SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayram İkramiyesi Konulmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:49:58
A- A+ PAYLAŞ

Tarım, Orman, Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM ORMAN-İŞ) Malatya İl Temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir, “Memurlara enflasyon farkı ödemesi yapmak zorunlu hale gelmiştir. Çalışanların mağduriyetine son vermek için, toplu sözleşme görüşmelerinde tüm çalışanlara “Bayram İkramiyesi” konulmalıdır” dedi. 

TARIM ORMAN -İŞ Malatya İl Temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir, yaptığı açıklamada, “TARIM ORMAN -İŞ Malatya Temsilciliğimce, piyasa fiyatları araştırılması sonucu Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren yurttaşlarımız için iftar yapmanın bedelini hesaplandı. Malatya piyasa rakamlarından yola çıkılarak yapılan araştırmada bir vatandaşın, oruç tuttuğu süre boyunca ihtiyaç duyduğu enerji, vitamin ve minerallerin sağlanabilmesi için gerekli olan gıda ürünleri ve miktarları tespit edildi. Oruç ibadetini yerine getiren bir kişinin, sağlıklı bir şekilde aktivitelerini sürdürebilmesi için günlük yaklaşık 3 bin kaloriye ihtiyacı olduğu göz önünde alındığında geleneksel Ramazan yemeklerinden yola çıkılarak hazırlanan tabloda, bir ailenin günlük iftar bedelinin 42,04 TL; 30 gün sürecek olan Ramazan ayı boyunca oruç açmanın maliyetinin ise 1.261,20 TL olduğu belirlendi” ifadelerini kullandı.

“Ortalama memur maaşının 2 bin 282 TL olduğunu varsayarsak, Yalnızca oruç açmak için bir memur, maaşının yaklaşık üçte ikisini ayırmak zorunda. Çalışanların kazançları gıda ihtiyacına dahi zor yetmekte, diğer ihtiyaçlar için ise para kalmıyor. Geçen yıla göre oruç açmanın maliyeti yüzde 15 oranında yükseldi. Ramazan ayı geldiğinde fahiş zamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramlar özellikle çocuklar için bayramlıkların alındığı, harçlıkların verildiği günler ama çalışanlarımız uzun zamandır bayramlarda çocuklarına harçlık verememenin, bayramlık alamamanın burukluğunu yaşıyorlar. Resmi rakamlara göre, bir yıllık enflasyon yüzde 9,66 olmasına rağmen ramazan enflasyonunun yüzde 15 oranında olması öngörülmektedir. Memurlara enflasyon farkı ödemesi yapmak zorunlu hale gelmiştir. Çalışanların mağduriyetine son vermek için, toplu sözleşme görüşmelerinde tüm çalışanlara “Bayram İkramiyesi” konulmalıdır” önerisinde bulunan Tunçdemir, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan, Müslümanların kurtuluş ayıdır. Bu ayda yoksullar, düşkünler daha çok hatırlanır. Tüm Müslümanlar oruç tutarak, manevi anlamda kurtuluşu arzu ediyor, yetkililerden de memurlarımızı maddi anlamda kurtaracak tedbirler almalarını istiyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız