SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla siyasiler, kurum ve kuruluşlar bayram mesajı yayınladılar. Bayram dolayısıyla yayınlanan mesajlar şöyle:

VALİ SARAN

Vali Ulvi Saran'ın bayram mesajı şöyle:

"Dini Bayramlar inanışımızda müstesna günler olup yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayarak dargınlıkları ortadan kaldırıp, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir.
Ülkemizi yasa boğan terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimiz ve Van İlinde meydana gelen deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısıyla Kurban Bayramını buruk olarak idrak etmekteyiz.
 
Türk Milletinin bu tür olaylar ve felaketler karşısında kenetlenerek acıları unutturması bizlere Bayram sevinci yaşatmıştır.
 
Bu vesileyle terör olaylarında hayatını kaybeden aziz Şehitlerimize, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifa, geride kalan yakınlarına başsağlığı dilerken; Kurban Bayramının hemşerilerimize hayır, sağlık ve başarı dolu günler getirmesini temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."
 
MİLLETVEKİLİ ÖZ 
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz yayınladığı bayram mesajında; "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Bayramlar, birliğin, beraberliğin, sevginin, muhabbetin, kardeşliğin, yardımlaşma duygularının arttığı günlerdir. Bizler için bayram sadece bir tatil değildir. Büyüklerin dualarının alındığı, minik yüreklerin sevindirildiği günlerdir.
 
Bu Bayram verdiğimiz şehitlerimiz ve Van’daki deprem hadisesi nedeniyle daha bir önem kazanmıştır. Millet olarak bir kez daha evlatlarını bu vatana kurban veren ailelerimizi ve depremde en sevdikleri can parelerini, evlerini, mallarını, mülklerini kaybeden Van’lı hemşehrilerimizi, yetiştirme yurtlarında kalan evlatlarımızı, huzur evlerinde kalan büyüklerimizi, yetimlerimizi, kimsesizlerimizi bir kez daha, daha sıcak ve daha içten bağrımıza basma zamanıdır. Unutmayalım ki; bizi millet yapan bu ulvi duygulardır.
 
Ayrıca; Bayram süresince seyahate çıkacak olan her vatandaşımızdan, canlarımızın bizlere emanet olduğunu düşünmelerini, sevincimizi hüzne dönüştürmemek için; çok dikkatli araç kullanmalarını, kural ihlalinin aynı zamanda hak ihlali olduğunu akıllarından çıkarmamalarını özellikle rica ediyorum.
 
Bayram süresince vatandaşlarımızın daha huzurlu, daha mutlu bayram geçirmesi için görev ifa edecek olan bütün görevlilerimize de kolaylıklar diliyorum.
 
Bu vesile ile bütün hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve bütün İslam alemin Kurban Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum.  Hac farizalarını ifa etmek üzere, Kutsal Topraklara giden Hacılarımıza sıhhat ve afiyetle ibadetlerini yapmalarını, kazasız belasız evlerine, sevdiklerine dönebilmelerini diliyorum. "dedi. 
 
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in bayram mesajı şöyle:
 
"Bayramlar dargınların barıştığı, küskünlerin buluştuğu ,çocukların mutlu olduğu ,insanlar arasında birlik ,beraberlik ,dostluk ve dayanışma duygularının pekiştiği bu mübarek kurban bayramında şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim. özellikle Van-Erçiş’te yaşanan deprem felaketinin bir daha yaşanmaması temennisiyle millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde “tek yürek  birbirimize kenetlenerek , din,dilve ırk ayrımı gözetmeksizin her zaman dostluk ve dayanışma içerisinde yaşamımızı sürdürmeliyiz”. Bu vesile ile depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ,ailelerine başsağlığı,yaralılara acil şifa dileklerimle değerlihemşehrilerimin kurban bayramını kutlar .Tüm İslam Alemine hayırlar  getirmesini temenni eder, saygılar sunarım."
 
MİLLETVEKİLİ ÇALIK
AKP Milletvekili Öznur Çalık şu mesajı yayınladı:
 
"Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştiren ve milletin ruh bilincini güçlendiren bayramlar kültürümüzün en önemli unsurlarıdır. Bayramlar; sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı günlerdir. Böyle günlerde, yanı başımızdan başlayarak bu bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşımalı, yaşanan acıları da, sevinçlerimiz gibi paylaşmalıyız. 
 
Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, derin kültürel varlığımızın ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu, aynı zamanda bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu ruh, dostluk, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bayramlarda daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bu vesileyle ekonomik durumları iyi olan vatandaşlarımızın yoksul vatandaşlarımıza kucak açmaları, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına zenginlik katmaları, yetimlerimizin yüzünü güldürmeleri, zengin ile yoksulun birbirleriyle kaynaşması her bayram olduğu gibi bu bayramda da görmeyi en çok arzuladığımız bir tablodur. Huzur ve barışın egemen olduğu; adalet ve hukukun gözetildiği; savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların, insanlık alemine, insanca yaşamak adına, yeni imkanlar getirmesini diliyorum.
 
Bu duygularla Kurban Bayramı'nın bütün insanlığa, İslam alemine ve ülkemize sağlık, huzur ve başarı getirmesi temennisiyle, tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım." 
 
BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR; 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı şöyle: 
 
“Millet olarak bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyiz. Dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, sevinçlerin paylaşıldığı bayramların, millet olarak toplumsal birlikteliğimize vesile olmasını diliyorum.   
 
Tüm Malatyalı hemşerilerimizin Kurban Bayramını tebrik eder, millet olarak sağlıklı, huzurlu ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum. 
 
Ayrıca, milletimizi yasa boğan Van depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”
 

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN; 
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada “Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları, karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği günlerdir. Toplum hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın mutluluğunu duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor; bu bayramın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, neşe, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” dedi.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ KAHYA 
 
Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya yayınladığı bayram mesajında;
 
" Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı, milli birlik ve beraberliğimizin daha da perçinlendiği, aynı duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı müstesna günlerdir.
Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak; Tüm Malatya’lı hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutluyor, başta şehitlerimiz olmak üzere depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, gelecek günlerin sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum." dedi. 

AKP İL BAŞKANI TÜFENKÇİ..

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin bayram mesajı şöyle:

" İnsanların birbirine, kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramı fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. 
 Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.
 
Bayram günleri şehit yakınlarımız için ayrı bir duygu selinin yaşandığı günlerdir. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için canını seve seve veren vatan evlatlarımızın ailelerinin acılarını her gün olduğu gibi bu müstesna günlerde de paylaşmalı, onların yaşadığı bu duygu seline ortak olmalıyız. 
 
Ayrıca geçtiğimiz günlerde Van ilinde meydana gelen deprem nedeniyle yakınlarını kaybetmiş, mağdur durumda olan vatandaşların da bayram coşkusunu ve sevincini yaşamasını sağlamak için başta devletimizin tüm kurumları olmak üzere, bütün halkımız seferber olmuş, mağdur vatandaşlarımızın yaraları en kısa sürede sarılarak halkımızın zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde nasıl bir kardeşlik yumağı oluşturduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerimle; Mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, ayrıca değerli Malatyalı vatandaşlarımızın ve partimizin her kademedeki mesai arkadaşlarımın bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."
 

CHP İL BAŞKANLIĞI
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk,  tarafından yayınlanan bayram mesajında; "Son zamanlarda yaşadığımız terör olayları ve Van’da meydana gelen deprem  nedeniyle Kurban  bayramını buruk karşılıyoruz. 
 
Bayramlar barış, kardeşlik ve yardımlaşma günleridir. Dini anlamlarının yanında sosyal anlamları da büyük önem taşımaktadır.  Yaşadığımız olaylar ülkemizin birliğinin ve bütünlüğünün ne denli güçlü olduğunu bir kez daha göstermiştir. 
 
Ülkemizin bu karanlık günlerinin el ele verilerek aydınlanacağına inanıyoruz. Yüzyıllardır dayanışma ve kardeşlik içerisinde yaşayan güzel yurdumuzun, sonsuza dek yaşaması için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. 
 
Bayramın; Demokrasiye, İnsan Haklarına ve Barışa katkıda bulunmasını diliyor, Malatya’nın, Türkiye’nin ve tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı  kutluyoruz. " denildi.  CHP'de bayramlaşmanın Bayramın 2. günü ( 7 Kasım 2011 Pazartesi ) saat ; 11:00’de parti binasında yapılacağı belirtildi. 
 
TSO BAŞKANI ERKOÇ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, mesajında şu ifadelere yer verdi, ”Bu bayrama da Anadolu’muzun bir çok şehrinde şehit annelerimiz gözü yaşlı bir şekilde girmektedir. Yine Van’da yaşanan Deprem felaketi ile bizim daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu gösteren en önemli gelişmedir. Artık, göz yaşlarının olmadığı, huzurun ve kardeşliğin had safhada olduğu bir ülke özlemi ile tüm camiamızın bayramını içten kutlarım.” 
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), Malatya Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, MASİAD, Ziraat Odası, MÜSİAD Malatya Şubesi, MAKİAD, MOSİAD, ASKON Malatya Şubesi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası bayramlaşma törenlerini TSO'nun ev sahipliğinde Kurban Bayramı'nın 2. günü saat 11.00 ile 12.00 arasında gerçekleştirecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız