SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayraktar Hoca Dedi ki..

A- A+ PAYLAŞ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, "Günümüz gençliği kendi kültürüne yabancılaştırılmıştır. Kendi kültürüne yabancılaşan gençlik ise okuduğu üniversitenin camını kırar, başkasının namusuna göz diker, yeri gelir vatan ve milletine karşı çıkar" dedi.

Malatya Belediye Konferans Salonu'nda Malatya Müftülüğü'nce organize edilen ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı'nın konuşmacı olarak katıldığı, "Günümüzde Aile ve Gençlik Sorunları" konulu konferans ilgi gördü.

Konferansını espriler katarak veren Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, "Söyleyeceklerim benim değil, Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın ayetleri ve Peygamber Efendimizin sünnetleridir. Yani ben sadece nakilciyim" diyerek söze başladı ve "Günümüzde Aile ve Gençlik Sorunları"nı dile getirdi.

İman ve amelin önemini anlatan Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, "Çöle değil, ormana yağmur yağar. Bu nedenle, iman ve amel önemlidir" dedi.

Karı koca arasındaki ilişkilerden de söz eden Bayraklı, "Eşini döven emanete ihanet etmiş olur. Eşini, mutlu, razı edip üzmeyeceksin. Sevgi ve merhamet olmayan yerde dirlik düzen olmaz" ifadelerini kullandı.

Barış, sevgi, merhamet ve akılın huzurlu olmada önemli 4 madde olduğuna dikkat çeken Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Bayraklı, gençliğin sorunlarına da parmak bastı.

"Gençliğin sorunları, haram lokma yemeyle başlar" diyen Bayraklı, "Gençliğe doğru bilgi vereceksin, haram lokma yedirmeyeceksin. Gençliğe dua etmesini öğretip, doğru arkadaş seçmesini sağlayacaksın. Eğer çocuğunu sokağa gönderirsen, cehenneme göndermiş olursun. Çünkü günümüzde sokaklar cehennem olmuş" dedi.

Gençliğin kendi kültürüne yabancılaştığının altını çizen Bayraklı, daha sonra şunları belirtti:

"Gençliğimizin kültür sorunu da vardır. Kendi milletini, bayrağını ve insanını iyi bilen gençler yetiştirmeliyiz. Ama günümüz gençliği kendi kültürüne yabancılaştırılmıştır. Kendi kültürüne yabancılaşan gençlik ise okuduğu üniversitenin camını kırar, başkasının namusuna göz diker, yeri gelir vatan ve milletine karşı çıkar. Gençliğin sorunlarından biri de dinini yeterince öğrenmemesidir."

Konferansın sonunda Bayraklı'ya, Müftü Mehmet Sönmezoğlu ve Emniyet Müdür Yardımcısı Müslüm Kılıçaslan tarafından tepside kuru kayısı ve hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız