SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayram Bizim Neyimize!..'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günlerinin hafta içine rastlaması nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücret hesaplamasının o gün derslere girmemiş olarak değerlendirilmesi kararı protesto edildi.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından ek ders ile ilgili olarak PTT Başmüdürlüğü önünde bir basın açıklamalı eylem gerçekleştirildi.

Sendika binasında toplu olarak PTT Başmüdürlüğü önüne gelen Eğitim-Sen üyeleri sık sık slogan attı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Erdoğan Canpolat, “ Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesine göre ulusal bayramlar işgününe denk geldiği zaman öğretmenler ders görevi yapılmış sayılacak ve ek ders ücretleri ödenecektir. Ancak nedense dini bayramların hafta içine gelmesi durumunda öğretmenler bu günlerde ders görevi yapılmış sayılmayacak ve derse girmemesinin sorumlusu öğretmenin kendisi olmadığı halde, öğretmenler hak ettiği ek ders ücretlerinden mahrum bırakılacaktır. Bu haksız uygulama nedeniyle ilköğretim okullarında yüz binlerce öğretmenin 60 ile 90 YTL arasında kaybı olacaktır Yıllardır borç içinde yaşayan, ay sonunu getirmekte zorlanan öğretmenlerimize böyle bir uygulamanın reva görülmesi, ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Bir taraftan bütçeden en çok payın eğitime ayrıldığı iddia edilirken, diğer taraftan bakanlığın öğretmenlerimizin üç kuruşluk kazancına göz dikmiş olması düşündürücü olduğu kadar anlamlıdır. Eğitim-Sen , eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına karşı yürütülen bu tür girişimlerin ne ilk, ne de son olacağının bilincindedir. Bu nedenle, sendikamız, tüm eğitim emekçileri ile birlikte, haklarımıza yönelik olarak gerçekleştirmek istenen bu tür girişimin karşısında olmaya, bu ve benzeri girişimlere karşı demokratik tepkilerini göstermeye devam edecektir” dedi.

Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında "Bayram Bizim Neyimize", "Ek ders ücretlerimiz Kurban Bayramına kurban edilemez", "Angarya çalışmak istemiyoruz" ve benzeri yazılar içeren pankartlar taşındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız