SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Cemal Akın, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya birer mesaj yayınlayarak Malatyalıların bayramını kutladılar.

VALİNİN MESAJI..
Vali Daşöz'ün mesajı şöyle:

"Bayramlar; sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma duygularımızın doruğa çıktığı müstesna günlerdir.

Bu duygular; toplumsal huzurumuz ve ülkemizin geleceği bakımından büyük önem taşımaktadır.

Bu duyguların, güzel ilimiz Malatya’da en yoğun şekilde yaşandığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Bu düşüncelerle saygıdeğer Malatya halkının mübarek Ramazan Bayramını kutlar, en iyi dileklerimi sunarım."

ÇALIK'IN MESAJI..
Milletvekili Çalık'ın mesajı şöyle:

"Onbir ayın sultanı, ayların en hayırlı, en mübarek olanı Ramazan’ı, ibadetlerle, toplumsal birliğimizi güçlendirerek, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde tamamlayarak Bayrama kavuşmanın mutluluğunu ve manevi huzurunu yaşıyoruz.

Bu mübarek ayın faziletlerini ve vermiş olduğu manevi duyguları bundan sonraki aylara da yaymalı, gerek dini yaşantımıza gerekse toplumsal yaşantımıza yönelik kazançlarımızı kaybetmeden idame ettirmeliyiz. İhtiyaç sahipleriyle kurduğumuz gönül bağımızı ve onların hayatlarına yönelik yaptığımız katkılarımızı tüm aylara yayarak kardeşlik duygularımızı her zaman taze tutmalı, İslam Dininin en anlamlı ve güzel öğretilerinden biri olan “Yardımlaşma alışkanlığını” yeni nesillerimize de kazandırmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını kutluyor, bu vesileyle vatan uğrunda canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, daha nice sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlara kavuşmak dileğiyle tüm halkımıza selam ve saygılarımı sunuyorum."

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
Milletvekili Ölmeztoprak'ın bayram mesajı şöyle:

"Cenab-ı Hakk' a karşı önemli kulluk vazifelerimizden birini daha yerine getirmenin büyük mutluluğu ve hazzını yaşıyoruz.Böyle müstesna bir ayı daha geride bırakarak bir Ramazan bayramını daha idrak edeceğiz.

Ramazan Ayında yerine getirdiğimiz ibadetler ve güzel alışkanlıklar birer fert olarak tasada ve kederde bizleri bir araya getiren, milli birlik, milli şuur ve duygularımızı kuvvetlendiren bu güzel alışkanlıkların sürdürülmesi dilek ve temennilerimle,

Sevinçle karşıladığımız ve hüzünle uğurlamak üzere olduğumuz bu rahmet ve bereket ayını bir fırsat ayı bilip, Bütün İslam Alemi ve Milletçe el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesine vesile olmasını Cenab-ı Hakk' tan temenni eder,Aziz Hemşehrilerimin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlar , sağlık ve huzur dolu günler dilerim."

ÖZ'ÜN MESAJI..
Milletvekili Öz'ün mesajı şöyle:

"Ramazan Bayramı’nın idrak edildiği şu günlerde birbirimize daha çok yakınlaşmanın ve birlikteliğin ihtiyacını hissediyoruz.

Ülkenin şer odaklarınca çeşitli badireler ve kaoslara sürüklenmeye çalışıldığı bir dönemde, Ramazan Bayramı’nın insanları birleştirici gücüne duyduğumuz ihtiyaç daha da artıyor.

Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı, barış şuurunun hakim olduğu, dargınların barıştığı, husumetlerin bir tarafa atıldığı önemli zaman dilimleridir.

Ramazan Bayramı’nın tüm Türkiye’de ve Malatya’da böylesi bir atmosferi ortaya çıkardığını memnuniyetle müşahede ediyoruz.

Küreselleşmenin hakim olduğu, krizlerin dalga dalga yayıldığı dünyada millet olarak yakaladığımız istikrar ve güven ortamı sayesinde, her bayrama daha güçlü ve huzurlu bir şekilde ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm milletimizin bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."

AKIN'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Akın şu mesajı yayınladı:

"Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı ifa ederek bir bayrama daha kavuşmanın milletçe ortak sevincini yaşıyoruz.

Küskünlerin barıştığı, rahmet ve şefkat dolu günlerin yaşandığı Ramazan Bayramının insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını Allah'tan temenni eder; Başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve İslam Aleminin Bayramını tebrik eder, saygı ve sevgilerimi sunarım. "

MÜFTÜNÜN MESAJI
Müftü Sönmezoğlu'nun mesajı şöyle:

"Bayramlar; dargınlıkların, kırgınlıkların, sıkıntıların ve her türlü olumsuzlukların unutulup sevginin, barışın huzur ve mutluluğun en üst seviyede yaşandığı mutluluk günleridir. Dinimiz, insanlık ailesini canlı bir organizmaya benzetmiştir. Nasıl ki organizmadaki lokal bir sıkıntı, bütün organizmayı rahatsız ederse, bir ildeki, bir mahalledeki insanların sosyal, ekonomik ve psikolojik problemleri, bütün insanlık ailesini rahatsız etmelidir. İslam’ın ahlak anlayışını benimsemiş mü’minlerin ‘’Bana ne’’ anlayışıyla hareket etmeyecekleri gibi ‘’Mademki ben mutsuzum, öyleyse herkes mutsuz olsun’’ anlayışından da uzak kalacaklardır.

Bütün olumsuzluklara bir kenara atarak, birbirimize karşı güler yüzle davranabiliyorsak, paylaşabiliyorsak, affedebiliyorsak, bayramların gerçek anlamını da kavramış olacağız. Çünkü bayramlar beraber ağlayıp beraber gülebildiğimiz günlerdir Peygamber efendimiz, Medinelilerin cahiliye âdetlerinden kalma bayramları kutladıklarını görünce; "Allahü Teâlâ size onlardan daha hayırlı iki bayram (Ramazan ve Kurban bayramı) ihsân buyurdu" diyerek, sevinç ve neş'e günlerini göstermiştir.

Rahmet kapıları dört gece açılır: O gecelerde yapılan dua, tövbe ret olmaz. Ramazan bayramı ve Kurban bayramının geceleri, Şaban ayının on beşinci (Berat) gecesi ve Arife gecesi.

Kameri aylardan Şevval ayının birinci günü Ramazan bayramı, Zilhicce ayının onuncu günü Kurban bayramıdır. Ramazan bayramı üç, Kurban bayramı ise dört gündür. Bu günlere; günahlar affedildiği ve Müslümanların sevinçli, neşe’li günleri tekrar geri geldiği için (İyd) yâni bayram denildi.

Mü’min için Allahü teâlânın emirlerine uyup, yasaklarından sakınarak, günâh işlemeden, haram lokma yemeden geçirdiği günler de bayram sayılır. Hazret-i Ali bir kalabalığı eğlence içinde görüp böyle eğlenip neşelenmelerinin sebebini sorduğunda onlar; "Bugün bayramımızdır" dediler. Bunun üzerine hazret-i Ali de; "Günah işlemediğimiz günler de bizim bayramımızdır" buyurdu.

Ayrıca Müslüman’ın rûhunu teslim (vefât) edeceği zaman rahmet meleklerini görmenin, İmanla göç etmenin zevkiyle can verme vakti de bayram sayılır.

Bayram günlerinde erken kalkmak, yıkanmak, dişleri temizlemek, güzel kokular sürünmek, elbiselerin en temiz ve güzelini giyinmek, Hak Teâlâ'nın nimetlerine şükür için sevinçli görünmek, rastladığı din kardeşlerine karşı güler yüzlü olmak, mümkün mertebe çok sadaka vermek, Bayram gecelerini ibâdetle ihyâ etmek bayram âdâbındandır.

Ramazan bayramında namazdan evvel hurma gibi tatlı bir şey yiyerek camiye gitmek; Kurban bayramında ise namazdan evvel hiçbir şey yememek müstehapdır. Hattâ Kurban kesecek kimsenin kestiği kurbanın etiyle yemeğe başlaması daha güzeldir. Bununla beraber namazdan evvel bir şeyler yenilecek olursa bunda bir beis yoktur.

Bayram günlerinde Müslümanların birbirlerini tebrik etmeleri, birbirleriyle musafahada bulunarak hayır ve mağfiret duaları yapmaları yine bayram edebleri arasındadır. Ayrıca bayram hürmetine dargınlar barışmalı, birbirlerinde hakları olanlar o hakları birbirlerine helâl etmeli, dost ve akraba ziyaretleri yapılmalı, ailenin küçükleri ailenin büyüklerinin ziyaretine giderek ellerini öpüp hayır dualarını almalı, gönüllerini hoş etmelidir.

Bayramın gerçek hedefine ulaşmasına, Kardeşliğimizin pekişmesine, Birlik Beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını diliyor, Bayramın Malatya’mıza, Ülkemize,İnsanlarımıza hayırlar getirmesi dileğiyle,daha nice Bayramlara kavuşturmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MESAJI..
Malatya Emniyet Müdürü Kahya tarafından yayınlanan bayram kutlama mesajı şöyle:

"Bayramlar insanlarımız arasında sevinç, coşku ve kardeşlik bağının en yoğun yaşandığı manevi, müstesna günler olup bu duygularla Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak;

Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler getirmesi temennisiyle Şahsım ve Teşkilatım adına saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız