SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

 "Ramazan ayı boyunca kazandığımız İslami ve insani değerleri Ramazan ayından sonra da sürdürmenin gayreti içinde olmalıyız "  diyen Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. 
Bayramların önemine değinen Müftü Gül açıklamasında şunları belirtti; "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş" olan mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan ayı boyunca inanan insanlar olarak oruçlarımızı tuttuk, farz-ı ayın olan beş vakit namazlarımıza ilave olarak teravih namazlarımızı kılmaya çalıştık. Zekâtlarımızı ve fitrelerimizi verdik. İftar sofralarımızı eş, dost ve fakirlerle paylaştık. Sahurun bereketinden istifade ettik. Fakirlerle, zenginler arasında, ülkemiz ile Afrika'daki din kardeşlerimiz arasında gönül köprüleri kurduk. Böylece bayram yapmayı da inşallah hak ettik.
 
Ramazan ayı boyunca Yüce kitabımız Kur'an'ın evrensel mesajı anlamaya çalıştık. Sorumluluklarımızın daha fazla farkına vardık. Böylece inanç, ibadet ve ahlaki güzelliklerimizi birleştirerek dindarlığımızı daha da derinleştirme fırsatı bulduk. On bir ayın sultanı ramazan ayı boyunca; çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden hep birlikte cemaate iştirak ederek camilerimizi cennet bahçesine çevirdik. Amir-memur, zengin-fakir, akraba, komşu ve arkadaş iftar sofralarında buluşarak, ekmeğimizi, aşımızı, yüreğimizdeki sevgimizi paylaştık. Allah'ın rızasını kazanabilmek için ne gerekiyorsa yapmaya çalışırken, O'nun rızasına uygun olmayan davranışlarımızdan uzak durmaya çalıştık.
 
Ramazan ayı boyunca kazandığımız İslami ve insani değerleri Ramazan ayından sonra da sürdürmenin gayreti içinde olmalıyız. Peygamberimizin: "İbadetlerin en fazîletlisi az da olsa devamlı olanıdır" sözünü unutmamalıyız " dedi.
 
"MESAFELERİ KALDIRMALIYIZ"
 
Müftü Hacı Yusuf Gül açıklamasına şöyle devam etti.
 
"Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, "Ben'i" "Biz" yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip, yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı en özel ve en güzel günlerdir. İnsanımızı, etnik kökeninden, farklı anlayışından, değişik görüş ve düşüncesinden dolayı yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarımızı herkese açık tutmalı, aramızdaki mesafeleri kaldırmalıyız. Aynı Allah'a, aynı kitaba aynı peygambere inanan, aynı kıbleye yönelen birer mümin olarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmaktan çekinmemeliyiz. Şayet hayatta iseler, anne ve babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı, ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeli, hastalarımızı, huzur evlerindeki yaşlı vatandaşlarımızı, öksüz, yetim ve engelli kardeşlerimizi, şehit âilelerini hatta tutuklu ve mahkumları unutmamalıyız. Fırsat ve imkan varsa ölülerimizi de kabirleri başında ziyaret etmeli, bir gün kendimizin de aynı yere gideceğimizi hatırdan çıkarmamalıyız. Bu ziyaretleri çocuklarımızla birlikte yapmalıyız ki, ileride bu değerlerimiz unutulmasın."
 

"DOSTLUK VE KARDEŞLİK GETİRSİN " 
 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu artırdığını söyleyen Ağbaba,  “Özellikle son günlerde artan terör olayları sonrası ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten çıkabilmesinin toplumun tüm kesimlerinin etnik köken, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan aynı duygu ve düşünceler ile ortak hareket etmesi ile sağlanacağını belirterek, Ramazan Bayramının annelerin göz yaşı dökmediği, daha çok demokrasi ve insan haklarının sunulduğu, işsizliğin, yoksulluğun ve yolsuzluğun sona erdiği bir ülke hayalinin başlangıcı olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan Bayramının başta Malatya olmak üzere tüm ülkemize barışı, dostluğu ve kardeşliği getirmesi temennileri ile tüm hemşerilerimin bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN ÇAKIR'IN MESAJI

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan Bayramı'nın kardeşliğe, sevgiye ve dayanışmaya vesile olması temennisinde bulundu. Çakır, bayram mesajında şunları söyledi,
 
 “Küskünlerin barıştığı, rahmet ve şefkat dolu günlerin yaşandığı bayramlardan birine daha kavuşmanın manevi hazzını yaşıyoruz.Ramazan Bayramı’nın kardeşliğe, sevgiye ve dayanışmaya vesile olması temennisiyle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Aleminin Bayramını tebrik ediyor, nice bayramlara sağlık ve esenlik içinde erişmemizi diliyor, bayramın bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.''
 
TÜFENKÇİ'NİN MESAJI..
AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin bayram mesajı şöyle:
 
"Mübarek Ramazan-ı Şerif’in ardından Ramazan Bayramını idrak edecek olmanın sevinci içerisindeyiz.
 
Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği sevginin saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği umutların yeşerdiği güzel günlerdir. 
 
Milletimiz arasında güzel dileklerin ve hayırlı temennilerin karşılıklı olarak sunulduğu bu mana yüklü günlerdeki hoşgörünün, anlayışın ve vefanın yılın her anında da görülmesine ve gösterilmesine özen göstermeliyiz.
 
Bu ruh ve inançla, Malatya'mızın dört bir köşesinde yaşayan 7’den 70’e aziz hemşerilerimin her bir ferdini sevgiyle kucaklıyor, Ramazan Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum.
 
Daha nice bayramlara huzur, sağlık ve mutluluk içinde erişmeyi diliyorum."
 
BAŞTÜRK'ÜN MESAJI
Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan CHP Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk, herkese birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu. 
 
Baştürk'ün yayınladığı bayram mesajı şöyle;  "Türkiye bu gün içinde bulunduğu ekonomik, sosyal, kültürel sorunlar ile dış politika sorunları açısından Cumhuriyet döneminin en karanlık günlerini yaşamaktadır. 
 
İçinde bulunduğumuz dönemde, ekonomik, sosyal, kültürel sorunlara çağdaş  çözümler öneren, dış politikada Türkiye’ye yapılan haksız taleplere, baskılara, saldırılara dimdik karşı koyan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini, niteliklerini, onurunu korumaya büyük özen gösteren, ulusal politikalara, ulusal davalara ciddi bir şekilde sahip çıkan tek örgütlü güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
 
Ülkemizin bu karanlık günlerinin el ele aydınlanacağına inanıyor , insanları yüzyıllardır dayanışma ve kardeşliğin pınarından içen güzel yurdumuzun, kendi öz rengini ve kimliğini koruyarak geleceğe bakması ve sonsuza dek yaşaması için mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi haykırıyor, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde daha nice bayramlar diliyoruz."
 
ŞİİRLİ BAYRAM KUTLAMASI
 
Sokaklar ve caddelerin engellilerin kullanımına uygun olmadığı için bayramı gereği gibi yaşayamadıklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, şiirli bayram mesajı yayınladı. 
TSD Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, şiirinde şunları belirtti:

Biz Engelliler;

Bayramları yaşayamadık,

Komşu teyzelerimizin, amcalarımızın kapılarını çalıp, ellerini öpemedik.

Yakınlarımızı, akrabalarımızı ziyaret edemedik.

Arkadaşlarımız ile sokaklarda bayram coşkusunu yaşayamadık.

Bayramda lunaparka gidip oynayamadık.

Çünkü;

Sokaklar, caddeler ve apartmanlar bizim erişimimize uygun değildi.

Bazı bayramları sağlık sorunlarımız nedeniyle ya hastanede, ya da evde yatarak geçirdik.

Artık çocuklarımız engelsiz bayramlar yaşasın; bizim yaşayamadığımız çocukluğumuzu,

Bayram burukluğumuzu onlar yaşamasın istiyoruz.

Engelsiz Dünya, Engelsiz Yarınlar için el ele verelim.

Dertler, sıkıntılar, çileler, üzüntüler son bulsun,

Her günümüzü bayram coşkusu içinde yaşayalım.

Bu Bayramda;

Görmeyen, işitmeyen, yürüyemeyen ve zihinsel engelli kardeşlerimizi ziyaret edelim,

Onları sevgiyle kucaklayalım.

Her şeye rağmen yaşamak çok güzel,

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Olarak Savaşların, Terör Olaylarının, Akan Kan Ve Gözyaşlarının, Trafik Ve İş Kazalarının, Yoksulluğun Ve Açlığın Olmadığı Barışın, Kardeşliğin, Dostluğun, Birlik Ve Beraberliğin, Hoşgörünün Ve Sevginin Olduğu Bir Dünya Ve Türkiye Dileğiyle Bayramınızı En İçten Sevgi Ve Saygılarımızla Kutlar, Sağlık Mutluluk Ve Başarı Dolu Günler Dileriz. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız