SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Kulislerinden..

A- A+ PAYLAŞ

VALİLİK BAYRAMLAŞMASI..
Valiliğin düzenlediği bayramlaşma töreni başlamadan önceki kulislerde Vali Ulvi Saran’ın yıllık izninin bir bölümünü kullanması nedeniyle törende bulunmayışı konuşuluyor ve tartışılıyordu. Kimileri Malatya’da ilk bayramı olması nedeniyle izne ayrılmaması gerektiğini söylerken, kimileri de “Mücbir bir sebebi vardır, aksi halde ayrılmazdı” diyordu. Ayrılmaması gerektiğini söyleyenler eski Vali Halil İbrahim Daşöz’ü örnek göstererek “Babasının vefatından sonraki ilk bayramı. Ama o izne ayrılmadı Amasya’da görevinin başında. Çünkü görevde de ilk bayramı. Bizim valimiz de bayramlaşma törenini gerçekleştirir ve ondan sonra izne ayrılabilirdi” diye açılımlarla tezlerini güçlendiriyorlardı.

Bayramlaşma törenine katılan altyapı kurumlarının temsilcileri de basın mensuplarının Karagöz deresinin ıslahı ile ilgili soruları karşısında ter döktüler. Basın mensuplarının “Karagöz deresine yapılan taşkın önleme projesinin standartlara uygun olmadığı ve tahliyesi (mansab) konularında şikayetler vardı. Bu konuda herhangi bir gelişme var mı?” sorusunu ilgili daire müdürleri “Şimdilik problem yok. Şikayetler yağışın ölçümü ile ilgili idi. Mansabı ile ilgili olarak da şimdilik bir problem yok, inşallah bir şey olmaz” diyerek geçiştirdiler.

BELEDİYE'DE..
Yeni belediye binasının iç avlusunda ilk kez gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde, yerin uygunluğu, ferahlığı dikkat çekti ve başka etkinlikler için de bu alandan yararlanılacağı konuşuldu.

Buradaki kulislerde ise; bayramlaşma törenlerinin, Valilik ve siyasi partiler dışında bir arada kutlanması gerektiği yönünde hararetli tartışmalar yaşandı. ESOB, ESKK, TSO ve diğer sivil kuruluşların bu önerisi başkan Çakır tarafından olumlu karşılandı ve “Etraflıca düşünüp hayata geçirelim” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise basın mensuplarının “Çevre Düzeni Planı” ile ilgili bilgi istekleri üzerine “Planı yapıyoruz. En kısa zamanda bitireceğiz” sözleri ile geçiştirmeye kalktı.. Basın mensuplarının “Plan, Malatya Belediyesi güdümünde gerçekleştiriliyor. Diğer 13 ilçe ve 39 belde belediyeleri göz ardı ediliyor söylentilerine ne diyorsunuz?” sorusuna yanıt Genel Sekreter Er’den değil AKP’li bir vekilden, Ömer Faruk Öz’den “Evet, doğru söylüyorsunuz. Çevre düzeni planı Malatya Belediyesi odaklı yapılıyor” şeklinde geldi.

AKP'NİN..
AKP’nin Öğretmenevi’ndeki bayramlaşma töreninin kulislerinde iş arayan, beldelerine ödenek isteyen, atama bekleyen partililerin, vekillere ve parti yöneticilerine uyguladığı yakın markaj gözden kaçmadı.

Kadınlara eşit haklar tanıdığını her fırsatta dile getiren AKP’nin bayramlaşma töreninde başta il başkanı Mustafa Şahin olmak üzere 3 erkek milletvekili ve diğer yöneticiler eşlerini getirmemişti. Kadınlar kolu başkanı ve bir elin parmakları kadar kadın bir köşede bayramlaşmayı izlemekle yetindiler.

İl başkanı Mustafa Şahin, geçmiş dönemdeki siyasi partileri kararsızlıkla ve dik durmamakla suçladığı konuşmasında AKP iktidarında yapılanları anlattı ve demokratik açılım konusunda teşkilatların ve partili yerel yöneticilerin Başbakan Erdoğan gibi dik duruşlar sergilemelerini istedi.

Partili ilçe ve belde belediye başkanları ile İGM üyeleri milletvekillerinin etrafından ayrılmayarak sorunlarını aktarmak için uygun ortam aramalarının da sonuçsuz kalması dikkat çekti.

TSO'DA..
11 meslek ve sivil toplum örgütünün ortak organizasyonu ile TSO binasının çatı katında gerçekleşen ve AKP milletvekili Öznur Çalık’ın dışında tek bir bayanın dahi katılmadığı bayramlaşma töreninin kulislerinde ekonomi ve her geçen gün geriye giden esnafın durumu fısıltı halinde konuşuluyordu. Gerek bayram gününün özelliği gerekse de başka nedenlerden dolayı kimse yüksek sesle sorunları ifade etmiyordu.

Hastanelerin birleştirilmesi ve Şeker arazisine hastane yapılması projesinde karşı karşıya gelen AKP’li İhsan Koca ve Ömer Faruk Öz’ün, yan yana oturtulmalarına rağmen birbirlerinin yüzlerine bile bakmamaya özen göstermeleri konukların gözlerinden kaçmadı ve “Demek ki araları daha düzelmemiş” yorumları yapmalarına neden oldu.

DERLEYEN: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız