SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:43:27
Bayram Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü başlayacak olan Ramazan ayı dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Siyasilerin yanı sıra bürokratlar vatandaşların bayramlarını kutladılar.

Müftü'nün Mesajı

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Ramazan Bayramı, Müslümanların oruç, zekat, fitre sadakası gibi ibadetleri ve diğer dini vazifeleri yerine getirmede gösterdikleri başarının bayramıdır” dedi. 

 
Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, şu ifadelere yer verdi:
 
"Allah’a hamd, Resulü Hz. Muhammed’e, O’nun ashabına ve Ehl-i Beyti'ne sonsuz salat ve selam olsun ki, huzur içerisinde bir mübarek Ramazan ayına daha veda ediyoruz. Tuttuğumuz oruçlarımızla, kıldığımız beş vakit namaz ve teravih namazlarımızla, verdiğimiz zekat, fitre ve diğer hayır hasenatımızla, tövbe ve dualarımızla dolu dolu bir Ramazan geçirdik. İftar sofralarımızda ekmeğimizi, gönüllerimizde sevgimizi paylaştık. Yanı başımızdaki komşularımızdan, Arakan'daki din kardeşlerimiz arasında gönül köprüleri kurduk. Onlara yardım elimizi uzattık. 'Bana ne' demedik. Daha nice güzelliklerin yanında olduk, katkı sağladık. Oruçlarımız sayesinde açlık ve susuzluk çekenlerin halini daha iyi anladık. Birçok ahlaki değerleri yeniden hatırladık. Sevgili Peygamberimizin (sav), 'Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş' diye tarif ettiği mübarek Ramazan ayının rahmet ortamında nefsimizin en büyük istek ve arzularına engel olduk. Böylece büyük bir başarı elde ettik. Kazandığımız bu başarının sonunda bayram yapmaya hak kazandık. Bu zaferi elde edenlerin bayramı mübarek olsun."
 
Bayramın kelime manası itibariyle neşe, sevinç ve eğlence günü anlamlarına geldiğini belirten Müftü Gül, mesajını şöyle tamamladı:
 
"Bayramlar, toplumların milli birlik ve beraberlik duygularının zirveye çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, toplumsal başarıların elde edildiği önemli olayların sonucunda ortaya konulmuş günlerdir. Ramazan Bayramı da; Müslüman toplulukların oruç, zekat, fitre sadakası gibi ibadetleri ve diğer dini vazifeleri yerine getirmede gösterdikleri başarının bayramıdır. Ramazan bayramı, evlerden evlere barışın taşınacağı, muştunun götürüleceği gündür. Bugün her Müslüman Kur’andan bir ayet gibi kalbini, gönlünü diğer Müslüman kardeşine götürecektir. Yüzleri Kur’an neşesi saracak, dargınlıklar, kırgınlıklar ortadan kalkacak, küsler barışacak, yeryüzü ahiret hayatından günler yaşayacaktır. Bayramda ahirete irtihal edenlerimiz unutulmayacak, milletimizin birlik ve bütünlüğü, ülkemizin dirlik ve düzeni için canlarını, kanlarını feda eden şehitlerimiz, Fatihalar ve dualarla yad edilecektir. Ancak Ramazan boyunca elde ettiğimiz ahlaki, insani ve İslami değerleri, bayramdan sonra da korumalı ve muhafaza etmeliyiz."
Öz’ün Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yayınladığı mesajda şunları belirtti:
“Dini bayramlarımız sevincin ve coşkunun dalga dalga gönüllere yayıldığı zamanlardır. Bu sevinci herkesin yaşamasını ümit ediyorum.
 
Çeşitli sebeplerle bayramı buruk yaşayan kardeşlerimizin yanında olarak, destek olarak onları sevindirmek de bizim görevimiz.
 
Savaşla, açlıkla, yoklukla mücadele eden veya zulüm gören dünyanın çeşitli ülkelerindeki müslümanların da en kısa zamanda bu zulümlerden kurtulmasını ve esenlik bulmasını ümit ediyorum. Komşu ve kardeş Suriye halkının, zulüm gören Myanmar müslümanlarının ve diğer tüm müslümanların bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları dileğimizdir.
 
Şehit ailelerimizin, yetim ailelerimizin, öksüzlerimizin bayramlarını bilhassa tebrik ediyor, bir ömür boyu mutluluklar temenni ediyorum. Bayramın ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan diliyorum”
 
Ağbaba’nın Mesajı
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları belirtti:
 
“Çiftçiler, üreticiler, toprağa alın teriyle can verenler, alın terini soframıza sunanlar bayramınız kutlu olsun. 
 
Öğretmenler, öğrenciler bilimi ve bilgiyi yoğuranlar, bayramınız kutlu olsun. 
 
Aydınlar, yazarlar, gazeteciler bayramınız kutlu olsun. 
 
25 bin kayıtlı, bir o kadar kaydı bile  olmayan  işsizler, ekmeğini taştan çıkarma gayretinde olanlar, bayramınız kutlu olsun. 
 
Çocukları elinden alınmış anneler, çocukları ölümle koyun koyuna yatan babalar bayramınız kutlu olsun. 
 
Çocuklar, yarınlarımız, geleceğimizin umut günleri bayramınız kutlu olsun.  
 
Hastalar, gurbet yolu bekleyenler, yasaklardan, parasızlıktan toprağına hasret kalanlar bayramınız kutlu olsun.”
 

Akın'ın Mesajı
AKP Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti: 
 
"Dayanışma ruhunun tezahür ettiği, sevgi, barış,dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 
 
Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını yüreklerimizde taşıyor ve paylaşıyoruz . Millet olarak,  insanların yaşadığı acılara kayıtsız kalmamız, bunları görmezden gelmemiz düşünülemez.
 
Yüzyıllarca barış ve adalete öncülük eden milletimiz , ne mutlu ki, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmıyor; dünyanın neresinde olursa olsun yoksul ve mazlum halklar için bir umut ülkesi olmayı sürdürüyor. Bu duygularla hemşehrilerimin, aziz milletimizin,müslüman kardeşlerimizin Bayramlarını tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Saran'ın Mesajı
Malatya Valisi Doç.Dr. Ulvi Saran da bayram mesajında şunları söyledi:
 
"Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi saygının pekiştiği, dargınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının zirveye çıktığı müstesna günlerdir.
 
İlimizde huzur içerisinde idrak ettiğimiz Ramazan Ayında yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örneklerini görmekten mutluluk duymaktayız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının Türk ve İslam alemine barış, mutluluk getirmesini diler,
 
Hemşehrilerimizin Bayramını kutlar , sevgi ve saygılarımı sunarım."

 
Çakır’ın Mesajı
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Ramazan Bayramı dolayısı yayınladığı mesajı şöyle;
 
"Müslümanlık bilincimizi yenileyen, Millet olma irademizi diri tutan, Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren; dostluk, akrabalık ve dayanışma duygularımızın doruğa ulaştığı dini bayramlarımızdan biri olan Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz.
 
Dini bayramlar aynı zamanda yoksulun, yetimin gözetildiği, sıla-i rahimin hatırlandığı, dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalan mazlumlar için avuçların semaya açıldığı müstesna günleridir.  
 
Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle tebrik ediyor. Bayramın arz etmeye çalıştığım yüksek işlev ve anlamını idrake, yanı başımızda akan kardeş kanının durmasına vesile olmasını diliyorum.” 
 
Tüfenkçi'nin Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi yayınladığı bayram mesajında; " Çok Kıymetli Malatyalı Hemşerilerim; Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla Kutlar, Tüm İslam Alemine Sağlık, Huzur ve Mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan Niyaz ederim." ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız