SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayram Gibi Yaşamak Önemli'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:38:40
'Bayram Gibi Yaşamak Önemli'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi ortaklaşa bayramlaşma programı düzenledi.

Dede Korkut'ta düzenlenen bayramlaşma programında, AKP Malatya Milletvekilleri Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bayramlaşma programına katılanları karşıladı. 

Bayramlaşma programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bu tür bayramlar, inşallah acıların son bulduğu bayramlar olur" dedi.

Çakır, bayramların özel günler olduğuna dikkat çekerek, "Bugünlerimizi inşallah bayram gününe uygun olarak değerlendireceğiz. Dolayısıyla yakın çevremizden başlayarak, halka halka genişletmek, bu kardeşliği, dostluğu, bayram havasını inşallah hem şehrimize hem ülkemize hem İslam alemine ve tüm insanlığa yayılmasını yüce rabbimden temenni ediyorum. İnşallah bundan sonrada hep bir arada olmak, bayramların buna vesile olması ve bayramları bayram gibi yaşamak çok önemli" diye konuştu.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Çakır, "İki bayram arasında onlarca şehit verdik. Şehitlerin kanının yerde kalmaması gerekiyor. Bu vesileyle de bizim yapacağımız en güzel birliktelik teröre karşı, her türlü dış tahriklere karşı birliğimizi ve beraberliğimiz muhafaza etmektir. Kardeşliğimizi korumaktır. Bayramlarda bunun için büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, bayramların milletlerin ve ümmetlerin tarihindeki önemli gün ve olayların zamanı gelince milletlerce, ümmetlerce ve insanlarca toplu şekilde kutlanan önemli günler olduğunu ifade etti.

Gürkan, Kurban Bayramı'nın da müstesna günlerden bir tanesi olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Sevginin, kardeşliğin, barışın ve paylaşmanın doruğa ulaştığı ve bunları bu günde insanların birbirleriyle kaynaştığı, esas temel olan bu bayramın anlamına uygun bir bayram yaşamak istiyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz süreçte; gerek ülkemizin içinde bulunduğu süreç gerek dünya insanlığının içinde bulunduğu süreç ve gerekse İslam ümmetinin içinde bulunduğu süreç , bu bayramı sevinç ve coşku içerisinde kutlamaktan çok buruk kutlamamıza vesile oluyor."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, Kurban Bayramı'nın ayrı bir anlamının olduğuna dikkat çekerek, "Kurban, aslında manevi bir anlamda İbrahim'in İsmail'ini, en kıymetli varlığını, evladını Allah'a kurban etmesi, vermesidir. Kurban buradan da Allah'a yakınlaşmayı ifade ediyor. Bayramlar vesilesiyle akrabalar, büyükler ziyaret edilir, küslükler kaldırılır, dargınlıklar kaldırılır. Malatya'mızda da bayramlaşmalar yapılıyor. Rabbim inşallah huzur ve sulh içerisinde, en güzel bayramları hepimize nasip etsin" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız