlik Kolları tarafından ortaklaşa düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Bayrak Yürüyüşü” vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında, renkli görüntüler yaşandı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. Yıldönümü dolayısıyla Battalgazi Belediyesi ve AKP Battalgazi Gençlik Kolları tarafından ortaklaşa düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Bayrak Yürüyüşü”, Atatürk Evi önünde başladı. Yürüyüşe, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gençlik dernekleri ve binlerce vatandaş katıldı. Battalgazi Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde başlayan yürüyüşte, günün anlam ve önemi ile ilgili gençler çeşitli dövizler taşıdı. Bisikletli grubun yer aldığı ve Türk Bayrakları ile yapılan yürüyüşte, yer yer renkli görüntüler yaşandı.

Yürüyüş güzergahı boyunca çevrede bulunan vatandaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüş, İnönü Kapalı Çarşı üzerinde yapılan konuşmalarla son buldu. Burada konuşan AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç, günün anlam ve önemine dikkat çekerek, “Birlik ve beraberliğimizin mutabakatımız olan İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluğu içindeyiz. 12 Mart 1921’de 3 kez arka arkaya okunarak kabul edilen milli marşımız 95 yıldır ay yıldızlı bayrağımıza yoldaş olmuş, her vatan evladının yüreğine ve dimağına hürmetle ve muhabbetle kalıcı bir şekilde işlenmiştir. İstiklal Marşı bu millete olan sonsuz güvenin nişanesi inancın ve azmin güçleri yenebileceğine, imanın mısralara dökülmüş en ebedi ifadeleridir” dedi.

AKP Genel Merkezi Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Özbey ise, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam” şiirine dikkat çekerek, “Bugün günümüzde gençliğimizin en çok aklında bulundurması gereken dizeler bunlar. Akif o yıllardan bugünlere böyle diyordu. Böyle bir gençlikle geleceğe sahip çıkmak ümidiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder’de, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız ve içimizdeki işbirlikçileri beraber iş tutarak ülkemizde nifak, fesat ve tehditler oluşturdular. Bizleri savaşların içine sürüklediler. Bizler dün din, dil, ırk farkı gözetmeksizin vatanımızı savunmak için canımızı seve seve feda ettik. Bugünde aynı şeylerle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bugün tekrar istiklal mücadelesi veriyoruz. Dün olduğu gibi bugünde bir ve beraber olarak vatanımız için canımızı seve seve vermeye hazırız. Bizler burada bulunanların hepsi ve burada bulunmayanların adına da söylüyorum, bu vatan için kanımızı, canımızı seve seve dökmeye hazırız” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür ederek, “Sizlerle onur duydum. Sizlerle gurur duydum. Sizlerle olmaktan büyük bahtiyarlık duydum. Biraz önce Atatürk Evi’nin önünden başlayan bu alana gelinceye kadar halkımızda gördüğümüz büyük teveccühün büyük desteğin, milli birlik beraberliğimize sahip çıkmanın tezahürünü gördüm. Bayrağımıza sahip çıkmanın tezahürünü gördüm. İstiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmanın tezahürünü gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum. Hani demiş ya şair “Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönülleri coşturur ay ve güneşin”. İyi ki varsınız Malatyalılar. Hani der ya şair “Trenimiz geçerken Battalgazi’den, rüzgarlar geliyordu şehitler diyarından. Ağlıyordu melekler, matemli idi bulutlar. Semadan saf saf olmuş iniyordu melekler”. Malatya’nın her karış toprağı İstiklal Marşı’nda yerini bulan “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlusun yazıktır incitme atanı, verme dünyaları sakın aslanda bu cennet vatanı”. İşte Malatya Anadolu’yu anayurt yapan destan şehrinin adıdır. Battalgazi biliyorsunuz tarihte 1071’den 350 yıl önce Anadolu’nun fetih sürecini başlatmış. Malatya böylesine kutsi bir yer. Her karış toprağında şüheda olan bir yer. Bugün Malatya kendine yakışanı, yaraşanı yaptılar. Malatya dimdik ayakta ve Türkiye’de örnek olan bir tavır sergiledi. İstiklal Marşımızın 95. Yıldönümünde hem İstiklal Marşımıza, hem istiklal ve istikbalimize ve hem de bayrağımıza sahip çıktı. İşte Malatya, işte Türkiye” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’de konuşmasında, “Bu etkinlikte aranızda olmaktan ziyadesiyle gurur duydum, onur duydum. Ecdadımızın bize bırakmış oldukları bu güzel mirasımızı ve bu ezanlar hiçbir zaman dinmeyecektir. Bu bayrakta inmeyecektir. Bu ülkede yaşayan nice başlar toprağa düşecek. Ama eninde sonunda bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir ülke bırakacağız inşallah. Karşımızda ne kadar birlikte olursa olsunlar, bu ülkeyi bölemeyecekler. Amaçlarının ne olduğunu bile bilmeyen o bedbahtlara hiçbir zaman pirim vermedik. Ödün vermedik, vermeyeceğiz. Bu güzel ülkemizi bölmeye çalışanlara, nifak tohumu saçmaya çalışanlara bu gençlerimiz var olduğu sürece, bu bedende bu can olduğu sürece, bu ruhu taşıyan nesillerimiz devam ettiği sürece, Allahın izniyle bunlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Boşuna heveslenmesinler. Biz çözüm süreciyle birlikte bu ülkede akan kanın durması için “Gerekirse baldıran zehiri içeceğiz” diyen sayın liderimiz kurucu genel başkanımız Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda sonuna kadar sonsuza kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İstiklal Marşı'nın 10 kıtası Malatya Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Uzun tarafından okundu. Battalgazi Belediyesi Mehteran takımı tarafından verilen mini konser ile etkinlik sona erdi.

Bülten

a1

a2

a3

a4

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • İbrahim (8 yıl önce)
    Memleketin haline bakın , birde yorum yaptığını zannedenlere.Bu olaylar parti meselesi değil , vatan meselesi.Süreç belli ki bitmemiş.Şimdi direkt siviller hedefte.Reuter haber ajansı Ankara daki patlamanın arkasında pkk nın olduğunu söylemiş.Ölenlere ALLAH dan,rahmet.Ailelerine sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (8 yıl önce)
    Haklısın Harun 300 şehit verdik bi kaç aylık dönemde hiç baktınmı şehitlere fakir fukara çocukları o ön kısımdaki siyasilerin yakın akrabaları çocukları bu memleketin en iyi yerlerinde birileri iyi nemalanıyor birileride birilerinin hatalarını çekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (8 yıl önce)
    Salih o bir süreçtir bitti.amacıda devlet ve insanların geleceğini daha iyi hale getirmek içindi. Bunu yaparken kimsenin milliyetçiliği bir yere gitmedi. Sahte milliyetçilik le olmaz bu işler. Ülke için ne yapılmış sonuca bak. Hep suçla ama arkası boş olunca seçimde hep kaybediyor. Bu eleştirdiği n parti ve liderler yine gelecek başa.çünkü icraat var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (8 yıl önce)
    Düne kadar milliyetçi liğe düşman olanlar çözü. Sürecini baltalıyorsunuz diyenler bayrakçı istiklal marş cı olmuş
    0
    0
    Yanıtla